Brukere online: 1924
Brukere i dag: 32401
Brukere siste 7 dager: 170805
Sponset innlegg.
Småkaker trenger slett ikke være tørre og kjedelige!
Et godt eksempel har du her: Dette er nemlig utrolig populære sjokoladekjeks med herlig, kremete fyll.
Sjokoladecookiesene er myke når de er varme, men blir sprø på utsiden når de er avkjølte. Kjernen forblir imidlertid myk og består av deilig Nutella!
Oppskriften var mitt bidrag til min ukentlige spalte hos godt.no og i VG søndag forrige helg, og selvsagt vil jeg gjerne dele den med dere her på bloggen også. Dette er kjeks som man lett kan bli avhengig av!
Det søte, rosa serviset du ser på bildene i dette innlegget er sponset av drLykke.no. Du finner koppene HER og kakefatet HER.
Så fint!
Ingredienser:
♥ 250 g hvetemel
♥ 350 g mykt, brunt sukker
♥ 50 g kakao
♥ 0,5 ts natron
♥ 100 g smør
♥ 2 egg
Fyll:
♥ 200 g nutella (sjokolade- og hasselnøttpålegg)
Fremgangsmåte:
Ha mel, brunt sukker, kakao og natron i en food processor. Kjør til dette blander seg godt.
Smelt smøret og ha dette i det tørre sammen med lett sammenvispede egg. Kjør food processoren videre til deigen samler seg. Trykk deigen godt sammen, dekk den til med plast og la den avkjøles i 30 minutter så den blir lettere å jobbe med.
Form deigen til små kuler. Lag kakene ved først å lage et dypt hull i en kule (bruk for eksempel den bakre enden på en penn til dette). Fyll hullet og legg på god teskje nutella. Ta så en kule deig til og klem den flat mellom hendene. Legg den flate deigsirkelen over kaken med nutellafyllet og klem deigen godt rundt, slik at den ferdige kaken blir som en rund kule med nutellafyll inni.
Det er viktig at det blir tett rundt fyllet, ellers vil fyllet komme til å renne ut av kakene under stekingen. Gjenta med resten av deigen.
Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek sjokoladecookiesene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Kakene vil da fortsatt virke bløte, men ta de ut av ovnen likevel for de blir fastere i konsistensen ved avkjøling. Stekes kakene for lenge, blir de harde når de er kalde.
Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i en tett kakeboks. Serveres romtempererte.
yum, yum,
give me some!
Tips:
♥ Ikke lag kakene for store og husk at de flyter noe utover under stekingen. Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Se om kaken får passe størrelse og om den flyter for mye ut. Hvis den gjør det, knar du bare inn litt mer hvetemel i deigen så den blir fastere. Dermed blir resten av kakene fine og du unngår å få et helt brett med mislykkede kaker.
♥ Det er mye brunt sukker i denne deigen. Det er det som gjør at kakene blir nokså sprø når de er avkjølte. Pass på at kakene ikke steker for lenge, ellers gjør sukkeret at kakene blir for harde når de er kalde, og det er ikke meningen.
♥ Kakene kan gjerne oppbevares kjølig. Jeg synes likevel at kakene smaker best dersom de serveres romtempererte, siden kaken og fyllet da blander seg ekstra godt sammen.
Er du glad i sjokolade og Nutella, er dette kjeksene for deg!
Skikkelig digg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g hvetemel
♥ 350 g mykt, brunt sukker
♥ 50 g kakao
♥ 0,5 ts natron
♥ 100 g smør
♥ 2 egg
Fyll:
♥ 200 g nutella (sjokolade- og hasselnøttpålegg)
Ha mel, brunt sukker, kakao og natron i en food processor. Kjør til dette blander seg godt.
Smelt smøret og ha dette i det tørre sammen med lett sammenvispede egg. Kjør food processoren videre til deigen samler seg. Trykk deigen godt sammen, dekk den til med plast og la den avkjøles i 30 minutter så den blir lettere å jobbe med.
Form deigen til små kuler. Lag kakene ved først å lage et dypt hull i en kule (bruk for eksempel den bakre enden på en penn til dette). Fyll hullet og legg på god teskje nutella. Ta så en kule deig til og klem den flat mellom hendene. Legg den flate deigsirkelen over kaken med nutellafyllet og klem deigen godt rundt, slik at den ferdige kaken blir som en rund kule med nutellafyll inni. Det er viktig at det blir tett rundt fyllet, ellers vil fyllet komme til å renne ut av kakene under stekingen. Gjenta med resten av deigen.
Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek sjokoladecookiesene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Kakene vil da fortsatt virke bløte, men ta de ut av ovnen likevel for de blir fastere i konsistensen ved avkjøling. Stekes kakene for lenge, blir de harde når de er kalde.
Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i en tett kakeboks. Serveres romtempererte.
♥ Ikke lag kakene for store og husk at de flyter noe utover under stekingen. Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Se om kaken får passe størrelse og om den flyter for mye ut. Hvis den gjør det, knar du bare inn litt mer hvetemel i deigen så den blir fastere. Dermed blir resten av kakene fine og du unngår å få et helt brett med mislykkede kaker.
♥ Det er mye brunt sukker i denne deigen. Det er det som gjør at kakene blir nokså sprø når de er avkjølte. Pass på at kakene ikke steker for lenge, ellers gjør sukkeret at kakene blir for harde når de er kalde, og det er ikke meningen.
♥ Kakene kan gjerne oppbevares kjølig. Jeg synes likevel at kakene smaker best dersom de serveres romtempererte, siden kaken og fyllet da blander seg ekstra godt sammen.
6 kommentarer
Brunt sukker -er det
Brunt sukker -er det demerarasukker? Eller er det sånn brun farin som blir hardt når det har stått en stund?
Hei!
Hei!
I ingrediensene står det "350 g mykt, brun sukker". Jeg har knapt brukt brunt sukker noen gang, og mykt, brunt sukker har jeg aldri hørt om engang... ;) Er det en type som heter "Mykt brunt sukker" i butikken?
Og hvordan går det om man bruker vanlig hvitt sukker i en oppskrift hvor det egentlig står brunt sukker?
Takk for en fin oppskriftside! :-)
Jeg lurer også på om man kan
Jeg lurer også på om man kan bruke vanlig hvitt sukker?
Hva annet kan man bruke enn
Hva annet kan man bruke enn en "food prosessor"?
Hvor MANGE blir det??????????
Hvor MANGE blir det????????????????????????????????????????????????????
Veldig gode, men ble enda
Veldig gode, men ble enda bedre med en liten klype salt i Blir en ny runde cookies i kveld.
Skriv ny kommentar