Blåbærkake

En deilig og enkel Blåbærkake, som er veldig rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen.

Bruk gjerne frosne blåbær - de trenger ikke å tines!

Kaken smaker nydelig sammen med varm vaniljesaus!

 

Ingredienser: 

♥ 75 g smør
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 2 dl ferske eller fryste blåbær

Pynt: 
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen egg, sukker og smøret med en ballongvisp. Sikt i melet og rør deigen glatt.

Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen (frosne bær behøver ikke tines).

 

 

Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40–45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

 

 

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Sikt melis over kaken før servering. 

 

 

 

Myk og deilig blåbærkake! 

 

 

 

Tips:

♥ Sjekk nøye med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten.

♥ Tildekket med plastfolie holder kaken seg godt i kjøleskapet.

♥ Kaken kan også lages med andre frosne bær, se for eksempel Solbærkake, Stikkelsbærkake og Ripskake.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Blåbærkake
Ingredienser

♥ 75 g smør
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 2 dl ferske eller fryste blåbær

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen egg, sukker og smøret med en ballongvisp. Sikt i melet og rør deigen glatt.

Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen (frosne bær behøver ikke tines).

Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40–45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Sikt melis over kaken før servering. 

Tips

♥ Sjekk nøye med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten.

♥ Tildekket med plastfolie holder kaken seg godt i kjøleskapet.

♥ Kaken kan også lages med andre frosne bær, se for eksempel Solbærkake, Stikkelsbærkake og Ripskake.

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei, satte akkurat denne kaka inn i ovnen, men MED 1ts bakepulver :O Har aldri hørt om formkaker av dette slaget uten hevemiddel ?!? Men . . .

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift