
Brukere online: 1030
Brukere i dag: 19308
Brukere siste 7 dager: 189826
Mandelkake:
100 g mandler
400 g kransekakemasse
1 egg
2 eggehviter
Dynking (kan sløyfes, se tips):
3 ss sherry
Sherrykrem:
2 eggeplommer
2 ss sukker
2 dl kremfløte
3 ss sherry
Pynt:
friske bringebær
Hakk mandlene i en food processor. Legg til side. Ha oppdelt kransekakemasse, egget og eggehvitene i food processoren. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Bland i de hakkede mandlene.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Dynk kaken med sherry (se tips).
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Vend i pisket krem. Smak til med sherry.
Fordel sherrykremen over kaken. Pynt med friske bringebær.
Du kan sløyfe dynkingen av kaken hvis du vil ha mildere sherry-smak.
Det er viktig at kaken er helt kald før den dekkes med sherrykremen ellers smelter kremen.
Kakebunnen kan godt lages i forveien (fryses eller oppbevares kjølig innpakket i plast), men den bør serveres samme dag den er pyntet.
Skriv ny kommentar