Solbærmoussekake

Solbærmoussekake

21.10.2004
Solbærmoussekake

Ingredienser

Bunn:
225 g søt korn- eller havrekjeks (f.eks. Kornmo eller Bixit)
150 g smør

Mousse:
450 g fryste solbær (gjerne opptinte)
3 ss solbærlikør ("Creme de cassis")
200 g sukker
4 egg
1 ts kanel
3 dl kremfløte
8 plater gelatin

Topplaget:
1 ts gelatinpulver
2 ss kaldt vann

Pynt:
1 dl kremfløte
sjokoladekrymmel

Fremgangsmåte

Knus kjeksen. Bland med smeltet smør. Sett en kakering (26 cm i diameter) på et fat eller bruk den type kakeform som har kakeringen direkte festet på et fat (se bilde). Press kjeksblandingen i bunnen og godt inntil kanten på formen. Sett kaldt.

Varm opp solbærene sammen med 50 g sukker. Rør til bærene er helt tint og sukkeret smeltet. Rør inn solbærlikøren (se tips). Presses godt igjennom en sil slik at frøene fra solbærene fjernes. Sett til side 1 dl til topplaget. Ha resten av bærmosen tilbake i kjelen og varm opp forsiktig (ikke kok, da forsvinner all likørsmaken).

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og ha i den varme bærmosen. Rør til gelatinen har smeltet. Avkjøl noe.

Skill eggene. Pisk eggeplommene og resten av sukkeret (150 g) luftig. Bland i kanel. Tilsett bærmosen med gelatin. Pisk kremfløten halvstiv og vend i. Pisk så eggehvitene til stivt skum og bland inn i moussen. Rør forsiktig til alt er godt blandet. Helles i kakeformen og jevn til overflaten. Sett i kjøleskapet til moussen har stivnet.

Rør ut gelatinpulveret i kaldt vann. Varm opp solbærmosen du har lagt til side (1 dl) og løs opp gelatinen i dette. Avkjøl og hell over kaken. Snu på formen slik at hele kaken blir dekket. Sett i kjøleskapet til topplaget har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med pisket krem og sjokoladekrymmel.

Tips

Knus kjeks ved bruk av morter eller ha kjeksen i en plastikpose og kjevle over.

Du kan fint erstatte solbærlikøren med solbærsaft eller bare bruke litt mer saft fra de frosne solbærene.

Det er viktig at du blander moussen godt sammen til slutt, slik at du ikke får hvite krem eller eggehvite flekker i den ferdige kaken. Bruk gjerne stålvisp.

21.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter