Ripspai med kremete rømmefyll

Ripspai med kremete rømmefyll

03.07.2009
Ripspai med kremete rømmefyll

Ingredienser

Paibunn:
450 g hvetemel
250 g smør
125 g sukker
1-2 ss vann eller rom

Rømmefyll:
1 egg
125 g sukker
250 g kesam
600 g rømme

Ripsfyll:
500 g rips
2 ss sukker
1 ss maizena eller potetmel

Fremgangsmåte

Ha mel, smør og sukker i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til smøret har fordelt seg jevn i det tørre og du får en smulete deig. Tilsett litt vann (eller rom) så deigen samler seg.

Klem drøyt halvparten av deigen godt utover i en smurt paiform (28-30 cm i diameter, se tips).

Pisk sammen egg og sukker. Bland i kesam og rømme slik at du får en jevn og klumpfri masse. Ha dette i paien.

Kok opp rips, sukker og maizena (eller potetmel) til blandingen blir tykk. Avkjøl. Fordel ripsmosen i klatter over rømmefyllet.

Trill ut resten av deigen til gittermønster oppå kaken. Pensle over deigen med litt melk.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-45 min, eller til den er gylden.

Tips

Det er nokså mye fyll i denne paien, så du må ha en paiform som er såpass stor som 28 cm i diameter. Det lønner seg dessuten at paiformen har litt høye kanter.

Paien smaker nydelig nystekt med pisket krem, vaniljeis og/eller vaniljesaus.

03.07.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Nydelig pai! Blandet rips med tyttebær og lagt til litt mer sukker i bær

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter