Oreokake med peanøttfromasj og sjokolademousse


Dette er en kake med mektig og fantastisk god smakskombinasjon:

Bunn av knuste Oreokjeks dekkes av en himmelsk god peanøttfromasj, som lages med kremete peanøttsmør.

Deretter dekkes kaken med et lag luftig sjokolademousse.

 

 

Kaken smelter på tungen, og er virkelig en nytelse!

 

 

Ingredienser:

Bunn:

♥ 300 g Oreokjeks (hold av 6 kjeks til pynt)
♥ 75 g smør

Peanøttfromasj:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g kremete peanøttsmør
♥ 125 g melis
♥ 2,5 dl kremfløte

Sjokolademousse:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss kremfløte
♥ 1 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 2,5 dl kremfløte


Fremgangsmåte:

Bunn:

Legg til side 6 Oreokjeks til pynt.

Knus resten av kjeksene til smuler (bruk både kjeksene og de lyse fyllet inni). Bland smulene med smeltet smør.

Legg kakeringen til en rund form (24 cm i diameter) direkte på et fat.

Press kjeksmassen jevnt utover i formen. Sett fatet i kjøleskapet mens du forbereder peanøttfromasjen.


Peanøttfromasj:

Pisk romtemperert kremost og peanøttsmør luftig sammen med melis.

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle.

Vend litt og litt av den piskede kremen gradvis inn i peanøttkremen.

Ta fatet med kakeringen ut av kjøleskapet. Fordel peanøttfromasj-blandingen over Oreobunnen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst noen timer slik at peanøttfromasjen stivner.


Sjokolademousse:

Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med 2 ss kremfløte.

Pisk egget og sukkeret luftig.

Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott.

Pisk kremfløten stiv i en annen bolle. Vend den piskede kremen litt og litt inn i sjokoladeblandingen.

Ta fatet ut av kjøleskapet. Fordel sjokolademousse-blandingen over den stivnede peanøttfromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten.

 


Pynt:

Løsne kakeringen forsiktig fra kaken med en tynn kniv. Fjern kakeringen.

Pynt toppen av kaken med grovt hakkede Oreos som du har holdt til side.

 

 

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Oh lala - så herlig kake! 

 

 

  Heart  Yum  Heart  

 

 

Tips:

♥ Merk at du bør starte med å lage kaken dagen før servering, og du bør i tillegg beregne noen timer imellom peanøttfromasj-laget og sjokolademoussen.

♥ Kaken holder seg god i flere dager. Oppbevares i kjøleskapet.

 

 

Anbefaler deg å teste ut denne drømmen av en kake! 

God helg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Oreokake med peanøttfromasj og sjokolademousse
Ingredienser

Bunn:
♥ 300 g Oreokjeks (hold av 6 kjeks til pynt)
♥ 75 g smør

Peanøttfromasj:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g kremete peanøttsmør
♥ 125 g melis
♥ 2,5 dl kremfløte

Sjokolademousse:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss kremfløte
♥ 1 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 2,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Bunn:
Legg til side 6 Oreokjeks til pynt.

Knus resten av kjeksene til smuler (bruk både kjeksene og de lyse fyllet inni). Bland smulene med smeltet smør.

Legg kakeringen til en rund form (24 cm i diameter) direkte på et fat. Press kjeksmassen jevnt utover i formen. Sett fatet i kjøleskapet mens du forbereder peanøttfromasjen.

Peanøttfromasj:
Pisk romtemperert kremost og peanøttsmør luftig sammen med melis.

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend litt og litt av den piskede kremen gradvis inn i peanøttkremen.

Ta fatet med kakeringen ut av kjøleskapet. Fordel peanøttfromasj-blandingen over Oreobunnen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst noen timer slik at peanøttfromasjen stivner.

Sjokolademousse:
Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med 2 ss kremfløte.

Pisk egget og sukkeret luftig. Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott.

Pisk kremfløten stiv i en annen bolle. Vend den piskede kremen litt og litt inn i sjokoladeblandingen.

Ta fatet ut av kjøleskapet. Fordel sjokolademousse-blandingen over den stivnede peanøttfromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten.

Pynt:
Løsne kakeringen forsiktig fra kaken med en tynn kniv. Fjern kakeringen.

Pynt toppen av kaken med grovt hakkede Oreos som du har holdt til side.

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Merk at du bør starte med å lage kaken dagen før servering, og du bør i tillegg beregne noen timer imellom peanøttfromasj-laget og sjokolademoussen.

♥ Kaken holder seg god i flere dager. Oppbevares i kjøleskapet.

9 kommentarer

Som svar på av Hildegerd Haugen (ikke bekreftet)

Hei, ja det er riktig. Kaken får mousse-konsistens, og er ikke like fast som fromasj som lages med gelatin. Lagene stivner når kaken står i kjøleskapet over natten fordi både kremost, peanøttsmør og kokesjokolade blir fast ved avkjøling.

Ser ut som en deilig kake! Hvilket peanøttsmør brukte du? Tar man peanøttene utav peanøttsmøret eller knuser man dem? På bildet ser det ikke ut som om det er peanøtter i den lyse kremen.

Hei Solveig, man går kjøpt kremete peanøttsmør som er helt uten nøttebiter (creamy). Det er denne typen peanøttsmør som jeg har brukt i denne kaken. Man kan bruke grovt peanøttsmør også, men da blir det små nøttebiter i peanøttfromasjen.

Skulle gjerne laget denne i en mindre versjon 20-22cm form. Halvere eller 2/3 deler av oppskrift? Mvh Maria

Nå måtte jeg bare gi en tilbakemelding her. Det søte live er alltid min go to når jeg skal teste noe nytt. Og igjen takk for fantastiske oppskrifter ❤️ den var stor suksess !!!! brukte Philadelphia ost men det er nok samme hvilken ost men bruker , Det er pianøttsmør som er stjernen her. ;) Nydelig kombo , hvor jeg kan syntes Oreo kake er litt i søteste laget, pga den hvite kremen. Her ble det en sabla bra balanse med det salte i nøttene mot den mørke sjokoladen .
TUSEN TAKK ❤️❤️❤️❤️

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift