Arkiv: juli 2014

31.07.2014


En frisk blåbær- og vaniljesmoothie lager du superraskt! Jeg bruker helst frosne blåbær fordi smoothien da blir kaldere og litt tykkere. Vaniljeyoghurt gir deilig vaniljesmak som smaker perfekt sammen med blåbærene.

Se også oppskrift på Bringebær- og vaniljesmoothie.

Kategorier: Drikke, Frukt og bær
30.07.2014


Deilig, deilig ostekake laget med sitronkjeks i bunnen og nydelig bringebærlokk på toppen!

29.07.2014


Dette er en sjokoladepudding de luxe - skikkelig mektig og kremete med en kraftig smak av mørk sjokolade!

Serveres med lys og lett vaniljesaus og gjerne noen friske bær til.

Kategorier: Puddinger
28.07.2014


Her har du et fantastisk deilig sommersyltetøy!

Rips- og bringebærsyltetøy lager du superraskt ved å røre sammen rips, bringebær og sukker - dette er like enkelt som å lage Rørt bringebærsyltetøy og Rørte jordbær.

Rips og bringebær er en frisk og deilig smakskombinasjon! Server syltetøyet på nystekte vafler, på pannekaker, som dessert oppå vaniljeis eller på et hjemmebakt rundstykke.  Yum 

Kategorier: Frukt og bær
27.07.2014


Deilig nøttekake med krem og søte jordbær! Det spesielle med nøttebunnene er at de lages med vaniljekrempulver i stedet for hvetemel. Dette gir myke nøttekakebunner med mild smak av vanilje.

Nydelig sommerkake!

26.07.2014

Alkoholholdig drikke, ikke egnet for mindreårige.

Det er sommer, det er helg!  Cool 

Her har du en deilig bringebærversjon av drinken Mojito som jeg tidligere har publisert her på Det søte liv. Nydelig drink til varme sommerkvelder!

25.07.2014


Sender dere en hilsen fra vakre Sicilia!

Jeg koser meg virkelig med de vakre omgivelsene og ikke minst de deilige, italienske kakene! Ved hvert restaurantbesøk må jeg bestille meg en ny type italiensk dessert, og jeg noterer flittig ned for meg selv hva jeg vil lage når jeg kommer hjem igjen til kjøkkenet mitt. Smile

En berømt italiensk kake er "Brutto ma buoni", som er lekre nøttekaker som jeg også tidligere har vist frem her på Det søte liv. Tittelen betyr "Stygge, men gode", og det er for så vidt riktig at disse kakene ikke er supervakre å se på...  Men gode er de! Så gode at jeg også måtte prøve meg på en ny variant av de samme kakene med litt sjokoladesmak i tillegg til nøttene. For øvrig er oppskriftene like og gir kjempegode, myke småkaker.

Kategorier: Småkaker
25.07.2014


Er du så heldig at du har tilgang på en stikkelsbærbusk? Det er jeg! Både busker med grønne og røde stikkelsbær vokser rett utenfor husdøren, og jeg lager derfor noe godt med stikkelsbær hvert eneste år.

Her har du en stikkelsbærvariant av den kjente, franske dessertkaken "Clafoutis". Dette er en kake som i grunnen ligner mest på en dessertgrateng, og det mest vanlige er å lage den med kirsebær. "Flaugnarde" brukes ofte som tittel i stedet for "Clafoutis" når man bruker annet enn kirsebær. Jeg har testet kaken både med aprikoser, jordbær og blåbær. Her altså oppskrift på en Flaugnarde des groseilles rouges, som heter "Red Gooseberry Clafoutis" på engelsk, og altså "Clafoutis med stikkelsbær" på norsk. Røde stikkelsbær blir penest og aller best på smak, men du kan bruke grønne stikkelsbær også.

24.07.2014


Dette er en deilig og lettlaget dessert!

Den hvite sjokolademoussen lages med hvit sjokolade, krem og vanilje, og smaker deilig sammen med friske bær.

24.07.2014


Så enkelt kan man lage en supergod dessert!  Yum  

Grovt hakkede Oreokjeks smaker herlig sammen med is og bær! Aller best blir det om du har hjemmelaget vaniljeis, men det går så klart med kjøpt iskrem også. Bærene kan du variere alt ettersom hva du liker best: blåbær, moreller, jordbær eller søte bringebær som jeg har brukt her denne gangen.  

Kategorier: Frukt og bær, Iskrem

Sider