Lapper med brunostkrem


Lapper er små, tykke, myke pannekaker som er kjempepopulære!  

Det klassiske tilbehøret er syltetøy, men prøv dem også sammen med en kremete og deilig brunostkrem. "Brunostkrem" høres kanskje litt gammeldags ut, og som hentet rett ut fra bondelandet, men legg fordommer til side og prøv!

Dette er nemlig skikkelig godt!  Smile

 

 

Ingredienser:

Lapper:
♥ 7 dl kefir eller kulturmelk
♥ 180 g sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ts natron
♥ 500 g hvetemel

Brunostkrem:
♥ 200 g smør
♥ 200 g melis
♥ 1 ss kanel
♥ 150 g brunost (se tips)

Servering:
♥ 150 g brunost (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Lapper:

Ha surmelken i en stor rørebolle. Bland i sukker, egget, vanilje og natron og ha deretter i hvetemelet.

 

 

Bland til du får en klumpfri røre, men ikke lenger enn nødvendig. La røren stå og svelle i ca. 15 minutter.

 

 

Stek lapper i teflonbelagt stekepanne, som du gjerne må spraye litt med formfett. Bruk middels varme på stekeplaten, så ikke lappene blir for brune på undersiden. Ikke stek for mange av gangen, og la lappene steke til de er gylne på undersiden før du forsiktig snur dem og steker dem gylne på den andre siden også.

Avkjøl lappene på rist.

 

 


Brunostkrem:

Brunostkremen lager du ved å piske sammen romtemperert smør, melis og kanel til en luftig smørkrem.

 

 

Riv brunosten på rivjern og tilsett. Pisk videre så brunosten blander seg godt med smørkremen.

 

 

Server lappene med brunostkrem og gjerne et ekstra dryss revet brunost.

 

 

Skikkelig norsk tradisjonsmat!

 


 

Tips:

♥ Jeg bruker Gudbrandsdalsost i brunostkremen, og serverer lappene med et ekstra dryss revet Ekte Geitost siden jeg liker den kraftige smaken, men du kan i stedet gjerne bruke Fløtemysost både i kremen og på toppen hvis du ønsker mildere brunostsmak.

 

 

♥ Brunostkremen smaker også veldig godt på lefser og på vafler. 

 

 

 

Jo takk, jeg tar en til jeg...  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Lapper med brunostkrem
Ingredienser

Lapper:
♥ 7 dl kefir eller kulturmelk
♥ 180 g sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ts natron
♥ 500 g hvetemel

Brunostkrem:
♥ 200 g smør
♥ 200 g melis
♥ 1 ss kanel
♥ 150 g brunost (se tips)

Servering:
♥ 150 g brunost (se tips)

Fremgangsmåte

Lapper:
Ha surmelken i en stor rørebolle. Bland i sukker, egget, vanilje og natron og ha deretter i hvetemelet. Bland til du får en klumpfri røre, men ikke lenger enn nødvendig. La røren stå og svelle i ca. 15 minutter.

Stek lapper i teflonbelagt stekepanne, som du gjerne må spraye litt med formfett. Bruk middels varme på stekeplaten, så ikke lappene blir for brune på undersiden. Ikke stek for mange av gangen, og la lappene steke til de er gylne på undersiden før du forsiktig snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. Avkjøl lappene på rist.

Brunostkrem:
Brunostkremen lager du ved å piske sammen romtemperert smør, melis og kanel til en luftig smørkrem. Riv brunosten på rivjern og tilsett. Pisk videre så brunosten blander seg godt med smørkremen.

Server lappene med brunostkrem og gjerne et ekstra dryss revet brunost.

Tips

♥ Jeg bruker Gudbrandsdalsost i brunostkremen, og serverer lappene med et ekstra dryss revet Ekte Geitost siden jeg liker den kraftige smaken, men du kan i stedet gjerne bruke Fløtemysost både i kremen og på toppen hvis du ønsker mildere brunostsmak.

♥ Brunostkremen smaker også veldig godt på lefser og på vafler. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei! Eg prøvde denne oppskrifta som søndagskos med familien i kveld (fleire tenåringar). Artig å prøve noko nytt sjølv om det var relativt trygt å teste dette i ein familie som er vande med brunost på lappar. Tilbakemelding: Fleirtalet synest brunostkrem vart for søt (for nokre på grensa til kvalmande). Det var også mykje krem i forhold til mengda lappar (kanskje vi difor smurde for tjukt på slik at det vart for søtt :)? ) . Neste gong ville eg redusert mengda melis før eg skalerte ned oppskrifta på brunostkremen litt :).

PS! Fekk veldig god respons på sjølve lappane! Dei var veldig gode og heldt godt på forma ved steiking slik at dei vart tjukke og luftige.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift