Panettone

Panettone

30.11.2009
Panettone

Ingredienser

225 g smør
3 dl melk
40 g gjær
150 g sukker
6 eggeplommer
0,5 ts salt
1 ts vaniljesukker
revet skall av 1 sitron
et lite dryss muskat
675 g hvetemel
- -
200 g kandisert fruktblanding (se tips)
125 g rosiner
75 g skåldede mandler

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland med melk. La blandingen blir lunken. Løs opp gjæren i dette. Tilsett sukker og lett sammenpiskede eggeplommer. Ha så i salt, vaniljesukker, sitronskall og litt muskat. Bland så inn hvetemelet. Det skal bli en nokså klissete deig. La deigen stå og heve i 20 min. Bland deretter inn kandiserte frukter, rosiner og hakkede, skåldede mandler. La deigen heve i 20 min til.

Smør en suffléform (24 cm i diameter) og fest bakepapir både i bunnen og langsmed kanten slik at formen blir ca 15 cm høyere. Ha deigen i formen og la kaken etterheve i ca 25 min.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 1,5 time (se tips). La kaken avkjøles litt i formen før den forsiktig hvelves ut.

Tips

Som fruktblanding kan du bruke en miks av apsikat, cocktailbær og sukat. I kaken på bildet brukte jeg 2 pk fruktblanding fra Freia.

"Panettone" skal helst stekes i egne, høye kakeformer, men det går altså fint å bruke en vanlig suffléform hvis du lager kantene ekstra høye ved å feste bakepapir på innsiden av formen. Smør formen - det fungerer som lim for bakepapiret.

Kaken trenger lang steketid for å bli helt gjennomstekt. Du kan slå ned varmen på ovnen til 160°C etter at det har gått 1 time. Dekk til overflaten på kaken dersom du synes det begynner å bli for mørk på toppen.

"Panettone" smaker best fersk. Den er fin å fryse.

30.11.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter