Oreo himmelsk fromasjkake

 

Smaker i perfekt harmoni: Oreobunn - ostefromasj - sjokoladefromasj - jordbær - sjokoladesaus.

Mmmmmmmm.... Ja takk!

 

Ingredienser:

Oreobunn:
♥ 300 g Oreokjeks
♥ 75 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk jordbærgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 200 g kremost naturell
♥ 3 dl lettrømme
♥ 100 g melis
♥ 3 dl kremfløte

Sjokoladefromasj:
♥ 1 pk sjokolademousse med biter av melkesjokolade (Freia, se tips)
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ jordbær eller andre friske bær
♥ sjokoladesaus (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ha Oreokjeks (behold kremfyllet i midten) i en food processor og kjør til smuler. Bland dette med smeltet smør.

Ha blandingen i bunnen på en kakeform (26 cm i diameter, se tips) og sett i kjøleskapet.

Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. La geléblandingen stå til den er avkjølt, men fortsatt helt flytende. Pisk sammen kremost, rømme og melis til en jevn og klumpfri osterøre. Bland den avkjølte, flytende geléblandingen i ostefyllet og rør godt. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostefyllet til slutt. Bruk en stålvisp så alle kremklumper forsvinner og osterøren blir helt jevn og glatt.

Hell ostefyllet over Oreokjeksbunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer (eventuelt over natten).

Pisk sjokolademoussepulveret med kremfløte til blandingen er stiv (ikke pisk så lenge som det står på pakningen, bare til moussen blir stiv og tykk, se tips). Fordel sjokolademoussen over ostefromasjen i formen og sett den tilbake i kjøleskapet i 4 timer eller til moussen har stivnet (eventuelt over natten).

Løsne kakeringen fra kaken og pynt kaken med friske jordbær eller andre bær.

Ringle over rikelige mengder med sjokoladesaus før servering  Icon e biggrin

 

Oh-la-la! For en kake!!!



Tips:

Jeg har brukt en type kakefat med tilhørede kakering. Dette er smart fordi man slipper å flytte kaken ut av kakeformen og over på kakefat. Selges blant annet av Porsgrunn.

Jeg har her brukt lys sjokolademousse med melkesjokoladebiter fra Freia. En pakke er på ca 100 g pulver. Du kan selvsagt bruke sjokolademoussepulver av annet merke også. Merk at moussen her skal piskes med kremfløte og ikke melk, slik det står på pakken. Det er for  at moussen skal bli stiv nok til å holde fasongen på kaken. Du må derfor passe på at du ikke pisker sjokolademoussen for lenge (og ikke i 3 min slik det står på pakken, som er beregnet på melk), for kremfløte som piskes for lenge blir jo til smør;-)

Bruk gjerne amerikansk sjokoladesaus på flaske hvis du får tak i, for den er litt tykkere i konsistensen enn den norske. Men norsk sjokoladesaus fra Freia går også veldig bra - bare husk å velge den vanlige og ikke den som stivner på isen.

Kaken kan pyntes med friske bær og frukter som du har tilgjengelig og er en herlig festkake hele året!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Oreo himmelsk fromasjkake
Ingredienser

Oreobunn:
300 g Oreokjeks
75 g smør

Ostefromasj:
1 pk jordbærgelépulver
2,5 dl kokende vann
200 g kremost naturell
3 dl lettrømme
100 g melis
3 dl kremfløte

Sjokoladefromasj:
1 pk sjokolademousse med biter av melkesjokolade (Freia, se tips)
3 dl kremfløte

Pynt:
jordbær eller andre friske bær
sjokoladesaus (se tips)

Fremgangsmåte

Ha Oreokjeks (behold kremfyllet i midten) i en food processor og kjør til smuler. Bland dette med smeltet smør.

Ha blandingen i bunnen på en kakeform (26 cm i diameter, se tips) og sett i kjøleskapet.

Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. La geléblandingen stå til den er avkjølt, men fortsatt helt flytende. Pisk sammen kremost, rømme og melis til en jevn og klumpfri osterøre. Bland den avkjølte, flytende geléblandingen i ostefyllet og rør godt. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostefyllet til slutt. Bruk en stålvisp så alle kremklumper forsvinner og osterøren blir helt jevn og glatt.

Hell ostefyllet over Oreokjeksbunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer (eventuelt over natten).

Pisk sjokolademoussepulveret med kremfløte til blandingen er stiv (ikke pisk så lenge som det står på pakningen, bare til moussen blir stiv og tykk, se tips). Fordel sjokolademoussen over ostefromasjen i formen og sett den tilbake i kjøleskapet i 4 timer eller til moussen har stivnet (eventuelt over natten).

Løsne kakeringen fra kaken og pynt kaken med friske jordbær eller andre bær. Ringle over rikelige mengder med sjokoladesaus før servering:-)

Tips

Jeg har her brukt type kakefat med kakering. Dette er smart fordi man slipper å flytte kaken ut av kakeformen og over på kakefat. Selges blant annet av Porsgrunn.

Jeg har her brukt lys sjokolademousse med melkesjokoladebiter fra Freia. En pakke er på ca 100 g pulver. Du kan selvsagt bruke sjokolademoussepulver av annet merke også. Merk at moussen her skal piskes med kremfløte og ikke melk, slik det står på pakken. Det er for at moussen skal bli stiv nok til å holde fasongen på kaken. Du må derfor passe på at du ikke pisker sjokolademoussen for lenge (og ikke i 3 min slik det står på pakken, som er beregnet på melk), for kremfløte som piskes for lenge blir jo til smør;-)

Bruk gjerne amerikansk sjokoladesaus på flaske hvis du får tak i, for den er litt tykkere i konsistensen enn den norske. Men norsk sjokoladesaus fra Freia går også veldig bra - bare husk å velge den vanlige og ikke den som stivner på isen.

Kaken kan pyntes med friske bær og frukter som du har tilgjengelig og er en herlig festkake hele året!

21 kommentarer

Hei igjen! Deilige kaker du har! Beste nettsiden ever! Jeg har bare et spørsmål angående sjokolademoussen. Skal jeg bruke 3 dl fløte? På pakken står det som du nevner fløte og melk, men det står 1dl fløte og 1dl melk.. Tenkte det var bedre å spørre, er redd det skal flyte over.

Hei!
Flott side! :)

Jeg lurte på, skal osterøren stå 4 timer (evt. over natten i kjøleskap) FØR man tar sjokolademoussen over? Skal kaken da stå evt 2 netter i kjøleskap før servering? Eller kan je ta begge lagene på med det samme, og la stå over natten?
Kanskje dumt spørsmål, men vil ikke gjøre noen feil. :-)

Takk for svar!

Som svar på av Linda M (ikke bekreftet)

Hei:) Det er viktig at det første laget stivner før du har på det andre. Ellers vil jo osterøren og sjokolademoussen blande seg sammen i stedet for å danne to adskilte lag. Men kan godt hende at stivner fortere. Poenget er at kaken KAN lages over to netter. Den tåler godt å stå uten å bli dårlig, og dermed slipper man å vente på at lagene skal stivne. Men du kan altså lage begge lagene samme dag, men du må beregne noen timer mellom så det første laget rekker å stivne før du har på det andre. Håper dette var noenlunde forståelig :)

Denne kaka var genial, ble borte med en gang! Og jeg ble overasket da jeg vanligvis ikke liker rømme i mousse/ostekake/fromasj oppskrifter, men denne smakte helt fantastisk - selv med rømme! Også så lettvint og kunne lage over 2 netter, hvert lag lages jo på null komma niks. Tusen takk for fantastiske oppskrifter!!:-)

Laget denne til bursdagsfeiring igår, stor suksess! Gleder meg til å lage den flere ganger

Denne kaken er helt fantastisk god! Men jeg har et spørsmål. Det ser ut som på bildet at sjokolademoussen din blir like høy som ostefromsjen? Jeg blandet 100g sjokolademousse pulver som sto i oppskriften, og 3dl kremfløte. Dette laget blir mye lavere enn ostefromsj-laget. Er jo mye mere i ostefromasjen, så det er naturlig, men har du brukt dobbel sjokolademousse oppskrift? Tatt 6dl fløte?

Hei
Kaken var fantastisk. Kan den fryses? Evt. Hvor lenge holder den sec i kjøleskapet?

Har denne i kjøleskapet nå. Men fant ikke fine jordbær til å pynte.
Kjøpte bringebær og blåbær istedet. Blir det bra med sjokoladesaus på?
Eller vil ikke det passe sammen med sjokoladesauen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift