Oreokake (Oreo Dream Cake)

Oreokake (Oreo Dream Cake)

03.05.2008


INGEN KAKE er mer etterspurt, omdiskutert og populær på norske nettsider og blogger enn denne Oreokaken!

Kaken er helt, helt spesiell, og MÅ bare prøves. Den inneholder masse av de berømte, amerikanske Oreokjeksene, som nå fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene. I tillegg lages kaken med deilig ostekrem og luftig sjokolademousse. Jeg har her pyntet kaken med oreokjeks som er dekket med hvit og mørk sjokolade. De er ikke alltid like lette å få tak i, men de er fantastisk gode!

Av alle bemerkninger jeg har lest om denne kaken, har jeg valgt ut denne, som jeg synes er nokså søt: "Dette er en skikkelig ond kake - som er alt for god. Når vi lager den hjemme sier alltid mannen: "Fy, man kan ikke servere folk dette, den må vi nok spise selv!"

Oreokake (Oreo Dream Cake)

Ingredienser

Bunn:
300 g Oreokjeks
100 g smør

Fyll 1:
200 g kremost
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
50 g Oreokjeks

Fyll 2:
2 pk lys sjokolademousse
4 dl matfløte
50 g Oreokjeks

Pynt:
Oreokjeks, gjerne med mørkt og hvitt sjokoladetrekk (se tips)

Fremgangsmåte

Ha Oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Ha en kakeringen til en rund form som er 24 cm i diameter direkte rett på et kakefat. Trykk kjeksmassen løst ned i bunnen og ut i kantene. Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet i 30 min.

Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Ha ca 2/3 av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Sett i kjøleskapet i 30 min.

Pisk sammen sjokolademoussepulveret og kald matfløte (som anvist på pakken). Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.

Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over masse grovt hakkede Oreokjeks til pynt. Bruk gjerne Oreokjeks som er dekket med mørk og hvit sjokolade hvis du vil gi kaken et ekstra dekorativt utseende (se bildet). Det går også an å pynte kaken med sjokoladesaus. La kaken stå i kjøleskapet i 1 time.

Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Ringle eventuelt litt sjokoladesaus over kaken før servering.

Tips

Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !". Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker! Oreokjeks fås som oftest kjøpt i pakninger på 176 g som inneholder 4 små poser med 4 kjeks i hver. Du bruker litt over 2 slike pakker til denne kaken. Til pynt har jeg brukt luksusvariantene av Oreokjeks, som er dekket med enten melkesjokolade ("Choc Milk Oreo") eller hvit sjokolade ("Choc White Oreo"), men vanlige Oreo kjeks og/eller sjokoladesaus kan også brukes til pynt.

Kaken oppbevares kjølig.

Se også Oreo Cake Original (med sjokoladepudding) og Pink Oreo Dream Cake (der jeg har farget ostekremen rosa). 

03.05.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

51 kommentarer

Hei. De milk choc oreo kjeksa, hvor får du kjøpt de? Takk for svar!

Jeg kjøpte de i en av de store matvarekjedene her i Norge. Er noen år siden nå, og jeg registrerer at jeg ikke ser dem så ofte i butikkene lenger nå. Hør med ICA Maxi og de andre store butikkene om de har eller kan bestille. Finnes overalt i USA:)

Bare elsker denne kaken! Syns den både ser og smaker helt nydelig, så jeg gleder meg til å lage den igjen! Byttet ut Choc Milk Oreo/Choc White Oreo med vanlig oreo, men smaken var fortsatt "dreamy". Er godt det ikke er lenge til søsteren min har bursdag, haha! :)

Hei Kristine! Denne ser bare helt fantastisk ut..Jeg skal servere den på lørdags ettermiddag og lurer på om den kan lages fredag kveld og likevel holde seg fint? Tenkte mest på at den har kremfløte i det ene fyllet? På forhånd takk! Og takk ellers for en inspirerende side!

Går det å lage denne dagen i forveien?

Har laget denne mange ganger og den blir bare bedre og bedre jo lengre den for stå i kjøleskape!

Eit lite tips: enten doble mengden med kremost og melis eller berre bland ein tredjedel til halvparten av den piska kremen med blandinga av kremost og melis, og dekk over sjokolademoussen med rein piska krem. Framgongsmåten her gjer nesten smaklaus ostekrem.

Sjølv er eg størst fan av å doble mengden kremost og melis ;)

Eg ønskjer alle eit godt resultat av bakinga! :)

Ja, den hvite kremen var kjempegod. Brukt den i en annen sjokoladekake og kommer til å doble mengden neste gang. Men har redusert mengenden sukker. Var på hytten så brukte brunt sukker i stedet for melis og kun 1dl. Ble frisk og god krem!

Denne kaken er super å fryse, like god når den tas opp igjen :) Lønner seg å skjære biter før man putter den i fryseren.

Takk for tips! :)

skal den være myk inni?eller skal alt stivne

Nå vet jeg ikke hvem som var først ute, men dette er jo samme oppskrift som er på trines matblogg?

Er ikke denne posten postet i 2008

Lager denne kaken for andre gang nå, og det er en av de beste kakene jeg noensinne har smakt! Jeg er ikke veldig bake-geni men den er så lett å lage, og mesteparten av tiden trenger man bare å vente på at den står i kjøleskapet.
Tusen takk! <3

Lagde den i går men kuttet ned på melismengden (fra 2.5 dl til 2 dl) og den ble helt perfekt! Smakene satt, den var ikke for søt og nesten hele kaken forsvant med en gang:)

Sverger til oppskriftene her men kutter litt ned på sukkermengden da jeg syns de blir litt for søte men det er smak og behag!

Ser ut til at toro lys sjokolademousse har gått ut av produksjon. Noen som har prøvd noe alternativ?

Har brukt en pose Freia sjokolademousse med biter av melkesjokolade, fungerte kjempefint:0)

bruker man matfløte da? eller bare følge fremgangsmpten som står på pakken?

Jeg har fulgt fremgangsmåten på pakken!

Tar man bort det fylle i mellom kjeksen eller lar man den være der?

Du lar det være der

Fulgte oppskriften, men kaka ble en utflytende suppe. Hva gjorde jeg feil?

det ble min også...

Er det gluten i kaken?fint med svar

Ja, Oreo-kjeks inneholder gluten, men det finnes glutenfrie alternativer! For eksempel "Chocolate O`s" fra Schär. Smaker ikke helt det samme, men dette merker man ikke i når de brukes i kaken.

Hei.
Jeg lurer på om det er noen som har prøvd å fryse oreokaka...??

Har laget denne kaken to ganger, synes den smaker kjempe godt å ser super ut også, men den blir ikke like høy som på bildet. Virker som det er mere av den lyse kremen (fyll 1) på bildet enn det blir hoss meg Følger oppskriften nøye, men er det noe som er feil?

Tror nok garantert at hun har doblet iallefall kremostfyllet for å få den slik som på bildet! Syns det er dumt at slikt ikke opplyses om, man har jo en forventning om at man skal få kakene man baker mest mulig tilnærmet bildet man ser:/

kan jo hende at hun brukte en mindre form?

Min blir så høy - gleder meg til å lage den igjen i morgen. Nydelig god kake.
Og oreokjeks har de på Rema ;-)

Veldig bra oppskrift, kaka ble kjempegod:) Jeg lagde sjokolademoussen selv.

Kan man fryse denne kaka hel?og hvor lang tid må den eventuelt ha da for å tine før servering?

Jeg sliter med å få mine oreo kaker stive nok til å serveres. Hva kan grunnen til dette være?

Hvis du har pisket nok og har latt det stå lenge nok i kjøleskapet (kaldt nok kjøleskap, vel og merke), så skal det gå fint...

Hei!
Skal i bryllup på lørdag. Kan jeg lage kaken på torsdag?

Absolutt

Hei hvilken kremost bruker man?

Jeg bruker Philadelphia Kremost original. Nøytral i smaken.

Hello... how could I get this in English, please? :)

Did you Get the cake recept in english? I can translate IT for you.

Hei!

Er det mulig å bake denne i bake ut easy formen som er 22 cm?

Det går fint å lage den i bake IT easy ja. Mulig den blir litt annerledes i utseende men det går fint. :)

Hei! Har laget denne en gang, men når jeg jore det så sklei kake toppen av, det som var over sjokolade mossen, hva kan jeg gjøre for å unngå det?

Herlig, denne falt i smak i barneselskapet! :D Takk for oppskriften! Brukte Snøfrisk light og litt vaniljesukker i ostekremen, ble frisk og fin.

Hvilken smør BRUKER dere

Meieri!

Når man skal lage bunnen skal det hvite i preokjeksen fjernes?

Lager denne kaken nå i dette øyeblikk og jeg lager den nå glutenfri siden vi nå er 2 med cøliaki i familien. Ser det ligger tips over her med en type kjeks fra Rema. Mitt råd er; styr unna og kjøp heller Double Cooky (skrives sånn), kakao doppelkeks. En pakke er på 300 g og de smaker himmelsk! Ikke er de så dyre heller; 38 kr for en pakke. Fåes i de fleste vanlige dagligvarebutikker.
Gleder meg til å servere denne i selskapet til min 14- åring i morgen. Denne har hun mast om i evigheter
Sist jeg laget den var for 10-11 år siden.

Hva annet kan man ta på toppen

Hva er forskjellen på denne og Oreo Cake Originale?

Hei. Jeg har prøvd meg på denne oppskriften. Veldig god kake. Men jeg valkte da Toro sjokolademousse. Men den var ikke god. Hvilken variant er det dere bruker. Hvordan er Freia sin. Neste gang jeg skal bake denne, må jeg lage sjokolademoussen selv.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter