Bollekake i langpanne


Her har du oppskriften på en stor og deilig "Bollekake" med fyll av vaniljekrem og kanel. Kaken rekker til mange, og det du måtte ha til overs kan du fryse ned. Jeg tipper imidlertid at kaken er borte før du kommer så langt......

Bollekake i langpanne
Ingredienser

50 g gjær
3 dl melk
150 g smør
1 dl sukker
12 dl hvetemel

Fyll 1:
4 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)

Fyll 2:
50 g smør
3 ss sukker
1 ss kanel

Glasur:
2 dl melis
1-2 ss vann

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken, sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).

Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut den ene delen til en tynn leiv. Ha leiven i bunnen på en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm) (se tips). Smør over vaniljekremen.

Kjevle ut resten av deigen til et rektangel (ca 25x40 cm). Smør på mykt smør og strø over sukker og kanel. Rull leiven stramt sammen fra langsiden. Skjær rullen i 20 skiver. Legg skivene med snittflaten opp på vaniljekremen med litt mellomrom. La kaken etterheve i ca 40 min.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-30 min, til den er lett gylden. Avkjøl helt i formen. Rør sammen melisglasur og smør over kaken.

Tips

Bunnen på "Bollekaken" skal kjevles nokså tynt. Kjevle ut så godt du kan på bakebordet, flytt så leiven over i langpannen og bruk fingrene til å trykke leiven jevn og godt ut i kantene på langpannen.

Når den stekte "Bollekaken" er kald, kan du løfte den hel ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret.

Server "Bollekaken" hel på et stort fat eller oppdelt i firkantede stykker.

Kakekategori
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Hei. Skal prøve meg på den gode kaken. Jeg lurer på hvis jeg halverer oppskriften, hvilken form skal jeg bruke da?

Denne oppskriften skuffet veldig! For lite væske i forhold til mel så deigen ble hard og lite god å jobbe med - i tillegg til at den hevet dårlig. Oppgitt steketid på inntil 30 min ble for lang tid - selv om dette er avh av ovn.

Her må det være gjort en feil? Bakt denne utallige ganger og er like suksessfull hver eneste gang. Men er lurt å tilpasse mengden mel til du kjenner deigen har passe konsistens. Pleier å holde av 1dl ca til utbalingen men trenger sjelden å bruke det, siden deigen pleier å være perfekt å jobbe med og er ikke seig

Har bakt denne bollekaka mange ganger, men bruker mer væske, 5 dl melk, og justerer melet deretter til en passe deig

Synd at jeg ikke leste kommentarene her før jeg satte igang, det er for lite væske og deigen ble hard og tørr.

Har baka denna mange gonger. Den er berre heilt nydelig! 3 dl melk er nok - Deiga blir perfekt!
Namm!!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift