Brukere online: 891
Brukere i dag: 31567
Brukere siste 7 dager: 171965
Jeg har laget mange varianter av Pavlova i mitt liv (se et utvalg HER), og dette er helt klart en av mine yndlingskaker!
I det siste har jeg fått øynene opp for hvor mye fyldigere smak det blir på kaken dersom man fyller den med mascarponekrem i stedet for vanlig, pisket fløtekrem. Tidligere i år lagde jeg Pavlova med mascarponekrem, bjørnebær og granateple, som ble fantastisk!
Her en ny og like fantastisk versjon med vidunderlig gode, søte, norske jordbær. 😍
Ingredienser:
Marengsbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena
Mascarponekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 250 g mascarponeost (se tips)
♥ 200 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
Pynt:
♥ 600 g friske, søte jordbær
Fremgangsmåte:
Maregnsbunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge med elektrisk mikser (minst 10 minutter) til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).
Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).
Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald (minst 1 time til, og gjerne over natten).
Mascarponekrem:
Ha kremfløte, mascarponeost og melis i en bolle og pisk til du får en tykk krem. Bland inn vanilje.
Pynting:
Fordel mascarponekremen over marengsbunnen i et tykt lag.
Pynt med friske, søte jordbær.
Pavlova med jordbær, krem, vanilje og marengs! 😍
Dette er en kake med enkel, nydelig smak som alle liker!
Tips:
♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt bløte konsistensen i midten. Det er det samme om du bruker eplecidereddik, vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.
♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.
♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.
♥ Vaniljepasta (vanilla paste) gir veldig god vaniljesmak på mascarponekremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (merke Dr Oetker). Du kan alternativt bruke frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt eller eventuelt vaniljesukker, men personlig synes jeg vaniljepasta gir klart best resultat til denne kremen.
♥ Det går fint å forberede både marengskaken i forveien. Marengsbunnen oppbevares i romtemperatur. Du bør fylle og pynte kaken på serveringsdagen. Husk at kaken bør stå kjølig frem til servering så mascarponekremen smaker helt fersk.
♥ Bruk friske, søte jordbær og ikke jordbær som har vært frosne, for tinte bær blir for rennende oppå kaken.
♥ Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med mascarponekrem og jordbær.
♥ Sammenligner du denne kaken med Pavlova med mascarponekrem, bjørnebær og granateple, ser du at jeg her har laget en litt mindre kake. Det er begrunnelsen for at jeg har halvert mengden kremfløte i mascarponekremen. Dette gjør mascarponekremen litt tykkere, men den blir kremete og nydelig!
Se også Jordbærpavlova og Minipavlova med jordbær, der jeg har brukt luftig, pisket fløtekrem.
God fornøyelse! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Marengsbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena
Mascarponekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 250 g mascarponeost (se tips)
♥ 200 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
Pynt:
♥ 600 g friske, søte jordbær
Marengsbunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge med elektrisk mikser (minst 10 minutter) til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).
Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).
Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald (minst 1 time til, og gjerne over natten).
Mascarponekrem:
Ha kremfløte, mascarponeost og melis i en bolle og pisk til du får en tykk krem. Bland inn vanilje.
Pynting:
Fordel mascarponekremen over marengsbunnen i et tykt lag.
Pynt med friske, søte jordbær.
♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt bløte konsistensen i midten. Det er det samme om du bruker eplecidereddik, vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.
♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.
♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.
♥ Vaniljepasta (vanilla paste) gir veldig god vaniljesmak på mascarponekremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (merke Dr Oetker). Du kan alternativt bruke frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt eller eventuelt vaniljesukker, men personlig synes jeg vaniljepasta gir klart best resultat til denne kremen.
♥ Det går fint å forberede både marengskaken i forveien. Marengsbunnen oppbevares i romtemperatur. Du bør fylle og pynte kaken på serveringsdagen. Husk at kaken bør stå kjølig frem til servering så mascarponekremen smaker helt fersk.
♥ Bruk friske, søte jordbær og ikke jordbær som har vært frosne, for tinte bær blir for rennende oppå kaken.
♥ Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med mascarponekrem og jordbær.
♥ Sammenligner du denne kaken med Pavlova med mascarponekrem, bjørnebær og granateple, ser du at jeg her har laget en litt mindre kake. Det er begrunnelsen for at jeg har halvert mengden kremfløte i mascarponekremen. Dette gjør mascarponekremen litt tykkere, men den blir kremete og nydelig!
Skriv ny kommentar