Mandelinos

Mandelinos

01.01.2011
Mandelinos

Ingredienser

125 g smør
150 g hvit sjokolade
2 egg
100 g sukker
125 g mandler
200 g hvetemel
4 ss mandellikør (Amaretto)

Pynt:
60 skåldede mandler
50 g melis
1 ss mandellikør

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Avkjøl.

Pisk eggene luftige og pisk inn sjokoladesmøret. Bland så i sukkeret, malte mandler, hvetemel og mandellikør til en jevn deig. Dekk til deigen med folie og la den stå i kjøleskapet i 2 timer (da blir den fastere i konsistensen og lettere å trille).

Trill ut 60 kuler og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk nedi en skåldet mandel i hver. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til de er lett gyldne i kantene. Avkjøl på rist.

Rør sammen passe tykk melisglasur av melis og mandellikør. Ha glasuren i en liten pose og klipp et lite hull i det ene hjørnet. Sprøyt glasuren over kakene til pynt.

Tips

På grunn av melisglasuren kan det lønne seg å oppbevare kakene litt kjølig. Legg dem imidlertid over på kakefat en stund før servering, for de smaker best myke og romtempererte. Kakene kan også fryses.

01.01.2011
Kakekategori: 
Sesong: 

1 kommentarer

Første brett ble brent etter 15 minutter ved 200 grader. Det andre ble greit etter 14 minutter ved 170 grader, som ikke "ikke brent", men begge brett fløt utover og ble harde og egentlig veldig kjedelige på smak. Det er nesten godt gjort med så mye godt i dem.

Kakene på bildet ser ut til å være myke. Jeg klarer nesten ikke tro at de er laget på den måten som er beskrevet her. De kan i hvert fall ikke være stekt som angitt.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter