Trollkrem med rips (Heksekrem)

Trollkrem lages vanligvis med tyttebær, men det går veldig bra å lage denne magiske kremen med rips også! 

Noen kaller kremen da for Heksekrem i stedet for Trollkrem.

Pynt med friske rips, og server trollkremen sammen med vaniljesaus.

 

 

Lett og luftig, og supernydelig på smak!

 

 

Se også Trollkrem med blåbær (Vettekrem) og Trollkrem med bringebær (Hulderkrem).

 

 

God fornøyelse! 

 

Ingredienser: 

♥ 2 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 500 g rips

Pynt og servering:
♥ friske rips
♥ vaniljesaus

 

Fremgangsmåte:

Finn frem en kjøkkenmaskin med en stor bolle (se tips). Ha i eggehvitene og pisk dem til hvitt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukker (jeg bruker ekte vaniljesukker).

Pisk i ca. 1 minutt.

 

 

Tilsett så all ripsen på en gang.

 

 

Pisk rolig i starten, for det kan sprute en del når bærene knuser.

Øk hastigheten etter hvert og pisk til slutt kraftig. Det tar ca. 8-10 minutter med kraftig pisking i kjøkkenmaskinen før trollkremen er skikkelig tykk, luftig og stiv. 

 

 

Fordel trollkremen straks i dessertglass og serveringsbolle.

 

 

Pynt trollkremen gjerne med ripsklaser og server den med vaniljesaus.

 

 

Herlig, rosa krem! 

 

 

Trollkrem med rips og vaniljesaus er en herlig kombinasjon! 

 

 

Du kan bruke hjemmelaget vaniljesaus eller ferdigkjøpt. 

 

 

Populær dessert! 

 

 

Tips: 

♥ Vær forberedt på at trollkremen vokser VELDIG i volum ved piskingen! Det er virkelig fascinerende å se!  Med denne porsjonen trenger du en kjøkkenmaskin med stor bolle. Trollkremen er ikke noe mektig (den består jo bare av bær, sukker og litt eggehvite), men dette kan likevel oppleves som en stor porsjon, siden det blir så mye volum. Du kan eventuelt halvere denne porsjonen hvis du vil. 

♥ Bruk kjøkkenmaskin, for dette er ikke noe du orker å piske for hånd... 

♥ Det kan være lurt å vaske bollen og vispen rett er at du er ferdig med piskingen, for venter du lenge, vil restene størkne og bli vanskelige å få løs. Det er helt normalt at en del bær setter seg fast i vispen, men de er lett å vaske vekk (hvis du altså ikke venter til de størkner...). 

♥ Jeg brukte her friske rips, men det skal gå fint å lage trollkrem på frosne bær også. 

 

 

♥ Trollkremen vil falle litt sammen hvis den blir stående for lenge, så du bør servere den nokså snart etter at den er ferdig pisket. 

♥ Trollkrem som du får til overs kan faktisk fryses (selv om den er best når den er fersk). Ha trollkremen i en boks med lokk. Frossen trollkrem tines sakte i kjøleskapet og piskes deretter raskt opp igjen før servering. Du kan også blande rester av trollkrem med pisket eggedosis før frysing som gjør at du får en iskrem.

♥ I tillegg til at det er populært å servere vaniljesaus og iskrem sammen med trollkrem, er det også populært å bruke vafler, krumkaker og pannekaker. Trollkrem kan også fylles i en rullekake eller et sukkerbrød

 

 

Trollkremen blir som et tykt, luftig skum med bærsmak. 

 

 

NYT denne lette, luftige desserten!  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Trollkrem med rips (Heksekrem)
Ingredienser

♥ 2 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 500 g rips

Pynt og servering:
♥ friske rips
♥ vaniljesaus

Fremgangsmåte

Finn frem en kjøkkenmaskin med en stor bolle (se tips). Ha i eggehvitene og pisk dem til hvitt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukker. Pisk i ca. 1 minutt.

Tilsett så all ripsen. Pisk rolig i starten, for det kan sprute en del når bærene knuser.

Øk hastigheten etter hvert og pisk til slutt kraftig. Det tar ca. 8-10 minutter med kraftig pisking i kjøkkenmaskinen før trollkremen er skikkelig tykk, luftig og stiv. 

Fordel trollkremen straks i dessertglass og serveringsbolle.

Pynt trollkremen gjerne med ripsklaser og server den med vaniljesaus.

Tips

♥ Vær forberedt på at trollkremen vokser VELDIG i volum ved piskingen! Det er virkelig fascinerende å se!  Med denne porsjonen trenger du en kjøkkenmaskin med stor bolle. Trollkremen er ikke noe mektig (den består jo bare av bær, sukker og litt eggehvite), men dette kan likevel oppleves som en stor porsjon, siden det blir så mye volum. Du kan eventuelt halvere denne porsjonen hvis du vil. 

♥ Bruk kjøkkenmaskin, for dette er ikke noe du orker å piske for hånd... 

♥ Det kan være lurt å vaske bollen og vispen rett er at du er ferdig med piskingen, for venter du lenge, vil restene størkne og bli vanskelige å få løs. Det er helt normalt at en del bær setter seg fast i vispen, men de er lett å vaske vekk (hvis du altså ikke venter til de størkner...). 

♥ Jeg brukte her friske rips, men det skal gå fint å lage trollkrem på frosne bær også. 

♥ Trollkremen vil falle litt sammen hvis den blir stående for lenge, så du bør servere den nokså snart etter at den er ferdig pisket. 

♥ Trollkrem som du får til overs kan faktisk fryses (selv om den er best når den er fersk). Ha trollkremen i en boks med lokk. Frossen trollkrem tines sakte i kjøleskapet og piskes deretter raskt opp igjen før servering. Du kan også blande rester av trollkrem med pisket eggedosis før frysing som gjør at du får en iskrem.

♥ I tillegg til at det er populært å servere vaniljesaus og iskrem sammen med trollkrem, er det også populært å bruke vafler, krumkaker og pannekaker. Trollkrem kan også fylles i en rullekake eller et sukkerbrød

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift