Barnehagens beste sjokoladekake

Barnehagens beste sjokoladekake
Ingredienser

200 g smør
2,25 dl vann
4 ss kakao
4,5 dl sukker
1,5 dl lettrømme
2 store egg
0,5 ts salt
3 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel

Glasur:
100 g smør
6 ss melk
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
350 g melis

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele. Tilsett vann og kakao og rør til kakaoen har løst seg opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Bland så i lettrømmen og deretter sammenpiskede egg. Ha så i salt, bakepulver og til slutt hvetemelet. Rør deigen jevn og klumpfri.

Ha bakepapir i en liten langpanne (ca 20x30 cm) og hell i sjokoladekakedeigen. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min.

Lag imens sjokoladeglasuren:
Smelt smøret i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til du får en glatt og klumpfri glasur.

Nå kaken er gjennomstekt (sjekk med kakenål) tas kaken ut av ovnen. Fordel sjokoladeglasuren over den varme kaken i langpannen. La kaken stå på kjøkkenbenken til den er lunken. Dryss over ønsket kakestrøssel. Sett så langpannen i kjøleskapet og la den stå der i noen timer (eller over natten) så kaken blir helt kald og glasuren stivner.

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Det er nokså mye sjokoladeglasur i denne oppskriften, og det er meningen! Når du har den på varm kake, vil noe av glasuren trekke inn i kaken. Det er viktig at kaken står i kjøleskapet til den er helt kald og glasuren har stivnet før du tar den ut av formen, ellers vil sjokoladeglasuren renne av kaken. Når glasuren har stivnet, blir den som et herlig, tykt lag med sjokoladekrem oppå kaken. NAM!

Merk at oppskriften er beregnet på liten langpanne. Vil du lage kake til stor langpanne, kan du doble oppskriften.

De fargerike plastikskjeene du ser foran på bildet er av merket Rice og fås blant annet kjøpt hos Rafens.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

39 kommentarer

Hei :) Ser at oppskriften på barnehagens beste sjokoladekake er beregnet på liten langpanne. Hvordan er det og bruke f.eks ildfast form(litt stor)?

På forhånd takk! :)

Det går bra hvis ildfast form er omtrent like stor og har litt høye kanter. Dette blir en nokså høy langpannekake og formen må være litt høy, særlig med tanke på at den bør stå kaldt en stund med glasuren på før kaken løftes ut av formen.

Ser fantastisk, og jeg gikk i gang uten å sjekke ingredienser..... Mangler Melissa så får ikke på glaset, bakepapir, håper jeg får den ut av formen og lettrømme, men håper den kan spises allikevel. Har allerede bestemt for å prøve på ny og følge oppskriften til punkt og prikke

Kaken ble faktisk veldig god! og ingen problem å få den ut av formen. Vi spiste den med is til og jeg skal garantert prøve den igjen

Jeg lurer også på om det går an å bruke muffinsformer? Hvor fulle skal de evt være, og hvordan blir steketiden? Elsker denne kaken! Har laget den mange ganger (i langpanne) :)

Denne blir rå hver gang.
Er ferdigstekt når den tas ut av ovnen, har fyllet på som ble laget rett etter at kaka gikk i ovnen. Den får stå på benken til den nesten er kald, og settes så i kjøleskapet. Når den tas ut for å deles så er den rå. Hva gjør jeg feiø?

Du gjør ikke noe feil. Den er ikke rå, det er «glasuren» som trekker inn i kaka, og det er jo hele poenget med at du skal ta den på med en gang den kommer ut av ovnen, og nettopp det som gjør den så god! Du gjør alt riktig hvis du får til det!

Hei! Først og fremst; bloggen din er en velsignelse for alle livsnytere!!takk:-) så til saken; kan denne kaken fryses med glasur?? Jeg baker den i dag onsdag, men skal ikke brukes før lørdag på julemarked... Holder den evnt. I kjøleskapet så lenge? Miriam

En ting til...kakene mine blir konsekvent høye på midten og sprekker..:-( hvordan kan jeg unngå det?? Miriam

Jeg liker egentlig ikke sjokoladekake, men denne funker HVEEEEEEEER gang og i følge mann og barn klarer j aldri å lage den stor NOK!!

Har bakt denne kaka idag, fulgte oppskrifta, slo over glasuren med en gang jeg tok kaka ut av ovnen. Glasuren trekker veldig ned i kaka, mer enn jeg hadde regnet med, det ble lite igjen oppå kaka. Kanskje jeg bør vente litt med å ha glasuren på kaka, slik at den kanskje blir seende ut slik som på bildet i boka. Skal ta den med på jobb i morgen, der glir den nok ned om glasuren er oppå eller inni kaka :-)
Det er en flott bok du har laget med mange fristende oppskrifter. Jeg syns nok sukkerinnholdet i enkelte av oppskriftene er høyt. 1 kg sukker i en kakedeig høres voldsomt ut, går det an å minske på sukkeret uten at det for følger for konsistensen på kaka ?

Har du prøvd å lage denne i stor langpanne? Altså vanlig langpanne som følger med stekeovnen?
Tenkte å prøve med usikker om jeg bør doble, eller bare halvdoble oppskriften... Hva tror du?

Denne kaka funker hver gang og det skrytes av oppskriften hver gang eg lager den. Når eg lager den i ovnene langpanne så dobler eg oppskriften og den blir perfekt også da. Hilsen Anne Marie.

Funker denne uten egg? Har bakt den mange ganger, men alltid med og nå har jeg en allergiker som ikke kan spise egg...

Har laget denne kaken mange ganger Lager dobbel og den er alltid vellykket Både store og små elsker den Jeg bruker en annen glasur da Nuttellaglasur Deilig kaloribombe

Hei!
Skal ha bursdagsfest for 20 gutter og trenger en litt større kake. Kan denne dobbles i en vanlig stor langpanne, eller bør jeg lage to av denne?
Hva blir steketiden da? Denne skal testes neste helg

Har laget kaken maaange ganger. Det er blitt favoritten her. Og spesielt glasuren har fått masse skryt! :-)

Har laget kaken maaange ganger. Det er blitt favoritten her. Og spesielt glasuren har fått masse skryt! :-)

Kan kaken fryses? Bakte den for en stund siden, og alle syntes den var kjempegod og vil at jeg skal bake den snart igjen. Vi er bare 3 i familien, og det blir litt mye kake for oss, så det er greit å kunne fryse den så vi slipper å måtte spise opp alt eller kaste.

Jeg ser det står man skal bruke store egg - men ca hvor mye i vekt er "store egg" ment i denne oppskriften? Jeg har kun små egg tilgjengelig, så må da bruke flere enn hva som er nevnt i oppskriften - har du noe ca vekt på hvor mye egg som brukes da?

Eg lagde denne kaka til Musikklaget eg spiller i, vi feira vår dirigent som blei EM mester i Brassband i helgje med Eikanger- Bjørsvik Musikklag. Kaka var saftig og god. Eg lagde dobbel porsjon. Glasuren lagde eg litt tjukk og smurte utover kaka og pynta med Tutti frutti kakepynt. Eg er ikkje så veldig glad slike platekaker, men denne kaka falt i god smak. Tusen takk for oppskriften.

vil tro at bremykt eller meierismør er brukt. Jeg bruker alltid bremykt, evt meierismør om jeg har det. Spiller liten rolle hvem av dem du velger tror jeg ;)

hei, om du leser oppskriften og tipsene nøye, ser du følgende setning nederst: "Sett så langpannen i kjøleskapet og la den stå der i noen timer (eller over natten) så kaken blir helt kald og glasuren stivner." Der finner du svaret ditt :)

Denne oppskriften er helt fantastisk og er blitt min spesialitet. Baker denne hver gang. Får mye skryt og jeg elsker den. Mislykkes aldri.

Jeg er over gjennomsnittet flink til å lage mat. Likevel blir denne kaken en fiasko gang på gang. Følger oppskriften til punkt og prikke. Har funnet ut at jeg må steke den litt lenger for å unngå at den blir rå, men nå forsvant all glasuren inn i kaken igjen. Sist det skjedde ble kaken bare kliss i midten. (Jeg skjønner at noe skal trekke inn for at den skal bli saftig, men dette er uspiselig.) Hva gjør jeg feil? Skal men ikke ha glasuren på med en gang?

Nydelig sjokoladekake! Blir best hvis en følger oppskrifta veldig nøye - har erfart det.
Men, hvor lenge, sånn omtrent, bør kaka stå på benken før den kan pyntes? 1 time kanskje, eller?
Viktig at glasuren ikke blir for stiv. Fint med et godt råd.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift