Skuffekake med krydder

Skuffekake med krydder

22.11.2006
Skuffekake med krydder

Ingredienser

150 g smør
5 dl sukker
8 dl kefir
3 ts natron
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
0,5 ts muskat
10 dl hvetemel

Pynt:
4 ss mandelflarn eller hakkede nøtter
3 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene i en stor bakebolle. Bruk en stålvisp til å røre med, slik at alle melklumper fjernes.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss over lettknuste mandelflarn eller hakkede nøtter, samt perlesukker.

Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken opp i passe store firkanter og løft dem ut av formen ved hjelp av en stekespade.

Tips

"Skuffekake med krydder" holder seg myk lenge dersom den pakkes godt inn i plast. Kaken egner seg også ypperlig til frysing.

For andre lettlagede krydderkaker i langpanne, se oppskrift på "Bondegårdskake", "Høstkake i langpanne", "Kake med spennende smak", "Kulturkake med sjokoladekrem", "Kanelkake i langpanne", "Krydderkake i langpanne", "Pepperkake i langpanne", "Saupkake" og "Surmelkskake".

22.11.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter