Flaggkake til 17. mai


Hei dere!

Ja, nå nærmer det seg 17. mai med stormskritt!

Du vurderer kanskje hvilke kaker du skal bake i år? Her skal du få tips om den ultimate 17. mai-kaken!

Kaken er også mitt tips for helgen på godt.no, og oppskriften kommer i min kakespalte i VG avis på søndag.

Jeg har latt meg inspirere av Citonas flaggkake, som du finner en super instruksjonsvideo til HER, men jeg har brukt en annen kakeoppskrift og litt andre mål.

Utenpå er kaken helt hvit, og fasaden avslører ikke noe om hva som skjuler seg på innsiden.

 

 

Overraskelsen blir derfor stor når man skjærer opp kaken og det åpenbarer seg et norsk flagg på innsiden!

 

 

Ja, hvert eneste kakestykke blir som et norsk flagg!

 

 

Denne kaken krever at man tar seg god tid, er nøyaktig med måling underveis og leser grundig igjennom oppskriften i forkant.

Belønning for innsatsen er en fantastisk god 17. mai-kake som får alles oppmerksomhet!

 

 

Ingredienser:

Rød kakebunn:
♥ 4 egg
♥ 7 dl sukker
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ss kakao
♥ 5 ss vaniljesukker
♥ 2 ss eddik
♥ 2 dl matolje med nøytral smak
♥ 5 dl surmelk
♥ 7 dl hvetemel
♥ 2 bokser konsentrert konditorfarge, rød (f eks fra Wilton)

Blå kakebunn:
♥ 4 egg
♥ 7 dl sukker
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ss kakao
♥ 5 ss vaniljesukker
♥ 2 ss eddik
♥ 2 dl matolje med nøytral smak
♥ 5 dl surmelk
♥ 7 dl hvetemel
♥ 2 bokser konsentrert konditorfarge, blåfarget (f eks fra Wilton)

Ostekrem:
♥ 250 g smør  
♥ 600 g kremost
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,25 kg melis

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage den røde kakebunnen: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i de øvrige ingrediensene i angitt rekkefølge, og visp til du får en jevn og klumpfri og rødfarget deig. Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 1,5 timer (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken på en rist.

Gjenta samme prosess for å lage den blå kakebunnen. La gjerne begge kakebunnene stå på rist i romtemperatur over natten, godt pakket inn i plast. Da stabiliseres bunnene og blir lettere å skjære opp uten å smule for mye.

 

 

Visp sammen ingrediensene til ostekremen. Gjør klar en sprøytepose og klipp et hull i enden.

 

 

Start med å beskjære den røde kaken: Skjær først av toppen av kaken, så den blir helt rett. Skjær eventuelt også vekk et tynt lag fra bunnen hvis den har blitt litt brun.

Del kaken så på midten så du får 2 like høye kakebunner (de vil bli ca. 2,5- 3 cm høye).

 

 

Jeg bruker en linjal og setter tannpirkere inn i kaken i samme høyde for å sikre at jeg deler kaken jevnt.

 

 

Skjær av toppen av den blå kaken, så den også blir helt rett.

 

 

Skjær så en ut en tynn kakebunn som er 1,5 cm høy.

Jeg bruker igjen tannpirkere som jeg stikker inn i kaken før jeg skjærer av kakebunnen, for å sikre at den blir like tykk over det hele.

 


Perfekt blir det ikke uten en profesjonell kakeskjærer, men godt nok for meg...  Smile

 

 

Resten av den blå kakebunnen beskjæres så den får samme høyde som de røde kakebunnene. Bare legg den røde bunnen ved siden av den blå og skjær av den blå kaken så den blir like høy som den røde.
 

De to røde bunnene og den ene blå bunnen har nå samme høyde. I tillegg har du en litt tynnere, blå bunn som er 1,5 cm tykk (bunnen som ligger på risten på bildet nedenfor).

 

 

Klipp ut 4 sirkler av papir som er 6 cm, 7 cm, 10 cm og 11 cm i diameter (eller bruk runde kakeutstikkere hvis du har det).

Sirklene som er 6 cm og 11 cm brukes til å beskjære de røde kakebunnene, slik at hver kakebunn består av en rød, indre sirkel som er 6 cm i diameter, og røde kakeringer med hulrom inni som måler 11 cm i diameter.

 

 

Skjær først rundt sirkelen på 11 cm. Pass på at du legger sirkelen akkurat på midten. Jeg bruker linjal for å sjekke dette og setter papirsirkelen fast på kaken med en tannpirker så den holder seg på plass mens jeg skjærer rundt den.

Deretter legger du på sirkelen som er 6 cm og skjærer rundt. Igjen må du være nøye med at sirkelen ligger akkurat på midten av kaken.  

 

 

Fjern kaken i midten så du sitter igjen med den lille sirkelen i midten og den store kakeringen rundt.

 


 

Papirsirklene som er på 7 cm og 10 cm brukes til å beskjære den tykke, blå kakebunnen (den tynne, blå kakebunnen skal ikke beskjæres).

 

 

Skjær ut to runde kaker som er 10 cm i diameter.

 

 

Legg papirsirkelen som måler 7 cm på hver av de to kakene som nå er på 10 cm i diameter og skjær rundt.

Fjern kaken i de innerste sirkelene, slik at du ender opp med 2 blå kakeringer som er ca. 1,5 cm brede.

 

 

Spar på blå kakerester; du får bruk for noe av dette ved montering av kaken.

 

 

Her ser du de ulike kakedelene som brukes for å lage flaggkaken.

 

 

Legg en liten rød kake (6 cm), en blå kakering (10 cm) og deretter en stor, rød kakering på et kakefat.

 

 

Fyll hulrommene mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem.

 

 

 

Smør ostekrem over de røde kakeflatene (pass på så det ikke kommer noe ostekrem på blå kake).

 

 

Fyll opp mellomrommet mellom den blå kakesirkelen og ostekrem med litt blå kakesmuler, så den blå kakesirkelen får samme høyde som resten av kaken.

 

 

Legg på den tynne, blå kakebunnen.

Legg den andre, blå kakesirkelen oppå den blå kakebunnen (pass på at du treffer midten av kaken).

 

 

Fyll ostekrem inni sirkelen og på resten av den blå kakebunnen, men ikke noe oppå den blå kakeringen.

 

 

Legg på den siste røde kakeringen og den lille, røde kaken i midten.

 

 

Fyll igjen opp mellomrommet mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem. Hvis den blå kaken igjen er litt lavere, kan du fylle på med blå kakerester for å få samme høyde på kaken.

 

 

Dekk hele kaken med resten av ostekremen.

 

 

Jeg starter med å sprøyte ostekremen på toppen av kaken og stryker forsiktig kremen over mønsteret på toppen av kaken.

Deretter dekker jeg hele kaken med et tykt lag ostekremen, så kaken blir helt hvit.

 

 

17. mai-kaken er klar!

 

 

Når du skjærer opp kaken, åpenbarer det seg et norsk flagg!

 

 

Det er lurt å bruke en skarp kniv når du skjærer opp kaken, og å dyppe kniven i varmt vann, for å få pene kakestykker.

 

 

Så herlig kake!  Smile 

 

 

Her vil hvert eneste kakestykke se ut som et norsk flagg.

 

 

Tips:

♥ Oppskriften er basert på en amerikansk "Red Velvet"-kake, som lages i både rød og blå farge. Det er viktig at man bruker konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge), så kakebunnene får tydelig rød og blå farge. Dette fås kjøpt i en rekke kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

 

 

♥ Kakerestene du får av å lage denne kaken er fine å bruke til Cake Pops. Bare bland kakesmulene med ostekrem og trill kuler som du setter i fryseren før du dypper dem i smeltet hvit eller mørk sjokolade.

♥ Jeg har latt meg inspirere av Citonas flaggkake, som du finner en super instruksjonsvideo til HER, men jeg har brukt en annen kakeoppskrift og litt andre mål. Man kan også lage andre typer flaggkaker, se eksempelvis den svenske flaggkaken til Bagerskan HER. Hvordan man lager en amerikansk flaggkake, kan du se på mange amerikanske nettsider, se eksempelvis siden til Betty Crocker HER. Å lage en tysk flaggkake er selvsagt nokså enkelt, se for eksempel HER.  

♥ For en litt enklere variant av flaggkake, se oppskrift på 17-mai-kake i rødt, hvit og blått (Enkel flaggkake)

♥ Kaken kan fint lages dagen før servering. Oppbevar da kaken kjølig over natten. Siden kremen ikke innholder kremfløte, tåler kaken fint å stå i romtemperatur i flere timer, som jo kan være praktisk på 17. mai.  Smile   

 

 

Dette er virkelig en fantastisk flott kake å lage til 17. mai!

 

 

Prøv du også da vel!  Smile

 


Smaken er jo alltid det viktigste for meg - og denne kaken smaker kjempegodt i tillegg til å være stilig å se på!

 

 

NAM! Saftig og god kake som smaker vanilje og ostekrem.

Her får man lyst til å forsyne seg flere ganger!  Smile 

 

 

Gled deg til 17. mai! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Flaggkake til 17. mai
Ingredienser

Rød kakebunn:
♥ 4 egg
♥ 7 dl sukker
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ss kakao
♥ 5 ss vaniljesukker
♥ 2 ss eddik
♥ 2 dl matolje med nøytral smak
♥ 5 dl surmelk
♥ 7 dl hvetemel
♥ 2 bokser konsentrert konditorfarge, rød (f eks fra Wilton)

Blå kakebunn:
♥ 4 egg
♥ 7 dl sukker
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ss kakao
♥ 5 ss vaniljesukker
♥ 2 ss eddik
♥ 2 dl matolje med nøytral smak
♥ 5 dl surmelk
♥ 7 dl hvetemel
♥ 2 bokser konsentrert konditorfarge, blåfarget (f eks fra Wilton)

Ostekrem:
♥ 250 g smør
♥ 600 g kremost
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,25 kg melis

Fremgangsmåte

Kaker og ostekrem:

Start med å lage den røde kakebunnen: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i de øvrige ingrediensene i angitt rekkefølge, og visp til du får en jevn og klumpfri og rødfarget deig. Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 1,5 timer (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken på en rist.

Gjenta samme prosess for å lage den blå kakebunnen. La gjerne begge kakebunnene stå på rist i romtemperatur over natten, godt pakket inn i plast. Da stabiliseres bunnene og blir lettere å skjære opp uten å smule for mye.

Visp sammen ingrediensene til ostekremen. Gjør klar en sprøytepose og klipp et hull i enden.

Montering:

Start med å beskjære den røde kaken: Skjær først av toppen av kaken, så den blir helt rett. Skjær eventuelt også vekk et tynt lag fra bunnen hvis den har blitt litt brun. Del kaken så på midten så du får 2 like høye kakebunner (de vil bli ca. 2,5- 3 cm høye).

Skjær av toppen av den blå kaken, så den også blir helt rett. Skjær så en ut en tynn kakebunn som er 1,5 cm høy. Resten av den blå kakebunnen beskjæres så den får samme høyde som de røde kakebunnene.

Klipp ut 4 sirkler av papir som er 6 cm, 7 cm, 10 cm og 11 cm i diameter (eller bruk runde kakeutstikkere hvis du har det).

Sirklene som er 6 cm og 11 cm brukes til å beskjære de røde kakebunnene, slik at hver kakebunn består av en rød, indre sirkel som er 6 cm i diameter, og røde kakeringer med hulrom inni som måler 11 cm i diameter.

Papirsirklene som er på 7 cm og 10 cm brukes til å beskjære den tykke, blå kakebunnen (den tynne, blå kakebunnen skal ikke beskjæres). Skjær ut to runde kaker som er 10 cm i diameter. Legg papirsirkelen som måler 7 cm på hver av de to kakene som nå er på 10 cm i diameter og skjær rundt. Fjern kaken i de innerste sirkelene, slik at du ender opp med 2 blå kakeringer som er ca. 1,5 cm brede. Spar på blå kakerester; du får bruk for noe av dette ved montering av kaken.

Legg en liten rød kake (6 cm), en blå kakering (10 cm) og deretter en stor, rød kakering på et kakefat. Fyll hulrommene mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem.

Smør ostekrem over de røde kakeflatene (pass på så det ikke kommer noe ostekrem på blå kake). Fyll opp mellomrommet mellom den blå kakesirkelen og ostekrem med litt blå kakesmuler, så den blå kakesirkelen får samme høyde som resten av kaken.

Legg på den tynne, blå kakebunnen.

Legg den andre, blå kakesirkelen oppå den blå kakebunnen (pass på at du treffer midten av kaken).

Fyll ostekrem inni sirkelen og på resten av den blå kakebunnen, men ikke noe oppå den blå kakeringen.

Legg på den siste røde kakeringen og den lille, røde kaken i midten. Fyll igjen opp mellomrommet mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem. Hvis den blå kaken igjen er litt lavere, kan du fylle på med blå kakerester for å få samme høyde på kaken.

Dekk hele kaken med resten av ostekremen.

Tips

♥ Oppskriften er basert på en amerikansk "Red Velvet"-kake, som lages i både rød og blå farge. Det er viktig at man bruker konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge), så kakebunnene får tydelig rød og blå farge. Dette fås kjøpt i en rekke kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

♥ Kaken kan fint lages dagen før servering. Oppbevar da kaken kjølig over natten. Siden kremen ikke innholder kremfløte, tåler kaken fint å stå i romtemperatur i flere timer, som jo kan være praktisk på 17. mai. 

♥ For en litt enklere variant av flaggkake, se oppskrift på 17-mai-kake i rødt, hvit og blått (Enkel flaggkake)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

46 kommentarer

Det lurte jeg og på. Ekstremt mye. Farget pannekaker med ungene i blå her om dagen ( ble grønn da eggene kom oppi) og dem har bæsjet grønt dag nr 2 i dag Må bli fine farger etter denne kaken da

Hei Kathrine, ja det er det jeg brukte. Da er du sikret skikkelig tydelig farge på hver av bunnene. Siden det er kakao i bunnene, trengs det en del farge. Det fine med å bruke kakao er at rød- og blåfargen får en fin, mørk undertone som jeg liker i denne flaggkaken.

Jeg bruker konditorfarge så sjeldent at jeg ikke har betenkeligheter med å gjøre dette av og til. Men vil du redusere på mengden farge, bør det gå helt greit med en boks til hver bunn. Så kan du heller redusere eller droppe kakaoen.

Hei!
Den så fantastisk ut. Hvilken eddik bruker du?

Som svar på av Konstanse (ikke bekreftet)

Du kan bruke hvilken som helst type eddik. Det er så lite at den ikke setter smak.

Jeg har så meget lyst til å prøve meg på denne kaken i år Men jeg lurer på; du skriver oppbevar kakebunnene i plast over natta Vil det i at jeg hvis jeg skal ha klar kaken på mandag, må jeg lage kakebunnene på søndag? Skal servere på 17.mai selvfølgelig :-) Og hvor store er disse fargeboksene?

Hei, ja du kan lage kakebunnene på søndag ettermiddag/kveld og pakke dem inn i plast til mandag. På mandag kan du lage ostekremen og sette sammen kaken. Den ferdige kaken kan stå i kjøleskapet over natten. Dermed kan du ha helt fri på morgenen på 17. mai, som er tirsdag, og trenger ikke å tenke på kaken den dagen før du skal servere den.

Konsentrert konditorfarge (pastafarge) fås kjøpt i en rekke kjøkkenutstyrsbutikker, blant annet Jernia og Kitch'n og i noen store matbutikker. Det må ikke være av merket Wilton, og det finnes flere typer.

Heisann!
Som spørsmålene oppom her, 2 HELE bokser med farge? Og er det bakekakao det er snakk om eller er det vanlig rett i koppen kakao?

Som svar på av Maria (ikke bekreftet)

Hei Maria, se svaret mitt ovenfor. Ja, dette er mengden farge jeg brukte da jeg lagde kaken du ser på bildet, men det går nok greit å redusere hvis man ønsker det. Med kakao mener jeg bakekakao.

Hei! Utrolig flott kake som jeg vil prøve å lage. Stemmer det at det skal være like mye sukker som mel? Syns det var ekstremt mye sukker i denne oppskriften.

Hei. Kaken ser nydelig ut. Tenkte å lage denne til 17. mai. Jeg har kjøpt "Idun - Mors hjemmebakte, konditorfarge" (røde og blå tuber). Har du erfaring med disse, eller bør jeg bytte til Wilton? Ønsker deg en fin pinse og en flott 17. mai. :)

Hei! :-)
Går det bra å lage kaken ferdig dagen før? Eller vil kremen trekke til seg farge da?

Hei! Er det meningen at man skal bruke 7 dl sukker og bare 4 egg? Blir ikke det litt vel søtt? :-)

Har kun form i str 24-25, er det da best å redusere utkjæringen med 1 cm, 11 cm til 10cm el hva tror du??

Hei!
Huff klusset kaken til her i dag... Ble veldig hevet på midten. Men skal jeg kutte så veggen blir fin blir rød bunn bare 4cm.. Det jwg vurderer er å kutte så hele kaken blir 25cm- ikke 26cm.. Men da må vel papirsirklene 1cm mindre også? Håper inderlig at du kan svare meg..

Mvh Hildegunn

Viktig tips til alle som ikke har begynt på kaken enda sånn som meg. La kake stå i kakeformen en god stund før du setter den i ovnen. Tenkte ikke på det på den røde kaken og sitter nå igjen med en kake med høg topp og sprukket... Håper eg klarer fikse det på en lur måte i morgen :-)
Men vertfall VIKTIG; la kakerøren stå i formen en stund før kaken settes i ovnen!

Eg lager min glutenfri så det går fint. Bruker kocken's melmix som eg hamstrer når eg er i svergie. Oppfører seg akkurat som vanlig mel og glutenfritt så da er det ingenting eg ikke kan bake

Har laget den blå bunnen to ganger, men den blir mørk grønn. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Lurer virkelig på hva jeg har gjort feil.

Veldig fin oppskrift, men jeg fikk også grønn i stedet for blå. Under tillaging av deigen var det en flott blåfarge, men etter steking; grønn.

Har du brukt skikkelig konditorfarge? :-) enten wilton eller cascas. Jeg brukte to bokser cascas og min vart knall blå. Idun sin er ok å farge litt krem og lignende, men til kaker og marsipan/fondant lokk anbefaler eg skikkelig konditorfarge. Ingen ettersmak av den heller.

Mine bunner ble mest brune. Noen som har funnet ut hvordan man får ordentlig blå kakebunn? Ellers er kaken kjempegod, så serverer den bare som den er. Prøver med farger til neste år!

Har holdt på med denne kaken lenge nå og er endelig ferdig !
Noen ting vil jeg bare si: man blir helt blå på tunga av å spise kaken. Jeg brukte bare 1 boks fra cacas og fikk en litt grønn farge men sammen med det røde så det blått ut :)
Når jeg skulle lage kremen så skilte den seg så den ble ikke så fin... noen som vet hva jeg kan ha gjort feil ?

Er spent på om det blir ett flagg inni når vi åpner kaken i morgen ♡

Æ fulgte oppskrifta til punkt og prikke, og folk elska kaka og ble overraska av designet, men det kan være at det ble litt for mye kondensert konditorfarge. Flere av de som spiste av kaka igår kan nemlig rapportere at de hadde overraskende grønn/blå farge på urinen sin idag xD

Jeg laget denne til 17.mai, men hadde bare en liten hjerteform (ca 22 cm). Lagde kun én porsjon røre og tok ut ca 1/3 til blå kake. Brukte én boks av hver farge, det var akkurat passe til den røde men altfor mye til den blå, så den ble blågrønn med masse overskuddsfarge til fingre, tenner osv. Og så jukset jeg og droppet kutting av ringer/sirkler, men delte den røde i to og la et blått lag i midten. Måtte også trikse litt med vanilje, hadde altfor lite til røra (selvsagt oppdaget 7 minutter etter butikken stengte søndag), men fikk kjøpt nytt dagen etter, fant da ikke vaniljeekstrakt så ble et par skjeer vaniljesukker i kremen istedet. Fikk en flott høy kake som var altfor mektig til tre voksne og en snart 5-åring... Blir kake i dagevis på oss :D Takk for god oppskrift og forklaring :)

Min kake ble svart på toppen allerede etter 45 minutter. Skal den virkelig stå i 1,5 time i ovn. Ser her at røret skal stå litt i formen... hjelper det for at den ikke hever seg i midten?

Hei!
Jeg elsker denne bloggen! I går prøvde jeg å lage denne kaken for første gang, men gjør den litt enklere ved å ha de 2 røde og 1 blå bunn hele.
Det jeg lurer på er, jeg frøs ned bunnene igår, når bør jeg ta de opp? Kaken skal fylles med filadelfiaostekrem imorgen tidlig klokken åtte...kan jeg ta bunnene ut fra fryseren 1 time før, eller er det best å ta de ut kvelden før? (Er da redd for at kaken blir tørr..) Jeg lurer også på om jeg burde våte bunnene med melk før jeg tar på Filadelfiaostkremen?

Hilsen Anette :)

Tips for å gjøre det litt enklere: det er ingen grunn til å beskjære den høyeste blå bunnen til samme høyde som de rød, for deretter å bygge opp de blå ringene igjen med smuler. La den bare være høyere enn de rød, så slipper man både en ekstra beskjæring og smuler som er vriene å holde på plass og glasere.

Hvilken konditorfarge kan du kjøpe istedenfor den som du har laget? Har kun dagligvarebutikker her jeg bor!

De to siste gangene jeg har laget denne har jeg brukt Cacas icing farge til kakebunnene, og det har vært mer en nok med 1 boks av hver farge. Fargen ser kanskje litt mørk turkis ut når bunnen er stekt (som på bildene ovenfor her), men er tydelig mørk blå når kaken er montert sammen.

Hei, jeg bakte kaken, brukte 2bokser med konditorfarge. Røren så blå ut, men når den ble ferdigstekt da ble den brun. Har du noen tips for å gjøre den blå etter at den er stekt?

Hei. Det sto veldig lite om ostekremen. Den ble veldig rennende og kaken ser utrolig suggete ut. Veldig kjedelig etter mange timer på kjøkkenet :-(

Hei, blir ostekremen stiv nok til å kunne farge og sprøytes oppå kaken? Eventuelt noe en kam tilsette for å få den stivere? :)

Jeg prøvde å gjøre om litt på kaken og lagde flagget motsatt slik at man får den lengste delen av flagget innerst. Siden man kun har 3 cm av rødfargen å skjære på i radius når man skal kutte kaken er man litt avhengig av at den som skjærer treffer senter. I tillegg økte jeg plassen til 1cm for kremen i stedet for 0.5 cm.
Lag en sirkel på 20 cm som du kutter av den rød kakebunnen (26cm i diameter) med. Da får du 3 cm ytterst.
Angående den blå kakebunnen valgte jeg den på 1.5 cm i trykkelse på sirkelen
Lag en sirkel på ca. 18 cm på den blå kakebunden.
Deretter en sirkel på 15 cm. Da får du 1.5 cm på tykkelsen på sirkelen for den blå kakebunnen. Valgte da også når du deler den blå kakebunnen i 2, at kakebunnen er 1.5 cm høyere enn den rød kakebunnen. Da slipper du å legge i smuler og får like jevn høyde og bredde overalt.
Innerst så lager du en sirkel på ca. 13 cm og kutter rundt på den rød kakebunnen. Da får ca. 6.5cm innerst i stedet for 3 cm.

Liker ideen din om "omvendte" sirkler. Men hvordan får du plass nok til å skjære til 2 blå sirkler når du lager dem såpass store? I oppskriften skjæres de ved siden av hverandre på samme kakedel, men det blir det vel ikke plass til når de lages større?

Kakerøra mi blir grønn, selv om jeg hadde i mye farge. Det er aldri noe problem med fargen når jeg lager regnbuekake, er det eggeplommene?

Lagde denne i år - det ble en kjempesuksess! Men jeg brukte kun 1 pk konditorfarge pr bunn, og fikk et flott resultat. Spesielt den røde ble veldig bra, den blå så litt grønnlig ut alene, men sammen med det røde ble det helt greit. Brukte ikke merket som nevnes i oppskriften - brukte ProGel pastafarge :-)
Husk å smøre formen godt, og la bunnen være i formen en stund etter steking. Jeg var litt uheldig.. hadde det travelt, og kanten rundt kaken ble skadet.. Men etter litt fiks og litt ostekrem utenpå så ble den kjempefin :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift