Påskens turkake

Påskens turkake
Ingredienser

4 appelsiner
2 dl hasselnøtter
1 dl paranøtter
50 g apsikat
400 g mykt smør
6 dl sukker
7 egg
1,5 ts bakepulver
10 dl hvetemel
150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Riv av det ytterste skallet på appelsinene med et grovt rivjern. Skrell vekk rester av appelsinskallet. Del appelsinene opp i båter som så skjæres opp i små biter. Ha appelsinbitene og skallet i en bolle. Hakk nøttene (dette går raskt i food processor). Bland nøttene og apsikat med appelsinene. La dette stå i kjøleskapet over natten.

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i bakepulveret. Rør i halvparten av hvetemelet. Ha så i appelsin- og nøtteblandingen. Hakk kokesjokoladen fint (dette går raskt i food processor). Bland sjokoladen og resten av melet inn i deigen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 185°C i ca 2 timer. Sjekk med kakenål ved slutten av steketiden om kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.

Når kaken er kald løftes den ut av formen. Skjær kaken opp i striper som er 6-7 cm brede og skjær disse igjen opp i ca 1 cm tykke skiver.

Tips

Kaken trenger lang steketid fordi den blir høy og fordi deigen er fuktig på grunn av appelsinbitene.

Paranøtter gir god smak, men kan fint byttes ut med andre typer nøtter, for eksempel mandler eller flere hasselnøtter.

Kaken holder seg myk om den oppbevares i plast. Den er også kjempefin å fryse!

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift