Mandelbunn med krem og bær

Mandelbunn med krem og bær

18.08.2007
Mandelbunn med krem og bær

Ingredienser

200 g mandler
200 g melis
3 store egg

Pynt:
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
friske bær (bringebær, jordbær, blåbær, rips)
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mal mandlene og vend inn i eggedosisen.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret.

Legg kaken på et kakefat. Pisk kremfløten til krem og smak til med vaniljesukker. Dekk kaken med krem og pynt med friske bær. Sikt over litt melis før servering.

Tips

Mandelbunnen egner seg veldig godt til frysing uten krem og bær. Kaken bør imidlertid serveres samme dag den pyntes, slik at kremen er fersk.

Se også "Nøttebunn med vaniljekrem".

18.08.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

10 kommentarer

Hei! I ingredienslisten står det melis, men i fremgangsmåten står det sukker. Hva er rett?

Jeg byttet ut sukker med 150 gr kokosblomstsukker. Fungerte veldig bra. God mandel/karamellaktig smak.

Sukker eller melis i bunnen? Står melis i ingrediensene, og sukker i fremgangsmåte.

Melis er sukker, på samme måte som farin og sukkerbiter er sukker (sukrose). Du kan bruke farin, men det tar lengre tid. Har du ikke melis, er det bare å kjøre farin i blenderen på full fart noen sekunder.

Jeg bruker alltid melis.

Super oppskrift på mandelbunn som alltid blir vellykket. Bruker denne bunnen når jeg lager Dronning Mauds kake.

Lagde denne bunnen i dag, det ble som et hardt «lokk» på toppen av kakebunnen, skal den bli sånn? Som sprakk i stykker da jeg skulle flytte den over på kakefatet.

Jeg ønsker svar på ovennevnte spørsmål. Har det noe med om ovnen er varm eller kald når kaken settes inn?

Kan jeg lage bunnen på mandag og pynte den på tirsdag ?

Kan man bruke mandelmel isteden for å male mandlene?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter