Crème anglaise

Crème anglaise

07.09.2014


"Crème anglaise" er en nydelig, fransk vaniljesaus!

 

 

Veldig god både til kaker og desserter.

 

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl matfløte/kremfløte (se tips)
♥ 5 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 1 vaniljestang
 

Fremgangsmåte:

Ha matfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i matfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta ut vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bland noe av den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Den skal bli såpass tykk at den legger seg som et tynt lag på baksiden av en skje. Blandingen skal bli varm, men må absolutt ikke begynne å koke, for da skiller den seg.

Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en mugge.

Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!

 

 

Den vakre muggen er sponset av Le Creuset og er i fargen "Ocean" som lanseres nå i høst. Jeg fikk muggen, en kjele og en oval serveringsskål i forbindelse med en fotokonkurranse på facebooksiden til Le Creuset Norge. Du kan stemme på bildet mitt HER ved å klikke "liker" frem til 12. september.

 

 

Tips:

♥ En ekte "Crème anglaise" skal ikke være altfor tykk i konsistensen. Jeg liker derfor å bruke matfløte. Liker du sausen tykkere, kan du bruke halvparten kremfløte og halvparten matfløte. Se også oppskrift på Hjemmelaget vaniljesaus som jeg lager med kun kremfløte.

♥ Her har jeg servert vaniljesausen sammen med en deilig fransk Plomme Clafoutis. Oppskriften på denne nydelige dessertgratengen kommer her på Det søte liv i morgen.

 

 

Deilig med vaniljesaus til sjokoladebrownies...!

 


Og selvsagt er Crème anglaise en nydelig vaniljesaus også servert til eplekaker, iskrem, bær, geleer - og andre typer kaker og desserter!


♥ ♥ ♥ ♥

Crème anglaise

Ingredienser

♥ 5 dl matfløte/kremfløte (se tips)
♥ 5 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Ha matfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i matfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta ut vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bland noe av den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Den skal bli såpass tykk at den legger seg som et tynt lag på baksiden av en skje. Blandingen skal bli varm, men må absolutt ikke begynne å koke, for da skiller den seg.

Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en mugge.

Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!

Tips

♥ En ekte "Crème anglaise" skal ikke være altfor tykk i konsistensen. Jeg liker derfor å bruke matfløte. Liker du sausen tykkere, kan du bruke halvparten kremfløte og halvparten matfløte. Se også oppskrift på Hjemmelaget vaniljesaus som jeg lager med kun kremfløte.

07.09.2014
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter