Lakrisfromasjkake med kransekakebunn


Er det for tidlig å tenke på at det snart er helg..?

Jeg synes ikke det.  Smile 

Dette er blant de mer spennende kakene jeg har smakt, og er du glad i lakris, bør du teste den du også!

 

 

Kakebunnen er en kransekakebunn med sjokoladesmak, som jeg også pleier å bruke når jeg lager min kjempegode Sjokolademoussekake.

 

 

Denne gangen dekkes bunnen med en fromasj med lakrissmak og jeg har pyntet kaken med lakriskuler.  Yum 

 

 

Ingredienser:

Kransekakebunn:
♥ 400 g kransekakemasse (se tips)
♥ 2 ss kakao
♥ 3 egg

Lakrisfromasj:
♥ 5 Kick lakrisstenger (se tips)
♥ 2 ss sukker
♥ 4 ss vann
♥ 6 plater gelatin
♥ 3 eggehviter
♥ 1 dl sukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ lakriskuler (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig. Hell deigen i en liten rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kakebunnen på et passende kakefat og fest kakeringen rundt (slik slipper du å flytte på den ferdige kaken).
 

Lakrisfromasj:

Til fromasjen starter du med å skjære opp lakrisstengene i små biter. Ha bitene i en liten kjele og tilsett vann og 2 ss sukker. Varm opp blandingen på middels varme og la lakrisbitene smelte slik at du får en klumpfri lakrissaus. Rør ofte og ha tålmodighet, for det tar en stund for lakrisbitene smelter ordentlig. Ta kjelen av platen.

Mens lakrisbitene smelter, bløtlegger du gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem vannet ut av de bløte gelatinplatene og ha dem i den varme lakrissausen. Rør til gelatinen løser seg opp helt og avkjøl lakrissausen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett 1 dl sukker og pisk videre til du får en fluffy marengs. Vend lakrissausen inn i marengsen. Pisk kremfløten til krem og vend i til slutt. Rør godt med en stålvisp/ballongvisp slik at blandingen blir luftig og helt glatt i konsistensen.

Hell fromasjblandingen over kakebunnen og sett fatet i kjøleskapet i noen timer til fromasjen har stivnet.

Løsne kakeringen fra formen ved å skjære rundt kanten med en tynn kniv. Fjern kakeringen og pynt kaken med lakriskuler eller annen kakepynt du liker.

 

 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

Deilig kake med spennende smak!

 


Tips:

♥ Du får kjøpt ferdig kransekakemasse (grønn rull fra Odense) i de fleste matvarebutikkene (blant annet Meny og Coop Mega).

 

 

♥ Jeg har brukt Kick lakrisstenger til denne oppskriften som fås kjøpt i mange matbutikker og kiosker.

 


♥ Lakriskuler fås kjøpt i ulike varianter. Lakriskulene jeg har brukt som pynt er sjokoladekuler fylt med flytende lakris og er ferdigkjøpte.

 

 

♥ Kaken kan gjerne lages klar dagen før servering. Jeg foretrekker å ikke fryse fromasjkaker siden jeg synes de kan bli litt kornete i konsistensen ved tining, men kaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet.

 

Kos deg!

Klemmer fra meg

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Lakrisfromasjkake med kransekakebunn
Ingredienser

Kransekakebunn:
♥ 400 g kransekakemasse (se tips)
♥ 2 ss kakao
♥ 3 egg

Lakrisfromasj:
♥ 5 Kick lakrisstenger (se tips)
♥ 2 ss sukker
♥ 4 ss vann
♥ 6 plater gelatin
♥ 3 eggehviter
♥ 1 dl sukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ lakriskuler (se tips)

Fremgangsmåte

Kakebunn:

Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig. Hell deigen i en liten rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kakebunnen på et passende kakefat og fest kakeringen rundt (slik slipper du å flytte på den ferdige kaken).

Lakrisfromasj:

Til fromasjen starter du med å skjære opp lakrisstengene i små biter. Ha bitene i en liten kjele og tilsett vann og 2 ss sukker. Varm opp blandingen på middels varme og la lakrisbitene smelte slik at du får en klumpfri lakrissaus. Rør ofte og ha tålmodighet, for det tar en stund for lakrisbitene smelter ordentlig. Ta kjelen av platen.

Mens lakrisbitene smelter, bløtlegger du gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem vannet ut av de bløte gelatinplatene og ha dem i den varme lakrissausen. Rør til gelatinen løser seg opp helt og avkjøl lakrissausen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett 1 dl sukker og pisk videre til du får en fluffy marengs. Vend lakrissausen inn i marengsen. Pisk kremfløten til krem og vend i til slutt. Rør godt med en stålvisp/ballongvisp slik at blandingen blir luftig og helt glatt i konsistensen.

Hell fromasjblandingen over kakebunnen og sett fatet i kjøleskapet i noen timer til fromasjen har stivnet.

Løsne kakeringen fra formen ved å skjære rundt kanten med en tynn kniv. Fjern kakeringen og pynt kaken med lakriskuler eller annen kakepynt du liker.

Tips

♥ Du får kjøpt ferdig kransekakemasse (grønn rull fra Odense) i de fleste matvarebutikkene (blant annet Meny og Coop Mega).

♥ Jeg har brukt Kick lakrisstenger til denne oppskriften som fås kjøpt i mange matbutikker og kiosker.

♥ Kaken kan gjerne lages klar dagen før servering. Jeg foretrekker å ikke fryse fromasjkaker siden jeg synes de kan bli litt kornete i konsistensen ved tining, men kaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet.

Kakekategori

9 kommentarer

Ja, det går fint. Bruk ca 2-3 ss lakrissirup som du blander direkte i marengsen (dropp da vann og 2 ss sukker), men smak deg til den styrken du liker. :-)

Hei.
Hvis du bruker lakrissirup, hvordan gjør du det med gelatin?
Jeg fikk problemer med at lakrissausen ble så fort tykk og fast etter tilsetting av gelatin at den ble vanskelig å blande inn i marengsen.

Som svar på av Bjørg (ikke bekreftet)

Hei! Smeltet du gelatinen i oppvarmet lakrissaus? Jeg ville nok heller ha smeltet gelatinen for seg. Først bløtlegger du dem i kaldt vann i 10 minutter. Så klemmer du ut vannet og har de våte, bløte gelatinplatene i en kopp som du setter i mikroen. Gelatinplatene smelter på bare noen få sekunder. Bland dette med lakrissausen og ha dette deretter i marengsen. Så kan du eventuelt etterpå smake til med mer lakrissaus etterpå.

Denne både ser og høres fantastisk god ut. Må prøves! Bruker du 3 hele egg i bunnen, eller er det kun eggeplommene?

Ja, jeg bruker hele egg fordi jeg synes det gir luftigere kakebunn. Hvis du ikke vil ha så mange eggeplommer til overs, kan du bruke 3 eggeplommer og 1 helt egg i kakebunnen i stedet for 3 hele egg.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift