Smoothie Bowl med mango og melon

Smoothie Bowl med mango og melon

29.05.2016

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei kjære dere!

Håper helgen har vært bra og at dere er klare for ny uke.. Smile 

Jeg har hatt det en smule travelt i det siste, derfor er det en stund siden forrige innlegg. I helgen holdt jeg et cupcakekurs under Aftenpostens matfestival på Youngstorget i Oslo. Gratulerer til Aftenposten for å ha arrangert litt av en folkefest! Du kan lese mer om eventet her. I dag har jeg startet en stor ryddeprosess i alle bakesakene mine, og forbereder overtakelse av ny leilighet i morgen - som skal bli de nye lokalene til Det søte liv! Mye skal på plass før jeg begynner å flytte over alle sakene, blant annet bygging av nytt, stort kjøkken, men jeg er spent og gleder meg veldig til å få mitt eget, spesialdesignede kakestudio! Nye funksjoner her på bloggen er også under utarbeidelse. Så ja - det er bare å følge med! Smile 

Smoothie Bowls (eller "Smoothieskål" på norsk) er forfriskende og herlige, og noe jeg gjerne tyr til særlig på travle dager. Med masse vitaminer og næringsstoffer og nydelige smaker, er dette akkurat hva jeg trenger for å føle meg frisk og energisk!

I dagens oppskrift har jeg testet ut den suverene High Speed Blenderen til Blendtec, som fås kjøpt hos bakerenogkokken.no. Wow - sier jeg bare! Dette er den råeste blenderen jeg har vært borti!

Denne blenderen har over 3 hestekrefter (!) og man kan lage alt fra varme supper til kald is. Den knuser store frosne bær og isbiter med letthet, noe som er genialt når man vil lage en forfriskende Smoothie Bowl.

 

 

Det som skiller Smoothie Bowls fra ordinære Smoothies, er at de lages noe tykkere i konsistensen så de kan spises med skje. Man bruker gjerne frosne bær og frukter for å få den kalde, tykke konsistensen. Det er populært å pynte toppen med ulike typer bær, kornblandinger, nøtter osv.

En ny favoritt hos meg er kombinasjonen mango og melon, som jeg blander med gresk yoghurt med vaniljesmak og appelsinjuice.

Jeg skal gi deg 3 forslag til toppinger som jeg synes er supergode, men her kan du variere med det du måtte ha for hånden.


Til to porsjoner trenger du:

Ingredienser:

♥ 600 g frossen mango
♥ 1/2 honningmelon
♥ 2 dl gresk yoghurt med vanilje (se tips)
♥ 2,5 dl appelsinjuice
 

Toppingforslag 1:
♥ 1/2 fersk mango
♥ 1 kiwi
♥ kokosflak
♥ chiafrø

Toppingforslag 2:
♥ 1/2 fersk mango
♥ bringebær
♥ gresskarfrø
♥ usaltede peanøtter
♥ tørkede tranebær

Toppingforslag 3:
♥ 1/2 fersk mango
♥ blåbær
♥ Crüsli solfrokost

 

Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene.

 


Start med å ha appelsinjuice og frosne mangobiter i blenderen.

 


Jeg lagde dobbel porsjon, derfor ble blenderen i overkant full - men det gikk fint! ...  Smile 


Tilsett honningmelon.

 


Og så gresk yoghurt. Jeg brukte her en type med vaniljesmak som gir nydelig smak og sødme.

 


Kjør blenderen til alt blander seg - det tar bare noen sekunder på smoothie-programmet!

 


Voilà!


Ha blandingen i en skål.

 

 

Og dander med ønsket topping!

Server straks!

 

Toppingforslag 1 er en tropisk variant med kokosflak og et lite dryss chiafrø, som smaker herlig til de eksotiske fruktene.

 



Toppingforslag 2 med fersk mango og bringebær er nydelig på smak, og blandingen av usaltede peanøtter, tranebær og gresskarfrø gir herlig tyggemotstand.
 

 

Toppingforslag 3 er en variant jeg aldri blir lei!

 

 

Det er fordi jeg hele livet har elsket Crüsli solfrokost og får søte barndomsminner hver gang jeg henter frem pakken.

 

 

Da jeg var liten, spiste jeg Crüsli med bare melk, men denne frokostblandingen er perfekt å strø på en Smoothie Bowl!

 


Tips:

♥ I denne oppskriften brukte jeg gresk yoghurt med vanilje, som gir sødme. Det samme gir toppingene jeg har brukt. Bruker du vanlig type gresk yoghurt og en topping som ikke er søtet, kan det være godt å tilsette 1-2 ss melis før du kjører i gang blenderen. 

♥ Det er ikke viktig med helt nøyaktige mål når man lager Smoothie Bowls eller vanlige Smoothies for den saks skyld. Jeg pleier aldri å måle, og har oppi det jeg måtte ha tilgjengelig. Tilpass mengden juice; det må være nok til at blenderen går rundt, men ikke mer enn at konsistensen holder seg tykk, nesten som en herlig fruktsorbet.

♥ For å få knust frossen frukt effektivt, må du ha en høyhastighetsblender av god kvalitet. Jeg har aldri vært borti en blender som knuser så raskt og effektivt som Blendec. Den er eksklusiv, men av så god kvalitet at den er verdt det! Du får kjøpt Blendec i nettbutikken til bakerenogkokken.no og med gratis frakt!

 

 

Jeg er veldig fornøyd med min blender og kan anbefale den varmt! Jeg har allerede laget meg både smoothies og hjemmelaget Nugatti med blenderen som du snart få se her på bloggen.  


 Smile

 

Håper du ble fristet til å lage deg en forfriskende Smoothie Bowl med mango og melon!

 


Ha en super uke!

 ♥ ♥ ♥ ♥
 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på instagram som @bakerenogkokken

Smoothie Bowl med mango og melon

Ingredienser

♥ 600 g frossen mango
♥ 1/2 honningmelon
♥ 2 dl gresk yoghurt med vanilje (se tips)
♥ 2,5 dl appelsinjuice

Toppingforslag 1:
♥ 1/2 fersk mango
♥ 1 kiwi
♥ kokosflak
♥ chiafrø

Toppingforslag 2:
♥ 1/2 fersk mango
♥ bringebær
♥ gresskarfrø
♥ usaltede peanøtter
♥ tørkede tranebær

Toppingforslag 3:
♥ 1/2 fersk mango
♥ blåbær
♥ Crüsli solfrokost

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene. Start med å ha appelsinjuice og frosne mangobiter i blenderen. Tilsett honningmelon. Og så gresk yoghurt. Jeg brukte her en type med vaniljesmak som gir nydelig smak og sødme.

Kjør blenderen til alt blander seg - det tar bare noen sekunder på smoothie-programmet!

Voilà! Ha blandingen i en skål.

Og dander med ønsket topping!

Server straks!

Tips

♥ I denne oppskriften brukte jeg gresk yoghurt med vanilje, som gir sødme. Det samme gir toppingene jeg har brukt. Bruker du vanlig type gresk yoghurt og en topping som ikke er søtet, kan det være godt å tilsette 1-2 ss melis før du kjører i gang blenderen. 

♥ Det er ikke viktig med helt nøyaktige mål når man lager Smoothie Bowls eller vanlige Smoothies for den saks skyld. Jeg pleier aldri å måle, og har oppi det jeg måtte ha tilgjengelig. Tilpass mengden juice; det må være nok til at blenderen går rundt, men ikke mer enn at konsistensen holder seg tykk, nesten som en herlig fruktsorbet.

♥ For å få knust frossen frukt effektivt, må du ha en høyhastighetsblender av god kvalitet. Jeg har aldri vært borti en blender som knuser så raskt og effektivt som Blendec. Den er eksklusiv, men av så god kvalitet at den er verdt det! Du får kjøpt Blendec i nettbutikken til bakerenogkokken.no og med gratis frakt!

29.05.2016
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Gleder meg til å se det nye kjøkkenet.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter