Arkiv: mars 2009

31.03.2009

"Påskeharer" er søte og morsomme hveteboller som barna elsker! Se også "Hvetekyllinger".

Kategorier: Gjærbakst o.l.
31.03.2009

Dette er myke boller med fyll laget av moste, tørkede aprikoser. Smakfulle og ikke for søte. Melisdryss gjør dem lekre å se på. Fine til påske!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
30.03.2009

Spennende sjokoladekake som er smaksatt med kaffe, kanel og kardemomme. Smørkremfyllet er tilsatt appelsinlikør. Glasur med sjokolade og kaffe.

Kategorier: Sjokoladekaker
30.03.2009

"Fjernsynskake" består av en myk formkakebunn som dekkes av marengs tilsatt rosiner, hakkede mandler og hakket sjokolade. Smakfull kake som er lett å lage en kveld du har lyst på å se fjernsyn hjemme og spise nystekt kake!

Kategorier: Formkaker
30.03.2009

Jeg aner ikke hvem denne damen er som disse toppene er oppkalt etter, men noe sier meg at Frøken Lindboe må ha vært en søt og sofistikert dame med enkel, elegant smak. Dette er lette, porøse småkaker som smelter på tungen!

Kategorier: Småkaker
29.03.2009

Kakebunn à la Brownies! Så vaniljekrem. Deretter et tykt lag myk, mørk sjokolademousse. Så søt, luftig, pisket krem. Olala! -Man skjønner straks man ser oppskriften at dette bare må bli NYDELIG!!!

Kategorier: Sjokoladekaker
28.03.2009

"Kjærlighet er hetest i det skjulte" (islandsk ordtak). Sjokolademuffins er alltid godt, men disse har en mørk hemmelighet i kjernen som får deg til å gå i spinn av nytelse;-) Muffinsene kan serveres varme eller kalde (se tips). Oppskriften gir 8 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
27.03.2009

"Success doesn't come to you…you go to it!" (sitat Marva Collins).

Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
26.03.2009

Myk og smakfull mandelkake som dekkes med hermetiske mandariner, hermetiske fersken, ananas og grønne druer. Frukten glaseres med smeltet eplegelé, hvilket gir hele kaken en vakker glans.

Kategorier: Nøttekaker
24.03.2009


Visste du at 25. mars er "Vaffeldagen" i Sverige?

Dagen er riktignok egentlig "Jungfru Marie Bebådelsedag" ("Maria Budskapsdag" på norsk, også kalt "Marimesse om våren"), det vil si dagen til minne om da erkeengelen Gabriel ga jomfru Maria budskapet om at hun skulle føde Jesus 9 måneder senere. Dagen har vært feiret av kirken helt siden 600-tallet (riktignok i senere tid som bevegelig helligdag ved å bli lagt til nærmeste søndag). I Sverige ble dagen tidligere også kalt "Vårfrudagen" etter tittelen "Vår Fru" for jomfru Maria. Slurvete tale, dialekt eller manglende forståelse ledet imidlertid til at noen mistolket "Vårfrudagen" som "Våffeldagen" Smile Denne muntre misforståelsen spredte seg på folkemunne, og etter hvert har 25. mars manifistert seg som dagen man spiser vafler i Sverige.

Denne vaffeloppskriften er av de aller beste jeg vet om, og jeg har derfor dedikert den til "Vaffeldagen". Stor porsjon deilige, myke vafler!

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.

Sider