Swissrull marengs med appelsinkrem og mango


En kremete og bløt drøm av marengs, vanilje, appelsin og mango - det er hva du får her! 

Jeg har laget et nydelig påskevariant av Swissrull marengs - denne deilige favoritt-rullekaken min, som jeg har laget i så mange forskjellige varianter. Kombinasjonen appelsinkrem (appelsincurd) og søt, mango blir tropisk, søtt og friskt. Dette smakte rett og slett utrolig godt, og er virkelig en kake å komme i påskestemning av!

 

 

Selv nyter jeg nå siste dag i syden før reisen hjem til Norge i morgen. Det blir herlig med en feriedag (bakedag.. Wink )  i Oslo før det braker løs igjen med travle dager. Smile 

 

 

Ingredienser:

♥ 5 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pose kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 30 g mandelflak

Appelsinkrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset appelsinsaft
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 150 g smør

Mangofyll:
♥ 1 boks hermetisk mango (425 g)
 

Fremgangsmåte:

Start kvelden i forveien med å lage appelsinkremen:

Ha eggeplommer, sukker, presset appelsinsaft og revet appelsinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp appelsinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter.

 

 

Appelsinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

 

 

Rullekaken:

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljekrempulveret med en slikkepott.

Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss over mandelflak.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over.

 

 

Smør appelsinkrem over den kalde marengsbunnen.

 

 

La hermetisk mango renne godt av seg og del opp i biter. Legg mangobitene fordelt utover på appelsinkremen.

 

 

Rull sammen kaken fra langsiden.

 

 

Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.

 

 

 

Tips:

♥ Kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fås kjøpt fra Freia. 1 pk tilsvarer 85 g. Jeg brukte en boks hermetisk mango som var på 425 g (men merk at du ikke bruker laken, bare mangofrukten). 

 

 

♥ Appelsinkremen bør stå kaldt over natten for at den skal få tykk nok konsistens. Kaken må være helt kald før du brer over fyllet, hvis ikke kommer appelsinkremen til å smelte og bli rennende. 

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget.

 

 

 

 

Ha en fin påskeaften ♥ 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Swissrull marengs med appelsinkrem og mango
Ingredienser

♥ 5 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pose kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 30 g mandelflak

Appelsinkrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset appelsinsaft
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 150 g smør

Mangofyll:
♥ 1 boks hermetisk mango (425 g)

Fremgangsmåte

Start kvelden i forveien med å lage appelsinkremen:
Ha eggeplommer, sukker, presset appelsinsaft og revet appelsinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp appelsinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Appelsinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

Rullekaken:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljekrempulveret med en slikkepott. Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss over mandelflak.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over.

Smør appelsinkrem over den kalde marengsbunnen. La hermetisk mango renne godt av seg og del opp i biter. Legg mangobitene fordelt utover på appelsinkremen. Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.

Tips

♥ Kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fås kjøpt fra Freia. 1 pk tilsvarer 85 g. Jeg brukte en boks hermetisk mango som var på 425 g (men merk at du ikke bruker laken, bare mangofrukten). 

♥ Appelsinkremen bør stå kaldt over natten for at den skal få tykk nok konsistens. Kaken må være helt kald før du brer over fyllet, hvis ikke kommer appelsinkremen til å smelte og bli rennende. 

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget.

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift