Brukere online: 371
Brukere i dag: 1445
Brukere siste 7 dager: 274548
Trollkrem er en tradisjonsrik, norsk dessert som opprinnelig lages med tyttebær.
Det går imidlertid like fint å lage trollkrem med andre typer bær. Her har jeg laget denne herlige, luftige kremen med nyplukkede blåbær. Noen kaller kremen da for "Vettekrem" i stedet for Trollkrem.
En herlig måte å nyte de norske blåbærene på!
Ingredienser:
♥ 2 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 500 g blåbær
Servering:
♥ friske blåbær
♥ iskrem eller vaniljesaus
Fremgangsmåte:
Finn frem en kjøkkenmaskin med en stor bolle (se tips). Ha i eggehvitene og pisk dem til hvitt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukker. Pisk i ca. 1 minutt.
Tilsett så de hele blåbærene. Pisk rolig i starten, for det kan sprute en del når bærene knuser.
Øk hastigheten etter hvert og pisk til slutt kraftig. Det tar ca. 8-10 minutter med kraftig pisking i kjøkkenmaskinen før trollkremen er skikkelig tykk, luftig og stiv.
Fordel trollkremen straks i dessertglass og serveringsbolle.
Server trollkremen gjerne sammen med friske blåbær og vaniljeis eller vaniljesaus.
Det blir skikkelig herlig farge på denne trollkremen!
Tips:
♥ Vær forberedt på at trollkremen vokser VELDIG i volum ved piskingen! Det er virkelig fascinerende å se! Med denne porsjonen trenger du en kjøkkenmaskin med stor bolle. Trollkremen er ikke noe mektig (den består jo bare av bær, sukker og litt eggehvite), men dette kan likevel oppleves som en stor porsjon, siden det blir så mye volum. Du kan eventuelt halvere denne porsjonen hvis du vil.
♥ Bruk kjøkkenmaskin, for dette er ikke noe du orker å piske for hånd...
♥ Det kan være lurt å vaske bollen og vispen rett er at du er ferdig med piskingen, for venter du lenge, vil restene størkne og bli vanskelige å få løs. Det er helt normalt at en del bær setter seg fast i vispen, men de er lett å vaske vekk (hvis du altså ikke venter til de størkner... ).
♥ Jeg brukte her friske skogsblåbær, men det skal gå fint å lage trollkrem på frosne bær også.
♥ Trollkremen vil falle litt sammen hvis den blir stående for lenge, så du bør servere den nokså snart etter at den er ferdig pisket.
♥ Trollkrem som du får til overs kan faktisk fryses (selv om den er best når den er fersk). Ha trollkremen i en boks med lokk. Frossen trollkrem tines sakte i kjøleskapet og piskes deretter raskt opp igjen før servering. Du kan også blande rester av trollkrem med pisket eggedosis før frysing som gjør at du får en iskrem.
♥ I tillegg til at det er populært å servere vaniljesaus og iskrem sammen med trollkrem, er det også populært å bruke vafler, krumkaker og pannekaker. Trollkrem kan også fylles i en rullekake eller et sukkerbrød.
Se også samme oppskrift på nydelig Trollkrem med rips! Og Trollkrem med bringebær (Hulderkrem)! Jeg har også testet å lage Trollkrem med solbær!
Kos deg med denne herlige, tradisjonsrike norske desserten!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 500 g blåbær
Servering:
♥ friske blåbær
♥ iskrem eller vaniljesaus
Finn frem en kjøkkenmaskin med en stor bolle (se tips). Ha i eggehvitene og pisk dem til hvitt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukker. Pisk i ca. 1 minutt.
Tilsett så de hele blåbærene. Pisk rolig i starten, for det kan sprute en del når bærene knuser.
Øk hastigheten etter hvert og pisk til slutt kraftig. Det tar ca. 8-10 minutter med kraftig pisking i kjøkkenmaskinen før trollkremen er skikkelig tykk, luftig og stiv.
Fordel trollkremen straks i dessertglass og serveringsbolle.
Server trollkremen gjerne sammen med friske blåbær og vaniljeis eller vaniljesaus.
♥ Vær forberedt på at trollkremen vokser VELDIG i volum ved piskingen! Det er virkelig fascinerende å se! Med denne porsjonen trenger du en kjøkkenmaskin med stor bolle. Trollkremen er ikke noe mektig (den består jo bare av bær, sukker og litt eggehvite), men dette kan likevel oppleves som en stor porsjon, siden det blir så mye volum. Du kan eventuelt halvere denne porsjonen hvis du vil.
♥ Bruk kjøkkenmaskin, for dette er ikke noe du orker å piske for hånd...
♥ Det kan være lurt å vaske bollen og vispen rett er at du er ferdig med piskingen, for venter du lenge, vil restene størkne og bli vanskelige å få løs. Det er helt normalt at en del bær setter seg fast i vispen, men de er lett å vaske vekk (hvis du altså ikke venter til de størkner...).
♥ Jeg brukte her friske skogsblåbær, men det skal gå fint å lage trollkrem på frosne bær også.
♥ Trollkremen vil falle litt sammen hvis den blir stående for lenge, så du bør servere den nokså snart etter at den er ferdig pisket.
♥ Trollkrem som du får til overs kan faktisk fryses (selv om den er best når den er fersk). Ha trollkremen i en boks med lokk. Frossen trollkrem tines sakte i kjøleskapet og piskes deretter raskt opp igjen før servering. Du kan også blande rester av trollkrem med pisket eggedosis før frysing som gjør at du får en iskrem.
♥ I tillegg til at det er populært å servere vaniljesaus og iskrem sammen med trollkrem, er det også populært å bruke vafler, krumkaker og pannekaker. Trollkrem kan også fylles i en rullekake eller et sukkerbrød.
Skriv ny kommentar