Banankake med sjokolade og kaffekrem

Dette er en kjempegod og saftig banankake med sjokoladebiter, som er fylt med en knallgod kaffekrem.

 

 

Rett og slett en utrolig deilig kake! 


Ingredienser:

Banankake med sjokoladebiter: 
♥ 150 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 store, modne bananer (450 g uten skall)
♥ 100 g lys kokesjokolade

Kaffekrem:
♥ 450 g smør
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1 ss kaffepulver
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 700 g melis

Pynt:
♥ mokkabønner


Fremgangsmåte:

Banankake med sjokoladebiter: 

Rør smør og sukker mykt. Tilsett ett egg om gangen under omrøring. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland inn i deigen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland i. Rør til slutt i grovt hakket sjokolade.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170°C i ca. 50 minutter.

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken på midten så du får to kakebunner.

 

 

Kaffekrem: 

Pisk først smøret alene i 4-5 minutter med elektrisk mikser slik at smøret blir skikkelig lyst og luftig. 

Ha kokende vann i en liten kopp og tilsett frysetørret kaffepulver. Rør slik at kaffepulveret løser seg opp og du får en kruttsterk kaffeekstrakt. 

 

 

Ha kaffeekstrakten, vaniljeekstrakt og melis i bollen med det piskede smøret. Pisk videre med elektrisk mikser, først rolig slik at melisen blander seg med smøret, og deretter på høy hastighet i et par minutter. Kaffekremen skal bli skikkelig deilig og luftig. 

 

 

Montering og pynt:

Fordel halvparten av kaffekremen mellom kakebunnene. 

 

 

Fordel resten av kaffekremen rundt hele kaken og pynt med mokkabønner. 

 

 

 

Er du glad i kaffe og banankake, kommer du til å digge denne kaken her! 

 

 

 

Kaffekremen skal piskes så luftig at den nærmest smelter i munnen... 

 

 


Tips:

♥ Som alltid når man baker banankake, er det svært viktig for smaken at du bruker bananer som er skikkelig modne og søte. 

♥ Vær nøye med å piske smøret til kaffekremen som beskrevet i oppskriften. Skikkelig lang pisking har veldig mye å si for at kaffekremen skal få den rette konsistensen. 

♥ Kaken holder seg myk og god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar kjølig, men kaken bør stå i romtemperatur i minst en halvtime før servering slik at kaffekremen er bløt og kremete. 

 

 

♥ Jeg har pyntet med mokkabønner, men annen sjokoladepynt kan selvfølgelig brukes.

 

 

 

♥ Kaken er fin å fryse både med og uten kaffekremen. 

 

 

Denne kaken er basert på oppskriften på Banankake med sjokolade.

Smaken av banan og kaffe er en supergod kombinasjon. Se også Banankake med Nutella- og kaffekrem og Banankake med mokkakrem og valnøtter

Den samme gode smakskombinasjonen finner du i Kaffe- og bananshake. 😊

 

 

Nyt banankake på en ny måte.  😋

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Banankake med sjokolade og kaffekrem
Ingredienser

Banankake med sjokoladebiter: 
♥ 150 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 store, modne bananer (450 g uten skall)
♥ 100 g lys kokesjokolade

Kaffekrem:
♥ 450 g smør
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1 ss kaffepulver
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 700 g melis

Pynt:
♥ mokkabønner

Fremgangsmåte

Banankake med sjokoladebiter: 
Rør smør og sukker mykt. Tilsett ett egg om gangen under omrøring. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland inn i deigen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland i. Rør til slutt i grovt hakket sjokolade.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170°C i ca. 50 minutter.

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken på midten så du får to kakebunner.

Kaffekrem: 
Pisk først smøret alene i 4-5 minutter med elektrisk mikser slik at smøret blir skikkelig lyst og luftig. 

Ha kokende vann i en liten kopp og tilsett frysetørret kaffepulver. Rør slik at kaffepulveret løser seg opp og du får en kruttsterk kaffeekstrakt. 

Ha kaffeekstrakten, vaniljeekstrakt og melis i bollen med det piskede smøret. Pisk videre med elektrisk mikser, først rolig slik at melisen blander seg med smøret, og deretter på høy hastighet i et par minutter. Kaffekremen skal bli skikkelig deilig og luftig. 

Montering og pynt:
Fordel halvparten av kaffekremen mellom kakebunnene. 

Fordel resten av kaffekremen rundt hele kaken og pynt med mokkabønner. 

Tips

♥ Som alltid når man baker banankake, er det svært viktig for smaken at du bruker bananer som er skikkelig modne og søte. 

♥ Vær nøye med å piske smøret til kaffekremen som beskrevet i oppskriften. Skikkelig lang pisking har veldig mye å si for at kaffekremen skal få den rette konsistensen. 

♥ Kaken holder seg myk og god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar kjølig, men kaken bør stå i romtemperatur i minst en halvtime før servering slik at kaffekremen er bløt og kremete. 

♥ Jeg har pyntet med mokkabønner, men annen sjokoladepynt kan selvfølgelig brukes.

♥ Kaken er fin å fryse både med og uten kaffekremen. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

19 kommentarer

Denne må jeg prøve! Hva kan man bruke når man ikke har vaniljeekstrakt? Vil vaniljesukker funke? Og hvor mye ville du brukt da? :)

Har bakt kaken to ganger i påsken! Den ble rask en favoritt hos oss. Siste gang lagde jeg en ekstra porsjon som ble til muffins, veldig praktisk for å ta med som gave. Flere har spurt etter oppskriften! <3
Nok en gang er en av dine oppskrifter fått en spesiell plass i bakerhjertet mitt!!

Hei, kakebunnen er kjempegod, men jeg synes kaffekremen ble for søt. Er det mulig å redusere melismengen noe?

Bakte denne i helgen og synes bunnen ble tung pg kompakt. Kremen var god, så kommer til å bruke den på en annen banankake jeg har oppskrift på og som er lettere og mer luftig i da det er natron i den.😉

Ja, det er en nokså mektig kakebunn, men hvis den ble tung og kompakt, kan det hende du rørte for mye i kakerøren etter at hvetemelet ble tilsatt...? Uansett, enig i at kremen kan være veldig god til andre typer kakebunner også :-)

Vi bakte denne i går og den ble ikke god!
Kremen ble veldig mektig og kvalmende- det var som å spise mykt smör med sukker i.
Hva kan ha gått feil?

Ikke sikkert du har gjort noe feil. Dette er en mektig kake, og noen foretrekker jo luftigere kaker. Når det gjelder kremen, er det viktig å piske smøret lenge, som jeg beskriver i oppskriften, for å gi den en luftig konsistens.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift