Brukere online: 1383
Brukere i dag: 6016
Brukere siste 7 dager: 232067
Alfajores er småkaker som er populære over hele Latin-Amerika, og kanskje særlig i Argentina.
Kakene består av to mørdeigsbunner som settes sammen med Dulce de leche (karamellisert melk). Du kan bruke ferdigkjøpt Dulce de leche eller Hjemmelaget Dulce de leche som du lager enkelt ved å koke en boks med søtet, kondensert melk.
Det er en god del maisenna i mørdeigen som gjør at kakene blir ekstra møre og litt smuldrete, slik at de nærmest smelter i munnen.

Nydelige kaker som du virkelig burde teste ut!
Oppskriften gir 25 stk.
Ingredienser:
Mørdeig:
♥ 170 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 3 eggeplommer
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts fint revet sitronskall
♥ 130 g maisenna
♥ 90 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Fyll:
♥ 2 dl Dulce de leche
Pynt:
♥ 1 dl kokos (kan sløyfes)
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Mørdeig:
Pisk mykt, romtemperert smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene, vaniljeekstrakt og fint revet sitronskall.
Sikt sammen maisenna, hvetemel og bakepulver.
Ha dette i bollen med smørkremen.

Bland deigen raskt sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og sett kjølig i 1 time (det gjør at den blir lettere å kjevle ut).

Utkjevling og steking:
Finn frem deigen og kna den raskt sammen. Kjevle ut deigen på lett melet underlag (bruk gjerne en plastmatte som underlag).

Stikk ut sirkler som er ca. 5 cm i diameter.

Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca. 10–12 minutter, til de er gylne i kantene.

La kakene avkjøles på platen til de er helt kalde.
Fyll:
Finn frem Dulce de leche.
Vil du buke du Hjemmelaget Dulce de leche, finner du oppskrift og instruksjon i innlegget HER. Lag dette i så fall minst dagen i forveien.
Ha kokos i en skål.
Sett sammen to og to mørdeigskaker med ca. 1 ts Dulce de leche imellom.


Sikt over melis.

Hvis du ønsker, kan du rulle sidene i kokos slik at kokosen fester seg i kremen.

Sikt deretter over melis.


Alfajores er så nydelige småkaker!

Ikke rart at de er så populære!

Two cookies are always better than one!


Tips:
♥ Dulce de leche er en tykk karamellkrem som lages av søtet, kondensert melk. Dulce de leche er ikke så lett å få kjøpt i norske matvarebutikker, men finnes særlig i matvarebutikker med internasjonalt matvareutvalg.


♥ Som en norsk tilnærming kan du bruke smørepålegget HaPå, selv om smaken ikke er helt den samme. Men kakene blir kjempegode da også!
♥ Det er imidlertid ikke vanskelig å lage Hjemmelaget Dulce de leche. Husk at du må bruke en boks søtet, kondensert melk. Pass også på at du koker boksen lenge nok, for det er viktig at kremen er tykk nok når man skal bruke den som kakefyll. Det kan lønne seg å koke boksen i 4 timer og så avkjøle den i 4 timer før du tar kremen ut av boksen. Oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke den.

♥ Alfajores oppbevares i en boks i kjøleskapet.
Valgfritt om du vil bruke kokos langsmed kanten eller ikke - og begge varianter er like populære!


Alfajores er en klassiker i Argentina og mange Sør-Amerikanske land, og gøy å lage hjemme! 😃

God fornøyelse!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mørdeig:
♥ 170 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 3 eggeplommer
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts fint revet sitronskall
♥ 130 g maisenna
♥ 90 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Fyll:
♥ 2 dl Dulce de leche
Pynt:
♥ 1 dl kokos (kan sløyfes)
♥ melisdryss
Mørdeig:
Pisk mykt, romtemperert smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene, vaniljeekstrakt og fint revet sitronskall.
Sikt sammen maisenna, hvetemel og bakepulver. Ha dette i bollen med smørkremen.
Bland deigen raskt sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og sett kjølig i 1 time (det gjør at den blir lettere å kjevle ut).
Utkjevling og steking:
Finn frem deigen og kna den raskt sammen. Kjevle ut deigen på lett melet underlag (bruk gjerne en plastmatte som underlag).
Stikk ut sirkler som er ca. 5 cm i diameter. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca. 10–12 minutter, til de er gylne i kantene.
La kakene avkjøles på platen til de er helt kalde.
Fyll:
Finn frem Dulce de leche. Vil du buke du Hjemmelaget Dulce de leche, finner du oppskrift og instruksjon i innlegget HER. Lag dette i så fall minst dagen i forveien.
Ha kokos i en skål.
Sett sammen to og to mørdeigskaker med ca. 1 ts Dulce de leche imellom.
Hvis du ønsker, kan du rulle sidene i kokos slik at kokosen fester seg i kremen. Sikt over melis.
♥ Dulce de leche er en tykk karamellkrem som lages av søtet, kondensert melk. Dulce de leche er ikke så lett å få kjøpt i norske matvarebutikker, men finnes særlig i matvarebutikker med internasjonalt matvareutvalg.
♥ Som en norsk tilnærming kan du bruke smørepålegget HaPå, selv om smaken ikke er helt den samme. Men kakene blir kjempegode da også!
♥ Det er imidlertid ikke vanskelig å lage Hjemmelaget Dulce de leche. Husk at du må bruke en boks søtet, kondensert melk. Pass også på at du koker boksen lenge nok, for det er viktig at kremen er tykk nok når man skal bruke den som kakefyll. Det kan lønne seg å koke boksen i 4 timer og så avkjøle den i 4 timer før du tar kremen ut av boksen. Oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke den.
♥ Alfajores oppbevares i en boks i kjøleskapet.
1 kommentar
Hei! Disse såg skikkelig…
Hei! Disse såg skikkelig gode ut! Hvor lang holdbarhet har de?
Skriv ny kommentar