Verdens beste sjokoladekake i langpanne

Verdens beste sjokoladekake i langpanne

18.07.2020


Alle liker å få servert et stykke supersaftig kake med skikkelig god sjokoladesmak og deilig glasur!

Det er jo kanskje litt flåsete å si at dette faktisk er verdens beste, men det er i hvert fall en av de aller beste sjokoladekakeoppskriftene jeg vet om!

  Smile  

 

 

Sjokoladekaken lages med både kakaopulver og hakket kokesjokolade som gir fantastisk sjokoladesmak.

Kaken inneholder egg, smør og kefir, som gjør den enormt saftig og yum! 

Glasuren lages med kakaopulver, melk og kaffe og blir skikkelig digg! 

 

 

En langpannekake er godt egnet til ferien fordi den er så lett og rask å lage.

Denne sjokoladekaken lages i stor langpanne og rekker til mange late sommerdager. Det som blir til overs, kan gjerne puttes i fryseren.

 

Dette er en oppskrift du bør teste ut! 

 

 

Ingredienser:

♥ 350 g smør
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts natron
♥ 7 dl kefir
♥ 200 g kokesjokolade

Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 500 g melis
♥ 1 dl helmelk
♥ 2 ss varm kaffe

Pynt:
♥ 1 dl kakestrøssel


Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket kokesjokolade.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen.

 

 

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe.

Bre glasuren over kaken.

 

 

Nydelig, smooth sjokoladekrem! 

 

 

Pynt med kakestrøssel.

 

 

Jeg brukte her dette supernydelige kakestrøssel! 

 

 

Alle varianter av kakestrøssel kan brukes, og det går også fint å bytte ut strøsselet med kokosdryss eller hakkede nøtter hvis du foretrekker det. 

 

 

Renskjær kantene og del kaken i firkanter.

 

 

Skyll kniven ofte i varmt vann for at kakestykkene skal bli pene. 

 

 

 

 

Nam- verdens deiligste sjokoladekake i langpanne!  Heart  

 

 


Tips:

♥ Kefir kan selvsagt byttes ut med kulturmelk. 

♥ Hvis du vil fryse kakebitene, lønner det seg å først fryse dem enkeltvis på en fjøl. Når kakestykkene er frosne, går det lettere å legge dem i en frysepose uten at kremen blir klissete. Når du vil tine kakene, legger du dem frosne på kakefatet, så unngår du glasursøl. 

 

Dette er en sånn kake som er litt klissete slik at du tar deg i å slikke på fingrene. Yum  

 

 

Er du ute etter en skikkelig digg og saftig sjokoladekake i langpanne, er dette oppskriften for deg!

Enjoy! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Verdens beste sjokoladekake i langpanne

Ingredienser

♥ 350 g smør
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts natron
♥ 7 dl kefir
♥ 200 g kokesjokolade

Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 500 g melis
♥ 1 dl helmelk
♥ 2 ss varm kaffe

Pynt:
♥ 1 dl kakestrøssel

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket kokesjokolade.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe. Bre glasuren over kaken og pynt med kakestrøssel. Del kaken i firkanter.

Tips

♥ Kefir kan selvsagt byttes ut med kulturmelk. 

♥ Hvis du vil fryse kakebitene, lønner det seg å først fryse dem enkeltvis på en fjøl. Når kakestykkene er frosne, går det lettere å legge dem i en frysepose uten at kremen blir klissete. Når du vil tine kakene, legger du dem frosne på kakefatet, så unngår du glasursøl. 

18.07.2020
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

31 kommentarer

Smelter du kokesjokolade sammen med smøret?

Ellen. Les framgangsmåten en gang til. Grovhakket sjokolade skal vendes inn i røra helt til slutt.

Hei Ellen, jeg har kakaopulveret i kjelen med det smeltede smøret. Kokesjokoladen hakker jeg og vender inn i deigen til slutt.

Anbefales. Ganske god og utrolig saftig. Selvfølgelig ikke den sunneste sjokoladekaka, men godt å spise når du trenger noe ekstra søtt. Glasuren derimot anbefaler jeg å lage bare halvparten. Jeg gjorde det fordi jeg syntes 1kg med melis var litt mye. Halvparten var mer enn nok og tok ikke alt på kaken engang

Mente selvfølgelig 1/2 kg melis :)

Smak og behag hvor tykt lag glasur man ønsker seg. :-) Holder nok fint med halv porsjon for å få et tynt lag, men jeg liker kaken best slik det står. Dette er opp til hver og en å avgjøre.

her er jeg enig med deg, jeg har alltid på mine kaker 500g melis. langpanne . og har ett inntrykk av at de fleste faktisk liker det slik. slik tynt lag det er på kjøpe kaker lager ikke jeg. og jeg lager ei langpanne i bursdager, med 500 g melis, så er kaka å borte på ett blunk , både voksne og barn foretrekker som regel det. det la jeg å merke til der vi var flere foreldre som leverte kake, der noen få kom med slik kake som er ett tynt lag med glasur, å veldig høye kaker, de bar å med seg hjem veldig mye rester. de fleste spiste de med masse krem. jeg har en favoritt med rømme i selve kaken , å med kokesjokolade og kremost i kremen, er alltid en slager, å har aldri med meg en bit hjem når jeg har levert til forskjellige tilstelninger

Kan man bruke denne oppskriften og lage i springform?

Denne oppskriften er beregnet til stor langpanne, så hvis du vil bruke springform, må du halvere oppskriften. Tipper at halv porsjon kan fungere til rund form som er 26 cm i diameter, men da blir kaken høyere og du må beregne noe lengre steketid. Tilpass med kakenål og ikke ta kaken ut av ovnen før den er gjennomstekt.

Akkurat ferdig med å lage kaken. Gleder meg til å smake. Det jeg lurer på er hvordan kaken skal oppbevares. Skal den settes i kjøleskapet eller kan den stå i romtemperatur?

Jeg foretrekker å oppbevare kaken i kjøleskapet med plast rundt for å hindre at den blir tørr.

Hei!
Den ser helt nydelig ut. Skal besøke en nybakt mamma og pappa i helgen, så da tror jeg at jeg skal ta med denne<3
Men jeg ble så nysgjerrig på er hvilken type smør du bruker?

Jeg bruker alltid meierismør når jeg baker. :)

Denne var skikkelig god og fikk ben å gå på! Neste gang skal eg ha en miks av ulike sjokolader hakket opp i røra!

NAM, høres ikke dumt ut! :-)

Det hørtes spennende ut, prøvde du med flere typer sjokolade? Ble det godt?

Ei fantastisk kake! Brukte ikkje noe hakket kokesjokolade eller glasur. Den er kjempegod uten alt dette også! Også reduserte eg sukker til 440 gr og kakaopulver hadde eg bare 1,2 dl. Myk og saftig! Anbefales!!!

Takk for tilbakemelding, Anna

God kake, men ganske mektig. Hadde likt den bedre uten sjokoladebitene inni. Men takk for oppskriften! :)

Jeg synes det gir ekstra god sjokoladesmak med sjokoladebitene, men som alltid - dette er smak og behag. :-)

Hei, hvor lenge vil du anta at denne holder seg i kjøleskap? P.S funker utmerket til cakepops også :-)

Kaken holder seg god og myke i flere dager dersom den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. :-)

skal prøve denne, da jeg har mye kefir melk .

Gjør det! :-)

Hei. Må kakaopulveret være av regia typen, eller kan nesquick funke?

Hvilken av disse to sjokoladekakene er minst sjanse for at jeg ødelegger? Denne eller: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/sjokoladelangpanne-med-kokosstro

Skal bake en av de til min sønns bursdag, men jeg har lagd mange mislykkede sjokoladekaker før så er litt redd for å ødelegge nå også

Lagde denne i går. Veldig god i går og minst like god i dag! En hit blant store og små. Oppbevarte den i plast på benken til i dag, og den er myk og god. Kokesjokoladen jeg brukte var 100 gr lys variant og 100 gr mørk, og brukte melange i glasuren. Jeg trodde det skulle bli altfor mye glasur, men jeg smurte på alt og er glad for det. Syns kaka blir veldig god med all glasuren på (og jeg er i utgangspunktet ikke veldig glad i et for tykt lag med smørkrem), mens min samboer syns det var litt i meste laget. Jeg bakte til barneselskap og hadde derfor ikke i kaffe. Hadde ikke helmelk, så blandet kremfløte og ekstra lettmelk. Frøs ned halvparten av kaka med glasur på, i biter på et stort skjæreunderlag, men har ikke smakt hvordan den holder seg i smak og konsistens enda. Denne kaka skal jeg definitivt lage igjen!

narton ?? Är det bikarbonat??

Kakaopulver; vil det si rett i koppen eller kakaopulver som man lager kakao av med melk og sukker i en kjele?

Hei, dette er uten tvil verdens beste sjokoladekake. Jeg har opp gjennom årene lett etter en bra oppskrift på sjokoladekake, ende har, jeg funnet den. Kaken ble kjempe god oppskriftene her er fantastiske

Å kalle denne kaka for verdens beste sjokoladekake er en skam! Skulle bake ei god kake til gutta å meg til helgekosen, men blei bare veldig skuffet. Kaka er ikke god i det heletatt! Finnes sikkert 100 andre oppskrifter der sjokoladekaka blir myyye bedre! Skuffende av «Det søte liv» Tom glasuren er ikke god..

Men selvfølgelig smaken er som baken…

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter