Stikkelsbærkake

Dette er en veldig enkel kake og god kake. Du kan bruke røde eller grønne stikkelsbær.

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 75 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2 dl stikkelsbær

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte: 

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker. Rør i smøret. Sikt i mel og bakepulver og rør deigen glatt.

Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40–45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

 

 

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.

 

 

Myk og deilig kake! 

 

 

Herlig med de syrlige bærene i den søte, myke kaken! 

 

 

Tips:

♥ Kaken blir ekstra fin med røde stikkelsbær. Grønne går også helt fint å bruke. 

 

 

♥ Se oppskrift på Ripskake, Solbærkake og Blåbærkake, som alle er basert på samme oppskrift. Se også Stikkelsbærkake med kokos.

♥ Kaken kan fryses. Gi den tinte kaken et nytt dryss med melis før den serveres.

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Stikkelsbærkake
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 75 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2 dl stikkelsbær

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker. Rør i smøret. Sikt i mel og bakepulver og rør deigen glatt.

Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40–45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.

Tips

♥ Se oppskrift på Ripskake, Solbærkake og Blåbærkake, som alle er basert på samme oppskrift. Se også Stikkelsbærkake med kokos.

♥ Kaken kan fryses. Gi den tinte kaken et nytt dryss med melis før den serveres.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift