Safransnitter


De fleste forbinder safran med Luciaboller/Lussekatter, men safran er også nydelig i andre type kaker.

 

 

Her har jeg laget noen deilige, svenske småkaker med safran, som er virkelig søte og gode - og det aller beste er den litt seige konsistensen som kommer av at deigen inneholder sirup.

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 0,5 gram malt safran
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør sammen med sukker. Pisk inn sirupen, safran, vaniljesukker og bakepulver. Bland så i hvetemelet til en fast deig.

Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten. Ha bakepapir på en stekeplate og legg alle tre lengdene oppå platen. Trykk lengdene litt flatere med en gaffel.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 8-10 min (se tips). Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra snittene litt fra hverandre og la de bli helt kalde på platen.

 

 

Tips:

♥ Steketiden varierer litt med hvor flate kakene dine er. Flatere kaker trenger kortere steketid enn tykkere kaker, men jo tykkere kakene er, jo mykere blir de. Jeg synes det er godt at disse kakene ikke steker for lenge, så de holder på den litt myke konsistensen.

♥ Jeg har brukt hvit sirup til denne oppskriften, som fås kjøpt i store matvarebutikker. Det går like fint å bruke lysebrun sirup.

♥ Kakene oppbevares i kakeboks.

 

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Safransnitter
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 0,5 gram malt safran
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med sukker. Pisk inn sirupen, safran, vaniljesukker og bakepulver. Bland så i hvetemelet til en fast deig.

Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten. Ha bakepapir på en stekeplate og legg alle tre lengdene oppå platen. Trykk lengdene litt flatere med en gaffel.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 8-10 min (se tips). Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra snittene litt fra hverandre og la de bli helt kalde på platen.

Tips

♥ Steketiden varierer litt med hvor flate kakene dine er. Flatere kaker trenger kortere steketid enn tykkere kaker, men jo tykkere kakene er, jo mykere blir de. Jeg synes det er godt at disse kakene ikke steker for lenge, så de holder på den litt myke konsistensen.

♥ Jeg har brukt hvit sirup til denne oppskriften, som fås kjøpt i store matvarebutikker. Det går like fint å bruke lysebrun sirup.

♥ Kakene oppbevares i kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

desse (også) såg herlige ut. Går det an å angi kor mykje 0,5gram er i teskeier.?Kjøpte meg ny vekt, men den klarer ikkje vege så små mengder. Synest du har masse, masse gode oppskrifter

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift