Toast med chèvre og fiken

Chèvre og fiken er en kjempegod kombinasjon, og ser lekkert ut på en sprøstekt skive toast. 

Pynt med frisk timian og ringle over flytende honning. 

Dette blir en skikkelig deilig toast! 

 

 

Til 2 porsjoner trenger du: 
 

Ingredienser: 

♥ 2 skiver godt brød (se tips)
♥ 2 ss smør
♥ 200 g chèvre
♥ 4 ferske fiken
♥ frisk timian
♥ 2 ss flytende honning

 

Fremgangsmåte:

Smør brødskivene med smør på begge sider. Stek skivene i stekepanne på middels varme til de blir gylne og sprø.

Dekk skivene med tykke skiver chèvre, og deretter skiver av fiken. 

Pynt med frisk timian og ringle over flytende honning. 

Nytes straks! 

 

 

NAM! Jeg elsker denne smakskombinasjonen! 

 

 

Tips: 

♥ Du kan bruke hvilken som helst type brød. Jeg brukte her et godt surdeigsbrød, som passet veldig bra!  

Chèvre er en fransk geitost ("chèvre" betyr "geit" på fransk) som har en kremete kjerne og ofte en skorpe utenpå. Chèvre kan kjøpes i ulike fasonger og størrelser. Jeg har her brukt stor rull chèvre, som kan skjæres i tykke skiver. Kjøpes i matbutikker med ostedisk. 

 

 

♥ Ferske fiken bør være fine og lyserøde på innsiden (ikke brune flekker) og som honning bruker jeg her helst flytende akasiehonning. 

 

 

♥ Chèvre og fiken passer veldig godt sammen, og ikke bare på toast. Se blant annet også Chèvre- og fikenmuffinsChèvre- og fikenpai, Focaccia med chèvre og fiken, Smørbrett (Butter Board) med chèvre og fiken og Bakt fiken med chèvre, honning og valnøtter.

♥ For flere digge varianter av toast, se HER

 

Bon appétit! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Toast med chèvre og fiken
Ingredienser

♥ 2 skiver godt brød (se tips)
♥ 2 ss smør
♥ 200 g chèvre
♥ 4 ferske fiken
♥ frisk timian
♥ 2 ss flytende honning

Fremgangsmåte

Smør brødskivene med smør på begge sider. Stek skivene i stekepanne på middels varme til de blir gylne og sprø.

Dekk skivene med tykke skiver chèvre, og deretter skiver av fiken. 

Pynt med frisk timian og ringle over flytende honning. 

Nytes straks! 

Tips

♥ Du kan bruke hvilken som helst type brød. Jeg brukte her et godt surdeigsbrød, som passet veldig bra!  

Chèvre er en fransk geitost ("chèvre" betyr "geit" på fransk) som har en kremete kjerne og ofte en skorpe utenpå. Chèvre kan kjøpes i ulike fasonger og størrelser. Jeg har her brukt stor rull chèvre, som kan skjæres i tykke skiver. Kjøpes i matbutikker med ostedisk. 

♥ Ferske fiken bør være fine og lyserøde på innsiden (ikke brune flekker) og som honning bruker jeg her helst flytende akasiehonning. 

♥ Chèvre og fiken passer veldig godt sammen, og ikke bare på toast. Se blant annet også Chèvre- og fikenmuffinsChèvre- og fikenpai, Focaccia med chèvre og fiken, Smørbrett (Butter Board) med chèvre og fiken og Bakt fiken med chèvre, honning og valnøtter.

♥ For flere digge varianter av toast, se HER

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift