Pink Oreo Dream Cake

 

Hei og god lørdag dere!

 

Oreokaker er blant de aller mest populære kakene her på Det søte liv - og "Oreo Dream Cake" er nok den aller største hit'en!

 

Her er tidenes store favorittkake pyntet opp for lørdagskvelden - 'with a touch of pink'!

 

 

Jeg har dessuten laget denne kaken et par hakk mer luksuriøs enn det som er vanlig med Oreokake ved å ha både Oreokjeksbunn, kremostfyll (her farget rosa), lys sjokolademousse med Oreobiter, og så en mørk sjokolademousse med Oreobiter, og deretter pisket krem og Oreokjeks til pynt!

 

Vil du ta den HELT UT kan du helle over masse sjokoladesaus til slutt...  (ja, jeg gjorde det etter at jeg tok bildet Lol

 

 

Aaahhh......, dette er kaken som får alle søte pikehjerter til å banke:-)

 

Ingredienser:

Oreobunn:
300 g Oreokjeks
100 g smør

Kremostfyll:
200 g kremost (1 pk Phildelfia)
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
rosa konditorfarge (kan sløyfes)
- -
50 g Oreokjeks (se tips)

Lys sjokolademousse:
1 pk lys sjokolademousse (se tips)
3 dl matfløte
- -
50 g Oreokjeks (se tips)

Mørk sjokolademousse:
1 pk mørk sjokolademousse (se tips)
3 dl kremfløte
1 ss kakao

Pynt:
3 dl kremfløte
Oreokjeks
sjokoladesaus

 

Fremgangsmåte:

Ha Oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Ha en kakeringen til en rund form som er 24 cm i diameter direkte rett på et kakefat. Trykk kjeksmassen løst ned i bunnen og ut i kantene. Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet i 30 min.

Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Farg kremen rosa med konditorfarge om du vil:-) Ha av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Legg på grovt hakkede Oreokjeks (eller mini Oreokjeks). Sett i kjøleskapet i minst 30 min.

Pisk sammen sjokolademoussepulveret og kald matfløte, som anvist på pakken. Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Legg på grovt hakkede Oreokjeks (eller mini Oreokjeks). Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst 30 min.

Pisk sammen den andre pakken med sjokolademoussepulveret og kald kremfløte (moussen blir litt raskere stiv med kremfløte, så pass på så du ikke pisker for lenge). Smak til med kakao. Ha den mørke sjokolademoussen over den lyse sjokolademoussen i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst 30 min.

Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Pynt med sprøytet krem og Oreokjeks. Ringle eventuelt sjokoladesaus over kaken før servering.

 

 

Tips:

Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !". Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker!

Jeg har her brukt vanlige Oreokjeks i bunnen og som pynt, men brukte mini Oreos inni kaken fordi jeg synes det ser fint ut når du såvidt ser kanten på dem langsmed kanten.

Men smaken er selvsagt helt den samme om du bruker grovhakkede Oreokjeks inni kaken.

Jeg brukte denne gangen lys sjokolademousse fra Toro og Freia 70% kakao sjokolademousse med sjokoladebiter til den mørke moussen, men det er ikke så nøye hvilken type du bruker. Du kan også bruke 2 pk sjokolademousse og 4 dl matfløte hvis du vil ha tykkere lag sjokolademousse. 

 

Når du bruker matfløte eller kremfløte i stedet for melk når du lager moussen, blir moussen litt stivere i konsistensen.

Rosa konsentrert konditorfarge fås kjøpt blant annet i merket Wilton og Americolor. Du trenger bare litt for å få lekker rosafarge på kremen!

Kaken oppbevares kjølig frem til servering. Se også "Oreokake (Oreo Dream Cake)" og "Oreo Cake Original" her på www.detsoteliv.no.

 

 

♥  Enjoy your evening!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pink Oreo Dream Cake
Ingredienser

Oreobunn:
300 g Oreokjeks
100 g smør

Kremostfyll:
200 g kremost (1 pk Phildelfia)
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
rosa konditorfarge (kan sløyfes)
- -
50 g Oreokjeks (se tips)

Lys sjokolademousse:
1 pk lys sjokolademousse (se tips)
3 dl matfløte
- -
50 g Oreokjeks (se tips)

Mørk sjokolademousse:
1 pk mørk sjokolademousse (se tips)
3 dl kremfløte
1 ss kakao

Pynt:
3 dl kremfløte
Oreokjeks
sjokoladesaus

Fremgangsmåte

Ha Oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Ha en kakeringen til en rund form som er 24 cm i diameter direkte rett på et kakefat. Trykk kjeksmassen løst ned i bunnen og ut i kantene. Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet i 30 min.

Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Farg kremen rosa med konditorfarge om du vil:-) Ha av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Legg på grovt hakkede Oreokjeks (eller mini Oreokjeks). Sett i kjøleskapet i minst 30 min.

Pisk sammen sjokolademoussepulveret og kald matfløte, som anvist på pakken. Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Legg på grovt hakkede Oreokjeks (eller mini Oreokjeks). Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst 30 min.

Pisk sammen den andre pakken med sjokolademoussepulveret og kald kremfløte (moussen blir litt raskere stiv med kremfløte, så pass på så du ikke pisker for lenge). Smak til med kakao. Ha den mørke sjokolademoussen over den lyse sjokolademoussen i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst 30 min.

Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Pynt med sprøytet krem og Oreokjeks. Ringle eventuelt sjokoladesaus over kaken før servering.

Tips

Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !". Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker!

Jeg har her brukt vanlige Oreokjeks i bunnen og som pynt, men brukte mini Oreos inni kaken fordi jeg synes det ser fint ut når du såvidt ser kanten på dem langsmed kanten. Men smaken er selvsagt helt den samme om du bruker grovhakkede Oreokjeks inni kaken.

Jeg brukte denne gangen lys sjokolademousse fra Toro og Freia 70 % kakao sjokolademousse med sjokoladebiter til den mørke moussen, men det er ikke så nøye hvilken type du bruker. Når du bruker matfløte eller kremfløte i stedet for melk når du lager moussen, blir moussen litt stivere i konsistensen.

Rosa konsentrert konditorfarge fås kjøpt blant annet i merket Wilton og Americolor. Du trenger bare litt for å få lekker rosafarge på kremen!

Kaken oppbevares kjølig frem til servering.

6 kommentarer

Er dette en kake som kan lages dagen i forveien? Eller bør den lages samme dag?

Jeg har prøvd å lage denne. Jeg hadde ikke melis, men prøvde meg på en oppskrift på hjemmelaget melis fra en annen nettside (tipset var ha sukker i foodprosessoren i 1 minutt på full styrke). Kaken ble en kjempe hit i konfirmasjonen til søsteren min, men Philadelphia fyllet stivnet.
Jeg mistenker at grunnen til at det ikke stivnet var den hjemmelagete melisen, neste gang skal jeg huske på å kjøpe melis før jeg lager denne kaken!

Whopsi Philadelphia fyller stivnet IKKE pga den hjemmelagete melisen, det var det det skulle stå

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift