Marsipanbrød med Kvikk Lunsj

Marsipanbrød med Kvikk Lunsj

18.11.2007
Marsipanbrød med Kvikk Lunsj

Ingredienser

2 stk Kvikk Lunsj XXL
500 g råmarsipan
1-2 ss konjakk (kan sløyfes)

Pynt:
100 g kokesjokolade
15 g delfiafett
sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Kna konjakk inn i marsipanen. Del marsipanen i to deler. Klapp hver del ut til en firkant som er stor nok til å pakke inn en Kvikklunsj. Legg på Kvikklunsj og brett marsipanen rundt sjokoladen. Klem rundt brødet, slik at skjøtene festes godt og du får en glatt overflate. Gjenta med den andre marsipandelen og Kvikklunsjen.

Legg bakepapir på en fjøl eller liknende. Legg på marsipanbrødene, med undersiden (dvs der skjøten er) opp.

Smelt sjokoladen sammen med litt delfiafett (gjøres best i en bolle over vannbad eller i mikro). Smør sjokoladen på den ene siden av marsipanbrødene. Start med undersiden. Sett brettet med brødene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Snu brødene og smør resten av sjokoladen rundt marsipanbrødene, slik at de blir helt dekket. Dryss over sjokoladestrøssel til pynt. Sett brødene tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Marsipanbrødene bør oppbevares i kjøleskapet, gjerne innpakket i folie. Bruk en skarp kniv når du skjærer brødet opp i skiver.

Bruk skikkelig god marsipan, for eksempel "Ekte marsipan" fra Odense (lilla rull).

Se også "Marsipanbrød med Troika", "Marsipanbrød med Peanøttkubbe" og "Marsipanbrød med Marsipanbrød".

18.11.2007
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter