Mormorkake

Mormorkake

08.03.2007
Mormorkake

Ingredienser

80 g smør
5 dl sukker
5 dl surmelk
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
4 ss kakao
8,5 dl hvetemel

Fyll:
300 g smør
3 dl melis
3 ts vaniljesukker
1 eggeplomme

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland sammen smør, sukker og surmelk i en bakebolle. Sikt sammen de tørre ingrediensene og rør i.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm), se tips. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 min (sjekk med kakenål og pass på å ikke steke kaken for lenge). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den så ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk sammen mykt smør og de øvrige ingrediensene til fyllet.

Kaken deles, som nevnt innledningsvis, i fire firkanter. Del disse så på midten og fyll med smørkremen. Legg firkantene sammen igjen og skjær dem opp i skiver.

Tips

Originaloppskriften angir 4 store ss smør og 6,5 dl sukker, men etter min mening gir så mye sukker en kake som blir for seig i konsistensen.

Merk at kaken blir nokså flat. Kaken blir litt høyere når du får fylt den med smørkremen. Vil du ha høyere kake, bør du bruke litt mindre langpanne, eller du kan gjøre den store langpannen du har litt mindre ved å lage en ekstra kant med aluminiumsfolie.

"Mormorkake" er fin å fryse!

08.03.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter