Vaniljesauskake med epler

Fantastisk deilig eplekake som inneholder vaniljesaus i kakedeigen!

Kaken stekes i liten langpanne eller i stor, rund form.

Vaniljesauskake med epler
Ingredienser

125 g smør
250 g sukker
5 dl ferdigkjøpt vaniljesaus (se tips)
400 g hvetemel
3 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker

Fyll:
8 epler
2 ss kanel
2 ss sukker

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm) (se tips hvis du heller vil lage en rund kake). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Dra papiret forsiktig av fra undersiden og sett kaken på et passende stort fat.

Tips

Jeg bruker Piano vaniljesaus fra Tine til denne kaken. 

Vil du lage kaken i rund form, må du bruke en stor en, dvs enten 26 cm i diameter eller 28 cm i diameter. Du trenger sannsynligvis minst 15 min lenger steketid om du bruker en form på 26 cm. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.

Se Eplekake med vaniljesaus, som er samme kake i litt mindre utgave. Se også oppskrift på Vaniljesauskake, som er samme kake til stor langpanne. Vil du ha stor eplekake i langpanne, kan du altså bruke denne oppskriften og legge epleskiver på toppen, se Vaniljesauskake med epler i langpanne.

Kaken egner seg godt til frysing!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Utrolig god kake! Verken min samboer eller jeg er spesielt glad i eplekake, men denne var ubeskrivelig. Min kjære bror spiste over halve kaken da vi ventet på at isen skulle tine litt :-D

Hei
Kan jeg ha eplene i midten av kaken istedenfor på toppen?
Eller må jeg da steke/karamelisere eplene først?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift