Suksesskake i langpanne

Suksesskake i langpanne

12.04.2008

Her er en langpannekakeversjon av den alltid populære "Suksesskaken"! Oppskriften er til stor langpanne. Se også "Suksess i langpanne" som pyntes med smeltet sjokolade.

Suksesskake i langpanne

Ingredienser

Mandelkake:
10 eggehviter
500 g melis
500 g mandler
4 ss hvetemel
2 ts bakepulver

Gul krem:
8 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
250 g smør

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene. Bland mandlene med mel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen.

Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og dra av bakepapiret.

Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens (se tips). Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.

Bre den gule kremen over den avkjølte langpannekaken og del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Det viktige når du lager denne kaken er å få passe konsistens på den gule kremen. Kremen kan bli litt for tynn og begynner da å renne nedover sidene på kakestykkene. For å unngå dette, er det for det første viktig at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk. Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden. Deretter er det viktig at du lar den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet (eller en stund i fryser). Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere. Kremen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du har den på kaken.

Kakestykkene egner seg godt til frysing. Eneste problem er at den gule kremen vil være nokså klissete, så kakestykkene bør ikke has i fryseposer og stables før de er helt frosne. Når du skal ta dem frem til tining, tar du dem ut av fryseposene i frossen tilstand og lar kakene tine direkte på kakefatet.

Oppskrift på "Suksesskake" finnes i mange ulike varianter på detsoteliv.no. Søk på ordet "suksess" i tittelfeltet på startsiden, og se hvor mange treff du får!

12.04.2008
Kakekategori: 

25 kommentarer

Hei du. Tror du denne her funker uten mel el har melet stor betdyning her??
Tenker litt på de med gluten allergi.

hei

vet ikke om du har fått svar på det spørsmålet ditt med utbyttelse av hvetemel I suksekaka

Jeg broker potetmel istedetfor hvetemel sånn at den da er glutenfri... den blir like fin og like god :)

Hei.

Jeg har aldri laget i langpanne før, men kun som kake i rundform og da med 2 bunner og pisket krem i midten. I min oppskrift er det ikke hvetemel. Og i lavkarbo terten (altså uten krem i midten og kun en tykk rund bunn) heller ikke hvetemel.
Så jeg har ikke tatt hvetemel i og så det heller ikke før kaka stod i ovnen, så satser på at det går greit :-)

Denne oppskriften er veldig lik "Sarah Bernhardt" langpanne. Jeg så på deres side en prøvelse med suksess kaken i små små muffens former/ konfekt fofmer. Å da tenkte jeg prøve med sjokolade krem først å en liten krem rose med gull egge krem på disse. Hva treu dere om dette?Æ er kjempe glad i å baker så synes det hyggelige med tips. God advent så lenge... mvh jeanette

Heisann!
Jeg elsker denne kaken, moren min laget den ofte under oppveksten min. Men jeg klarer ikke få til kremen :( nå har jeg prøvd utallige ganger men den blir like rennende hver gang! Hva gjør jeg feil? På andre oppskrifter står det at det kun skal nå kokepunktet men jeg ser at du anbefaler å la den koke noen minutter ...
mvh Charlotte

Heisann :-)
Ditta e vår favorittkake :-)
Kremen bruke eg å koke bittelitt. 2-3 min. Rør godt underveis.
eg pleier å røre inn smøret med ein gang eg tar panna av plata.
rører smøret godt inn og setter kremen til kjøling. enten i kjøleskap eller i kaldt vann. Da skal den bli ganske fast, og ikkje flytende. Må være tolmodig ;-)
Lykke til!

Hei Charlotte,

Hvis kremen din ikke blir perfekt ~ er det ikke du men oppskriften som er feil.

Jeg fant en perfekt oppskrift og dermed ble det aldri mer trobbel! Denne oppskriften er veldig lik, ikke la kremen koke, bare små putre i noen sekunder.

Lykke til!

NinaV.

Det viktigste er når du skal røre inn smøret, litt og litt og røre det skikkelig inn før neste klatt med smør.
Og den må kjølne bittelit før du begynner med smøret, ikke på noen måte verme opp eyter at du er begynt med smør, og bruk skikkelig meierismør..

Lykke til..

Angående rennende krem. For mange år siden så ble jeg anbefalt å ha i vaniljesukkeret etter at kremen var 'kokt', for det er visstnok vaniljesukkeret som gjør at den blir rennende. Jeg bruker i dag vaniljepulver i steden for vaniljesukker. Jeg har og byttet ut sukkeret med melis, både i kaken og kremen.
mvh
Mona

La den stå i kjøleskapet til dagen etter og ha i smøret litt og litt og rør det godt ut. Da bør du ha trekt kjelen vekk fra platen

Heisann,
Jeg bruker å avkjøle kremen (den gule) helt før jeg pisker inn romtemperert smør. Da smelter ikke smøret på samme måte og blir stiv nok til å ha på den avkjølte kakebunnen med en gang.

Mvh Inger

Hei :-)
Du må prøve å smelte smøret i fyllet når det e varmt og avkjøle den etterpå. Blir ein heilt anna og nydelig god krem ;-) Og veldig fin og gul farge på fyllet!

Jeg tilsetter litt potetmel ved oppkok av den gule kremen. Avkjøler også kremen før jeg pisker inn romtemperert smør

Hei. Denne oppskriften ble veeeldig stor ble en langpanne pluss en rundform på 28cm.

Gul krem..
Skriv at det skal være meierismør. Brukes vanlig smør smaker det smør. Stor forskjell på smak

Denne kaka er jeg oppvokse med:)jeg får den til kjempe bra.:)er veldig fornøyd.:)men jeg bruker melangs smør.:)jeg koker opp i gullkremen til det blir tjukk.men jeg bruker den lett piska kremen.:)å den er mye likar en kremfløten.:)så etter på har jeg i smøre som er romtemperatur:)

Denne ble en suksess! Borte på et blunk! Tok litt under 500 g mandler og da ble den ekstra luftig...om man liker det da.

Hei. God kake, men hvis man skal følge størrelse på langpanne, anbefaler jeg å doble oppskriften på glasuren. Dekte kun noen mm på halve kaken...

Alt for lite fyll i denne oppskriften.måtte lage ekstra,rakk ik over hele kaken .

Denne oppskriften er nydelig. Det eneste jeg gjorde anderleders var å ikke koke kremen. Jeg holdt temperaturen på maks 85 grader og rørte/vispet hele tiden. Min erfaring fra iskrem og eggeplommer er at om du koker det, Så blir det melete. Kanskje det ikke har noe å si her, men jeg tok ikke sjangsen og resultatet ble utmerket. :)

Hei, i oppskriften står det pisk eggehviter og melis til marengs, mal mandlene. Når jeg bruker mandelkvern tar dette litt tid, betyr det da at marengsen bare har godt av å stå et kvarters tid før du blander den med malte mandler, eller bør jeg male mandler på forhånd eller har det ingenting å si i det hele tatt?
Maler alltid mandler først, men lurte på om det er en fordel at marengsen får stå litt.

Vennlig hilsen Ingrid

Nå ble jeg så lei meg her Jeg elsker oppskriftene dine og suksesskaken er en stor favoritt! Googlet lavkarbo på siden her og fant en langpanne versjon, men den er jo ikke lavkarbo Kan du være så snill å lage en lk variant av den fantastiske suksesskaken din? ❤️

Lurer på hvor mange personer en en kan beregne på denne kaken?

Litt sent svar nå men denne dekker en god del folk. Har hatt denne i et par selskaper nå men holder alltid med 1 kake. Den er veldig elskbar men kraftig mettende ☺️ Vi var 6 stk som alle spiste denne kaken for noen dager siden og da var litt over halve igjen.

Hei! Har nå laget denne kaken 4 ganger på 1 måned, alle gangene så var den PERFEKT! Bunnen var perfekt, kremen var perfekt. Så dere som klager på at dere ikke får til krem, så må dere nok lese litt mer på fremgangsmåten pga det er ikke noe galt med denne oppskriften ☺️❤️ Aldri laget en krem som går så fort før. Ingen egg eller smør smak.

Takk for flott oppskrift - denne kommer jeg til å bruke hver gang jeg skal ha suksesskake ☺️❤️

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter