Arkiv: oktober 2014

31.10.2014


...Somebody might be watching you tonight... 


Icon eek 

Kategorier: Drikke
31.10.2014


Her hjemme er vi i grunnen ikke så veldig fan av Halloween. Min datter synes det er litt skummelt med skjellettdrakter, heksesminke og slangegodteri - og hun slekter nok på meg, for jeg liker det ikke jeg heller.  Embarrassed smile

Men disse marshmallowsene syntes både hun og jeg var morsomme og litt søte. Dessuten er dette godteri som er kreativt og superlettvint å lage!

Kategorier: Konfekt, Småkaker
29.10.2014

Hei dere!

Det har blitt sent på kveld denne onsdagen og jeg må komme meg i seng, men først vil jeg gi dere et lite desserttips! Pærer med After Eight - ja, dette er så enkelt som det kan få blitt, men ikke undervurder smaken! Varme pærer med smeltet mintsjokolade og vaniljeiskrem som tilbehør er ikke bare godt - det er kjempegodt!  Yum

Jeg fikk faktisk denne desserten servert i et bryllup for en god del år siden, så dette enkle kan være godt nok også for fine anledninger.

Kategorier: Frukt og bær, Iskrem
28.10.2014

Hos bestemoren min ble det som regel servert dessert hver dag. Ja, HVER DAG!  Også på helt vanlige hverdager. Men desserten kunne gjerne være en kompott laget av frukt som var til overs. Servert med melk og litt sukker ble dette en søt og sunn avslutning på middagen.

Her har jeg laget en "Plommekompott" som så klart primært er laget på plommer, men jeg har i tillegg tilsatt et par fersken og en nektarin. Oppskriften er en super grunnoppskrift som du i grunnen kan lage alle slags fruktkompotter med. Jeg skal vise frem flere varianter etter hvert, men her altså en nydelig og tradisjonsrik "Plommekompott", som får sin vakre dyprøde farge fra mørkerøde plommer.

27.10.2014


Mange spør meg om forskjellen på vaniljeessens og vaniljeekstrakt.

Selv bruker jeg omtrent alltid vaniljeekstrakt. Jeg har likevel ofte skrevet vaniljeessens i oppskriftene her på Det søte liv, og det er fordi dette produktet er mulig å få kjøpt i de aller fleste matbutikkene i Norge (de bittesmå flaskene du ser i bakehyllene). Vaniljeessens er kunstig fremstilt, mens vaniljeekstrakt er laget med ekte vanilje og gir mye bedre vaniljesmak synes jeg. VANILJEEKSTRAKT ER HELT KLART Å FORETREKKE dersom du får tak i! Vaniljeekstrakt får man kjøpt i enkelte store matvarebutikker, delikatesseforretninger og kakeutstyrsbutikker, men jeg tipper at det bare er et tidsspørsmål før ekte vaniljeekstrakt kommer i hyllene på vanlige matbutikker også her i Norge.

Det ikke alle vet er at det er veldig lett å lage vaniljeekstrakt hjemme! Det eneste du trenger er vodka, konjakk eller rom, noen vaniljestenger og en liten smule tålmodighet.  Smile

Kategorier: Sauser og kremer
26.10.2014

Krydder - epler- vaniljekrem - hasselnøtter....

Denne kaken smaker det mye godt av!

Eplekake i langpanne og Eplekake i langpanne med vaniljekrem er blant de aller mest populære kakene her på Det søte liv. Eplekake med krydder og Eplekake med krydder og vaniljekrem er ikke langt unna.

Her har jeg laget en kombinasjon av disse kakene og laget et deilig eplekake i langpanne som både har deilig kryddersmak og nydelig vaniljekrem. Hakkede hasselnøtter gir deilig crunch, men kan selvsagt sløyfes hvis du vil ha kake uten nøtter. Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
24.10.2014


Panna cotta er en deilig italiensk vaniljepudding som jeg her serverer med hjemmelaget jordbærsaus (jordbærcoulis). Det går fint å bruke frosne jordbær, så det er ingen grunn til å vente til neste sommer før du smaker jordbær igjen. Smile

Den vakre rødfargen gjør faktisk at dette kan egne seg som en herlig jule-dessert!

God helg!

23.10.2014


Happy Diwali and a Happy New Year!

I dag starter årets største fest i India som heter Diwali - dette er hinduenes nyttårsfeiring og står for "the festival of lights"! Ved feiringen av det nye året, feirer man at det gode vil seire over det onde, og at lyset vil seire over mørket. Verdt å merke seg er at i følge hinduenes kalender går vi inn i året 2071 i morgen!  Smile

Som dere vet, var jeg i India i forrige uke, og over alt - på hustak, trær, i butikkene og alle andre steder man kan tenke seg - ble det jobbet med å klargjør til Diwali ved å henge opp diverse lys og pynt. Jeg har aldri vært i India under Diwali, men håper på å få oppleve det en gang.

I dag vil jeg vise dere hvordan man kan lage en alldeles nydelig ostekake ved å bruke mangopuré (også kalt mango pulp) som lokk på toppen. Mango puré fås kjøpt på hermetikkboks og er som en søt mangosaus. Mangosmaken på denne kaken blir intens, søt og god - slik man er vant til at mango skal smake i India. Kaken lyser opp med en vakker gul farge - slik alt skal gjøre når man feirer Diwali!

Kategorier: Fromasjkaker, Ostekaker
22.10.2014


Det regner og regner, men her inne på kjøkkenet er det varmt og lukter av myke, ovnsbakte fiken fylt med smeltet chevre, valnøtter og honning...

Mmm.... man har det bra!  Yum

Kategorier: Oster med tilbehør
22.10.2014

Balsamico er en mørkebrun eddik fra Italia, som nå fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. "Crema di Balsamico" fås også kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene, og er balsamico eddik som både er søtet og redusert, så den har en fyldig og tykk konsistens. Smaker nydelig på salater, men også til noen typer oster.

Her har jeg laget "Redusert Balsamico" som ligner nokså mye på "Crema di Balsamico". Jeg synes dette smaker veldig godt til for eksempel den italienske osten Pecorino (du kan også bruke fersk Parmesan).

Kategorier: Oster med tilbehør

Sider