Vaniljesauskake

Vaniljesauskake

15.10.2004
Vaniljesauskake

Ingredienser

250 g smør
500 g sukker
1 liter ferdig vaniljesaus (f.eks. Piano)
800 g hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Pynt:
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over rikelig med sukker og kanel. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i firkanter og løft ut av formen med en stekespade (se tips).

Tips

Du kan selvfølgelig også hvelve den ferdig stekte kaken ut av formen og dra av bakepapiret, men da risikerer du at en del av sukkeret drysser av. Av den grunn pleier jeg heller å løfte kaken ut av langpannen med en stekespade.

Kaken er kjempefin å fryse!

Se også "Vaniljesauskake med epler"

15.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

34 kommentarer

Beste og saftigste skuffkaken som finnes:)
Lages på 10 min+40 min i ovnen. Må bare prøves.

Har prøvd to ganger, og begge to vart halvveis rå inni, kva har eg gjort feil.. Stikking med pinne kjem opp tørr, mrn inni er den heilt kladdete.. Smaken var god, men kan ikkje servere noko sånt...

Prøv å steke med varmluft hele stekeperioden. Da bli i hvert fall mine helt perfekt stekt:)

Blandes og røres inn i sausen

Langpanne, 200'C i 30 minutter. Varmluft.

Alltid vellykket! Trenger ingen glasur eller melisdryss, men det bestemmer du selv :)

Halve kommentaren ble borte. Prøver igjen ;)

Min oppskrift er litt annerledes. Du kan prøve den.
1 liter vaniljesaus
200 gr smeltet smør
400 gr sukker

Blandes

700 gr hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Blandes og røres inn i sausen

Langpanne, 200'C i 30 minutter. Varmluft.

Alltid vellykket! Trenger ingen glasur eller melisdryss, men det bestemmer du selv :)

Svanhil - Kan det være at du har brukt 8dl mjøl i stedet for 800 gr? Det skjedde meg en gang pga at det står feks 800 på 8 dl på tuppelware-litermålet mitt. Da blir det alt for lite mjøl.

Jeg hadde akkurat samme resultat som Svanhild, har prøvd den to ganger....men som sagt, "rårand" inni.
Vil bare tilføye at jeg fulgte oppskriften helt korrekt, kake nr to stekte jeg ti min. lengre, med litt høyere temp!!! Resultatet ble værre enn kake enn nr 1!!!!

Har samme erfaring som Svanhild og Guri. Har også prøvd to ganger (og smakt andre kake). Blir rå inni om en ikke steker lengre enn oppgitt. Prøvd den med epler i. Bli ikke så tam da, men må en steke enda lenger.

Mange bra oppskrifter ellers. Noen, bla. denne, er for søt (men det gjelder også flere av kakene her).

Dette er den beste "skuffe-kaken" EVER!! Den nye favoritten her i huset. Tusen takk for oppskrift. Jeg har også fulgt denne oppskriften, og den blir like vellykket hver gang. Mmmmm skal lage den i morgen til basar i barnehagen - gjett om unga gleder seg. :-)

Kan man fylle denne vaniljekaken med en sjokoladekrem ?

Jeg pisker sukker, smør og vaniljesaus sammen i steden for å varme det opp. Synes det gir ett godt resultat og en enklere oppskrift.

Hei - dere som har fått vellykket resultat; har dere gammel eller moderne ovn? Er litt forskjell på størrelsen på langpanne...
Min ble også rå... Hvorfor er det ikke egg i den?

Jeg har en BEHA komfyr 8 år gammel. Langpanna mi er 30 * 40 cm. Stekte den nederste rille, 175 grader, varmluft i 40 min. Min ble helt perfekt. Jeg brukte håndmixeren når jeg rørte i sammen. mye lettere å få ut klumpene. Trenger ikke ha egg i alle kaker.

Min også ble rå inni. Lurer på om grunnen kan være at væska var for varm da jeg blandet den med melet. Har ganske ny ovn og brukte varmluft. Kaka var god den, så blir nok spist opp

Laget denne kaken igår. Veldig god, men synd å måtte kaste ca 70 % av den fordi den var helt rå
inni. Kunne bare spise 2-3 cm ytterkant. Væska var ikke for varm her. Avkjølte den til den var lunken. Brukte ikke varmluft. Har bakt mye med denne komfyren, men dette var første gangen jeg fikk en kake som var rå inni.

Jeg prøvde å bake denne i går og min ble også helt rå inni. Fulgte oppskriften slik den står så skjønner ikke hva som har gått galt.

Dere som opplever rå kake - prøv å steke den på nederste rille.

Dere som opplever rå kake - prøv å steke den på nederste rille.

Jeg stekte denne på 180 gr, nederst i 45 min. Kunne hatt 10 ekstra, men den ble god da. Bittelitt rå.

Helt fantastisk god. Og faktisk best når den er litt rå inni!
Også perfekt å lage eplekake av, med is til mmmmm

Denne kaka er helt fantastisk. Man kan også drysse melis på etter steking som alternativ til sukker og kanel. Viktig å ikke skjære i den mens den er altfor varm. Da ser den rå ut. God til is og super å fryse!

Fantastisk god kake. Jeg halverte oppskiften og brukte rund kakeform 22cm. Kaken ble perfekt. Saftig og gjennomstekt.

hallo, denne oppskriften var veldig hjelpsom! tusen takk for et kjempe bra blogg innlegg. eg digger deg og bloggen

Har laget denne et par ganger og den ble rå. I oppskriften står det stor langpanne 30x40 cm. Det er liten langpanne etter mine mål ;) Prøvde igjen i dag, men i stor langpanne, altså den som følger med ovnen. Ble helt perfekt :)

Første gang jeg bakte kaka i går kveld. Jeg brukte langpanna til stekeovnen. 30 cm*40 cm er den. Varmluft 175 grader i 40 min. Hadde den på nederste rille. Stakk i den etter 30 min,men jeg måtte steke den lengre. Ingen rå rand på min. Fantastisk god smak på den. Duftet vaniljesaus og kanel. Håper den faller i smak hos barna på barnekoret i ettermiddag.

Kaka blir perfekt stekt nederst i ovnen på 180 graderi 55 min. Da i 30x40 langpanne

Akkurat bakt kaken. Smeltet og avkjølte smøret. Blandet med vaniljesausen. Hadde så i mel, sukker vaniljesukker og bakepulver. 175 GR midt i ovn 30 min. Helt perfekt.

Bør den lages samme dag som den skal serveres, eller kan jeg lage den dagen før?

Hei
Har bakt denne minst 10 ganger (eplekakevarianten) til kirkekaffen, og den er alltid like populær
både hos voksne og barn. Barnebarna skryter i barnehagen at farmor lager verdens beste eplekake, og jeg har delt oppskriften med flere av hjemmesykepleierne som går hos oss. I morgen skal jeg prøve med friske bær for å variere litt. Spennende.
Mulig at jeg noen ganger stekt den litt lenger- jeg prøver jo alltid for å se om den er ferdig. NB. Jeg bruker varmluft hele tiden
Hilsen Ingelin

Bakte den med bare 8dl vaniljesaus og 750 gram friske bær til kirkekaffen. Fikk mye ros, men neste gang tar jeg 9dl. Ble god på smak, men litt for kompakt. Med 1 liter, vil bærene antagelig synke ned mot bunnen.

Beste skuffkaken jeg har smakt . AnbefalesJeg er ingen god kakebaker men denne ble vellykket. Og gav mersmak. Tusen takk

Den beste vaniljesauskaken jeg har smakt. Bakes ofte her i huset.

Kan denne bakes i rundform/ springform?

Hei,

Har du prøvd denne kaken med sjokoladesmørkremen du publiserte på https://www.detsoteliv.no/oppskrift/vaniljekake-i-langpanne-med-lys-sjok...
?
tenker da å droppe kanel og sukker på toppen.. Haster litt :p

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter