Skogspasta med elgkjøtt

Hei! 

Skulle du være så heldig å ha kjøttdeig fra skogens konge, kan du lage denne herlige pastaretten her! 🤩

I tillegg til elgkjøttdeig inneholder gryten blant annet løk, bacon, aromasopp, gulrot, erter og fløte.

Serveres med nykokt pasta og et dryss persille og revet parmesan. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 400 g elgkjøttdeig
♥ 150 g bacon
♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 ss smør
♥ 1 rødløk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 400 g aromasopp (se tips)
♥ 100 g frosne erter
♥ 1 gulrot
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 2 ss rød- eller hvitvinseddik
♥ 1 bunt frisk kruspersille
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ 500 g pasta (f eks casarecce, se tips)
♥ frisk kruspersille
♥ ferskrevet parmesan

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Ha elgkjøttdeig og bacon (kuttet i biter) i en stekepanne med litt olje. 

 

 

Stekes til kjøttet er gjennomstekt. 

 

 

Ha kjøttet over i en gryte.

Ha 1 ss smør i den samme stekepannen. Tilsett rødløk skjært i skiver og hakkede hvitløksfedd. La dette steke på middels varme til løken er blank og myk. Ha den stekte løken i samme gryte som kjøttet.

 

 

Ha 1 ss smør til i den samme stekepannen. Tilsett aromasopp skjært i skiver. La soppen steke i et par minutter. Tilsett deretter erter og gulrot kuttet i små terninger. La dette steke sammen i et par minutter. 

 

 

Ha dette deretter over i gryten. Kok ut pannen med litt vann og ha sjyen i gryten. 

 

 

Ha kremfløte, tomatpuré, eddik og persille i gryten. Kvern over godt med salt og pepper. 

 

 

Bland sammen. La dette deretter småkoke under lokk i 5–10 minutter. 

Kok imens pasta som anvist på pakningen. 

Når pastaen er ferdig kokt, ha ca. 1 dl av pastavannet i gryten (tilpass tykkelsen på sausen, se tips). Smak til om det trengs mer kvernet salt og pepper. 

 

 

Ha pasta over i dype tallerkener.

 

 

Fordel over rikelig med kjøttsausen. 

 

 

Pynt med litt frisk persille og ferskrevet parmesan. 

 

 

Herlig pastarett - både litt norsk og litt italiensk!  😍

 

 

Skogspasta med elgkjøtt er en nydelig høstrett! 

 

 

Tips:

♥ Tilpass tykkelsen på sausen med pastavann, så ikke hell av alt når pastaen er ferdig kokt. Vannet som pastaen har kokt i inneholder stivelse som gir fin konsistens på sausen. Dersom du synes at sausen er for tykk, er det bare å spe med litt mer pastavann. Dersom sausen har blitt for tynn, kan du koke sausen i noen minutter uten lokk slik at væske fordamper. 

♥ Elgkjøttdeig fås kjøpt i de fleste store, norske matbutikkene (se i frysedisken).

 

 

Med elgkjøttdeig kan du også lage kjempegode Elgkarbonader og Elghakk

♥ I stedet for aromasopp kan du gjerne bruke kantareller, steinsopp eller en kombinasjon. 

♥ Jeg brukte skogsbacon her, men det går helt fint med annen type bacon også.

 

 

♥ Her brukte jeg pastatypen casarecce, men alle varianter pasta kan brukes.

 

 

♥ 

 

 

 

Velbekomme! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Skogspasta med elgkjøtt
Ingredienser

♥ 400 g elgkjøttdeig
♥ 150 g bacon
♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 ss smør
♥ 1 rødløk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 400 g aromasopp (se tips)
♥ 100 g frosne erter
♥ 1 gulrot
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 2 ss rød- eller hvitvinseddik
♥ 1 bunt frisk kruspersille
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ 500 g pasta (f eks casarecce, se tips)
♥ frisk kruspersille
♥ ferskrevet parmesan

Fremgangsmåte

Ha elgkjøttdeig og bacon (kuttet i biter) i en stekepanne med litt olje. Stekes til kjøttet er gjennomstekt. Ha kjøttet over i en gryte.

Ha 1 ss smør i den samme stekepannen. Tilsett rødløk skjært i skiver og hakkede hvitløksfedd. La dette steke på middels varme til løken er blank og myk. Ha den stekte løken i samme gryte som kjøttet.

Ha 1 ss smør til i den samme stekepannen. Tilsett aromasopp skjært i skiver. La soppen steke i et par minutter. Tilsett deretter erter og gulrot kuttet i små terninger. La dette steke sammen i et par minutter. Ha dette deretter over i gryten. Kok ut pannen med litt vann og ha sjyen i gryten. 

Ha kremfløte, tomatpuré, eddik og persille i gryten. Kvern over godt med salt og pepper. Bland sammen. La dette deretter småkoke under lokk i 5–10 minutter. 

Kok imens pasta som anvist på pakningen. 

Når pastaen er ferdig kokt, ha ca. 1 dl av pastavannet i gryten (tilpass tykkelsen på sausen, se tips). Smak til om det trengs mer kvernet salt og pepper. 

Ha pasta over i dype tallerkener. Fordel over rikelig med kjøttsausen. 

Pynt med litt frisk persille og ferskrevet parmesan. 

Tips

♥ Tilpass tykkelsen på sausen med pastavann, så ikke hell av alt når pastaen er ferdig kokt. Vannet som pastaen har kokt i inneholder stivelse som gir fin konsistens på sausen. Dersom du synes at sausen er for tykk, er det bare å spe med litt mer pastavann. Dersom sausen har blitt for tynn, kan du koke sausen i noen minutter uten lokk slik at væske fordamper. 

♥ Elgkjøttdeig fås kjøpt i de fleste store, norske matbutikkene (se i frysedisken). Med elgkjøttdeig kan du også lage kjempegode Elgkarbonader og Elghakk

♥ I stedet for aromasopp kan du gjerne bruke kantareller, steinsopp eller en kombinasjon. 

♥ Jeg brukte skogsbacon her, men det går helt fint med annen type bacon også.

♥ Her brukte jeg pastatypen casarecce, men alle varianter pasta kan brukes.

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift