Proteinrundstykker med revet gulrot

Proteinrundstykker med revet gulrot

07.01.2019


For et år siden lagde jeg Proteinrundstykker for første gang, og det har blitt mange runder siden! Smile  

Dette er populære rundstykker som er basert på egg, cottage cheese og havregryn. Deigen skal hverken eltes eller heves. Rundstykkene blir nokså kompakte, men veldig gode!

 

 

Jeg liker dem veldig godt, og har også laget Proteinrundstykker med kremost, Havrerundstykker med cottage cheese og chiafrø og Havrebrød med cottage cheese.

Denne varianten av Proteinrundstykker inneholder revet gulrot, som gjør rundsykkene litt saftigere og enda litt sunnere. 

 

 

Oppskriften gir 16-20 rundstykker, avhengig av hvor store du lager dem. 

 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 600 g cottage cheese
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 ts salt
♥ 150 g finrevet gulrot
♥ 600 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ 50 g havregryn (store)
♥ 50 g solsikkekjerner


Fremgangsmåte:

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Mål opp 150 g fint revet gulrot og bland i.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Form deigen til 16 - 20 rundstykker (jeg lagde 20 stk denne gangen, som ble nokså små). Skyll hendene i vann flere ganger mens du triller ut rundstykkene, slik at de blir fuktige på utsiden. Legg rundstykkene på bakepapirdekkede stekeplater. Dryss store havregryn på halvparten og solsikkekjerner på resten.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter hvis du lager dem så små som jeg har gjort her, eller i ca. 25-30 minutter hvis du lager dem litt større. Rundstykkene skal bli gylne og gjennomstekte.

 

 

Kjempegode, nystekte Proteinrundstykker med revet gulrot! 

 

 

Jeg drysser solsikkerkjerner på halvparten og store havregryn på resten for variasjonens skyld, men bruk det du liker best! 

 

 

Tips:

♥ Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

 

Dette er rundstykker som kan serveres med alle typer pålegg.

 

 

Ost og tomat er en favoritt hos både meg og mange andre! 

 

 

Et vegansk pålegg som jeg synes er kjempegodt er Tartex (kjøpes i helsekostforretninger).

 

 

Det er en smørbart pålegg som jeg har elsket siden barndommen. 

 

 

 

Enda bedre hvis man topper med avokado, salt og pepper!

 

 

YUM!  

 

 

 

Håper du fikk lyst til å teste ut disse gode rundstykkene! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Proteinrundstykker med revet gulrot

Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 600 g cottage cheese
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 ts salt
♥ 150 g finrevet gulrot
♥ 600 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ 50 g havregryn (store)
♥ 50 g solsikkekjerner

Fremgangsmåte

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Mål opp 150 g fint revet gulrot og bland i.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Form deigen til 16 - 20 rundstykker (jeg lagde 20 stk denne gangen, som ble nokså små). Skyll hendene i vann flere ganger mens du triller ut rundstykkene, slik at de blir fuktige på utsiden. Legg rundstykkene på bakepapirdekkede stekeplater. Dryss store havregryn på halvparten og solsikkekjerner på resten.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter hvis du lager dem så små som jeg har gjort her, eller i ca. 25-30 minutter hvis du lager dem litt større. Rundstykkene skal bli gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

07.01.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter