Pasjonsfrukt-panna cotta

 

We must act out passion before we can feel it.

 

Jean-Paul Sartre

 

 

Hei søte dere:)

Klokka er langt over midnatt og Kristine burde vært i sengs for lenge siden, men her altså likevel et lite blogginnlegg;-)

Denne gangen en utrolig deilig panna cotta. Perfekt luksus-avslutning på enhver middag

Panna cottaen er av den kremete sorten, slik ekte panna cotta jo skal være (navnet betyr tross alt kokt fløte). Panna cottaen har jeg smakt til med vanilje og sitronsaft, noe som står nydelig sammen med den eksotiske pasjonsfruktsausen på toppen.

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 sitron
♥ 4 plater gelatin

Pasjonsfruktsaus:
♥ 8-10 pasjonsfrukt
♥ 3-4 ss melis

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Avkjøl litt og rør deretter i presset saft fra sitronen til ønsket syrlighet (smak deg frem, det kan jo hende du synes det er syrlig nok med halvparten av sitronsaften).

Fordel blandingen i 4 dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Lag pasjonsfruktsaus ved å skrape ut innmaten av pasjonsfruktene og ha dette i en skål. Rør godt så sausen blir jevn og flytende og smak til med melis. Fordel pasjonsfruktsausen over panna cottaen i dessertskålene.


 
Desserten er klar for servering!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pasjonsfrukt-panna cotta
Ingredienser

Panna cotta:
6 dl kremfløte
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 sitron
4 plater gelatin

Pasjonsfruktsaus:
8-10 pasjonsfrukt
3-4 ss melis

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Avkjøl litt og rør deretter i presset saft fra sitronen til ønsket syrlighet (smak deg frem, det kan jo hende du synes det er syrlig nok med halvparten av sitronsaften).

Fordel blandingen i 4 dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Lag pasjonsfruktsaus ved å skrape ut innmaten av pasjonsfruktene og ha dette i en skål. Rør godt så sausen blir jevn og flytende og smak til med melis. Fordel pasjonsfruktsausen over panna cottaen i dessertskålene.

Desserten er klar for servering!

Tips

"We must act out passion before we can feel it."

Jean-Paul Sartre

1 kommentar

Bruker du ei vaniljestang or 6 dl fløyte også ved større porsjonar, eller rekker ei stang til litt meir?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift