Afrodites drøm

Afrodites drøm

28.04.2005
Afrodites drøm

Ingredienser

Sjokoladebunn:
500 g ferdig kransekakemasse (f.eks. Odense)
4 egg
2 ss kakao
revet skall av 1 appelsin

Sjokolademousse:
250 g kokesjokolade
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte
1 ss Cointreau

Pynt:
friske bringebær og kumquat

Fremgangsmåte

Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig. Rør inn revet appelsinskall. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kakebunnen på et passende kakefat og fest kakeringen rundt.

Pisk egget og sukkeret luftig. Smelt kokesjokoladen over vannbad og bland i. Pisk kremfløten stiv og ha i sammen med appelsinlikøren (likøren kan sløyfes). Bland moussen godt.

Hell moussen over bunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet til moussen har stivnet. Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv. Fjern kakeringen og pynt med friske bringebær og eventuelt kumquat (småappelsiner) i skiver.

Tips

Det er viktig at moussen blandes godt, ellers kan det oppstå hvite kremflekker i den mørke moussen, og det ser ikke særlig delikat ut. Bruk gjerne stålvisp.

Se også "Sjokolademoussekake", "Mokka sjokolademoussekake" og "After Eight sjokolademoussekake".

28.04.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter