Arkiv: november 2004

30.11.2004

Denne gulrotkaken er veldig god og har en nokså tradisjonell gulrotkakesmak. Pekannøttenen gjør likevel at folk blir litt ekstra interessert når de ser den på kakebordet. Pekannøtter brukes ofte i amerikansk bakverk, og denne oppskriften har jeg fått fra min søster som bor "over there".

En kjempegod klassiker med litt ny vri!

Kategorier: Andre festkaker
30.11.2004

"Mor Monsen" hører julen til! Kaken er en skikkelig luksusformkake, med mye egg, smør og godt dryss.

Her har du en oppskrift til stor langpanne. Se også oppskriften på Mor Monsen til liten langpanne, som tidligere er lagt inn her på detsoteliv.no. Men hvorfor lage en liten porsjon? Kaken holder seg myk lenge og forsvinner dessuten fort fordi den er så utrolig god!!

Kategorier: Langpannekaker
30.11.2004

Denne kaken passer utrolig godt til sitt navn! Den er mørkebrun i farge, fyldig i smak og smelter på tungen. Kakebunnen er usedvanlig saftig og myk, blant annet fordi den inneholder kefir. Kaken er fylt og dekket med ganache laget av sjokolade og kremfløte.

Her er det bare å ta en bit, lukke øynene og henfalle til søte drømmer...

Kategorier: Sjokoladekaker
30.11.2004

"Tigerrull" er en enkel og veldig god rullekake fylt med sjokoladesmørkrem. Kaken har selvsagt fått sitt navn på grunn av sin gule og brune farge. Du kan forsterke tiger-effekten ved å pynte kaken med smeltet sjokolade som på bildet, men det er slett ikke nødvendig. Kaken er holdbar, men spises som regel veldig fort opp likevel....

Kategorier: Rullekaker
29.11.2004

"Et Kys er dog ikke Synd, naar man rigtig holder af hinanden" (H. C. Andersen). "Jordbærkyss" er nydelige mørdeigskaker fylt med jordbærsyltetøy. Småkakene passer like godt sommer, jul og vinter! Oppskriften gir 40 stk.

Kategorier: Småkaker
29.11.2004

Her har du en rullekake fra drømmeland! Hver bit smelter på tungen uten den minste tyggemotstand! Kaken består av marengskake og søt fløtekrem, og når du spiser er du aldri helt sikker på om det er kake eller krem du spiser, for både smak og konsistens glir inn i hverandre på en perfekt måte!!!

Kategorier: Rullekaker
29.11.2004

"Hvorfor er folk uglade? De går og venter seg med glede fra andre. De skulle selv glede andre, så ble de glade" (Arne Garborg). Her har du noen himmelsk gode, myke og store bananmuffins som du kan glede deg selv og andre med!! En liten klatt med glasur laget av smeltet Smil setter virkelig spissen over i'en!! Server disse neste gang du får besøk, og jeg tipper at gjestene vil spørre deg om hemmeligheten bak den gode smaken! Oppskriften gir 15-18 store muffins.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
29.11.2004

"Vancouverkaker" stammer fra Vancouver i Canada, som nå er kjent for mange som vinter OL-byen 2010. Kakene inneholder blant annet brunt sukker, kokos og havregryn. "Vancouvercookies" blir flate, sprø og kjempegode!! Dessuten er de veldig enkle å lage. Oppskriften gir 40 stk.

Kategorier: Småkaker
24.11.2004

Banankake med sjokolade er en svært saftig og god formkake med veldig god smak av banan og sjokolade.

Deilig, myk og populær!

Kategorier: Formkaker
24.11.2004

 

"Nøttesuksess", eller "Nøttekake med gul krem" som den også kalles, er den tradisjonelle "Suksesskaken" laget med hasselnøtter i stedet for med mandler.

En kjempegod variant av en deilig og elsket kakeklassiker!

Kategorier: Nøttekaker

Sider