Kremkake

Kremkake
Ingredienser

Kakebunn:
4 egg
160 g sukker
90 g hvetemel
100 g potetmel
1,5 ts bakepulver

Fyll og pynt:
7,5 - 9 dl kremfløte
5 ss vaniljesukker
1,5 liter friske jordbær

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis (ca 20 min). Sikt sammen det tørre og vend forsiktig i eggedosisen. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille ved 150°C i 55 min.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langs kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 bunner.

Pisk kremfløten og vaniljesukker til krem. Ha et lag krem på den nederste bunnen og dekk med rensede jordbær i skiver. Gjør det samme med det andre kakelaget.

Dekk hele kaken med et lag krem. Pynt så kaken med sprøytet krem og resten av jordbærene.

Tips

Tips for å få et høyt og flott sukkerbrød er å bruke romtempererte egg og å ikke smøre kanten på kakeformen med smør. Det er ikke noe problem å løsne kaken fra kanten på formen med en kniv. Det er også viktig at du lar sukkerbrødet avkjøles HELT i formen.

Sukkerbrødet kan fint fryses ferdig oppdelt i 3 bunner. Da tiner bunnene også raskere. Alternativt kan du pakke sukkerbrødet inn i plast og oppbevare det i kjøleskapet til dagen etter.

Det er ikke nødvendig å dynke bunnene hvis kaken skal stå i kjøleskapet noen timer før servering. Kremen vil da trekke inn i bunnene og gjøre dem bløtere. Hvis du derimot skal servere kaken omgående, kan du dynke bunnene med litt melk før du setter sammen kaken.

I kaken på bildet er det brukt 9 dl kremfløte. Hvis du ønsker å moderere mengden med krem, kan du bruke 7,5 dl kremfløte og 4 ss vaniljesukker i stedet.

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Heter ikke kremkake , bare dårlig norsk pga dårlig innflytelse fra amerikansk påvirkning. Bløtekake er dette. Typisk når en dårlig språkkyndig leser en engelsk oppskrift på muffin og kaller den spesielle store muffinsene med litt anderledes topping for «Cup cake». Mange eksempler på dette , ikke bare i matverden 😀

Ser at dette spørsmålet er tre år gammelt, men da er det sannelig på tide at du får svar! : )
Ja, de fleste kremkaker kan fint lages dagen før, med mindre det står noe annet i oppskriften.
Den bør da stå i kjøleskapet, helst i en kaketine.

Skal du lagre en kake i flere dager, f.eks hvis ikke alt pleier å bli spist på en gang, så anbefaler jeg at du dynker kaken men appelsinjuice. Syren i juicen gjør at kaken holder seg bedre.
For holdbarhetens skyld hadde det aller beste vært å dynke med ren sitronsaft, men den skal jo spises også og uansett hvor mye sukker det er i kaken, så blir nok det alt for surt.

Men min velprøvde erfaring er at en appelsinjuice-dynket kake holder i mange dager i kaketine i kjøleskapet.

Men les gjerne forskjellige oppskrifter for kaken du tenker å lage, de fleste kakebakere skriver noe om dette. Noen kaker må spises samme dag, noen holder seg fint i dagevis mens andre igjen kanskje trenger minst en dag på å trekke til seg f.eks likør eller andre væsker. Det kommer veldig an på hva slags bunn og hva slags krem man skal ha på.

Jeg har laget en sitronversjon av denne, med tre sorter krem; nydelig. Denne bunnen er veldig enkel og morsom å lage, den blir så høy og luftig! Får meg til å føle meg som en mesterbaker.

Hvis noen vil prøve f.eks til påske så bruker jeg lemoncurd, pisket krem med ananas biter og sitronsmørkrem. En porsjon lemoncurd på hver kakedel. 2dl pisket krem på hver bunn oppå lemoncurden og en porsjon sitronsmørkrem på topp og sider. Og ca 3,5dl pisket krem til å sprøyte på sidene. Har ennå ikke prøvd dette selv, men det kan være en god ide å sprøyte en ring av smørkremen langs ytterkanten av hver bunn før lemoncurden haes på, for den kan lett renne litt. Lemoncurden kan også sprøytes på.

Men jeg liker å ha litt mye krem på sidene og jeg er ikke så flink til å holde ting fullt så samlet som de skulle.
Så jeg skulle gjerne ha laget en mindre variant, slik at jeg får litt mer slingringsmonn inni kaketina mi.

Kan denne lages med samme mengde i en 18cm form eller må jeg da redusere-forandre mengden/ steketiden/ plasseringen i ovnen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift