Pærer med After Eight

Pærer med After Eight

29.10.2014

Hei dere!

Det har blitt sent på kveld denne onsdagen og jeg må komme meg i seng, men først vil jeg gi dere et lite desserttips! Pærer med After Eight - ja, dette er så enkelt som det kan få blitt, men ikke undervurder smaken! Varme pærer med smeltet mintsjokolade og vaniljeiskrem som tilbehør er ikke bare godt - det er kjempegodt!  Yum

Jeg fikk faktisk denne desserten servert i et bryllup for en god del år siden, så dette enkle kan være godt nok også for fine anledninger.

 

 

Ingredienser:

♥ Hermetiske pærer
♥ After Eight sjokolade (1 sjokolade pr halve pære)

Servering:
♥ Vaniljeiskrem
♥ Høvlet mørk sjokolade

 

Fremgangsmåte:

La de hermetiske pærene renne av seg og legg dem i en ildfast form.

 


Bruk en spiseskje og øs litt av pærelaken over pærene.

Legg så en After Eight-sjokolade oppå hver pærehalvdel.

 

 

Sett formen midt i ovnen på 200°C i ca. 5-10 minutter.

Du ser at pærene er ferdige når sjokoladen har begynt å smelte.

 

 

Når sjokoladen er passe smeltet, legger den seg pent rundt pærene. Kanskje sprekker den litt opp noen steder, men den skal ikke være så smeltet at den er rennende.

 

 

Tips:

Server pærene rett fra ovnen mens de fortsatt er litt varme.

Vaniljeiskrem og litt høvlet, mørk sjokolade er perfekt tilbehør. Bruk helst vaniljeis med ekte vanilje, for det smaker best!

 

 

Nydelig og enkelt!

 

 

Dessert til store selskaper:
Ingen sak å lage denne desserten til mange personer! Da bare bruker du en stor langpanne og legger masse halve hermetiske pærer i langpannen og legger After Eight oppå. Du får plass til mange pærehalvdeler i en stor langpanne!

Og til riktig store lag, kan du også ha to langpanner fylt med pærer og After Eight i ovnen på samme tid. Du kan enten bytte plassering i ovnen midtveis for å få dem klare helt samtidig, eller du kan ta ut langpannen som står øverst i ovnen først (siden den blir fortest varm). Innen du har dandert pærene fra denne langpannen på fat med iskrem, er pærene i den andre langpannen også klare.

 

 

♥ Se også sjokoladekaken jeg komponerte etter at jeg var i dette bryllupet jeg nevnte: After Eight kake med pærer. Kaken er inspirert av denne desserten!

 

Jeg digger når sjokoladen er akkurat nok smeltet til at man ser mintfyllet inni, men uten at sjokoladen renner som saus på pærene.

 

 

Dette er en dessert som garantert alle kan lage!

Og det smaker deilig!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥

Pærer med After Eight

Ingredienser

♥ Hermetiske pærer
♥ After Eight sjokolade (1 sjokolade pr halve pære)

Servering:
♥ Vaniljeiskrem
♥ Høvlet mørk sjokolade

Fremgangsmåte

La de hermetiske pærene renne av seg og legg dem i en ildfast form. Bruk en spiseskje og øs litt av pærelaken over pærene.

Legg så en After Eight-sjokolade oppå hver pærehalvdel.

Sett formen midt i ovnen på 200°C i ca. 5-10 minutter.

Du ser at pærene er ferdige når sjokoladen har begynt å smelte. Når sjokoladen er passe smeltet, legger den seg pent rundt pærene. Kanskje sprekker den litt opp noen steder, men den skal ikke være så smeltet at den er rennende.

Tips

♥ Server pærene rett fra ovnen mens de fortsatt er litt varme. Vaniljeiskrem og litt høvlet, mørk sjokolade er perfekt tilbehør. Bruk helst vaniljeis med ekte vanilje, for det smaker best!

♥ Dessert til store selskaper:
Ingen sak å lage denne desserten til mange personer! Da bare bruker du en stor langpanne og legger masse halve hermetiske pærer i langpannen og legger After Eight oppå. Du får plass til mange pærehalvdeler i en stor langpanne!

Og til riktig store lag, kan du også ha to langpanner fylt med pærer og After Eight i ovnen på samme tid. Du kan enten bytte plassering i ovnen midtveis for å få dem klare helt samtidig, eller du kan ta ut langpannen som står øverst i ovnen først (siden den blir fortest varm). Innen du har dandert pærene fra denne langpannen på fat med iskrem, er pærene i den andre langpannen også klare.

29.10.2014
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter