Brukere online: 2213
Brukere i dag: 21895
Brukere siste 7 dager: 172742
INGEN KAKE er mer etterspurt, omdiskutert og populær på norske nettsider og blogger enn denne Oreokaken!
Kaken er helt, helt spesiell, og MÅ bare prøves. Den inneholder masse av de berømte, amerikanske Oreokjeksene, som nå fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene. I tillegg lages kaken med deilig ostekrem og luftig sjokolademousse. Jeg har her pyntet kaken med oreokjeks som er dekket med hvit og mørk sjokolade. De er ikke alltid like lette å få tak i, men de er fantastisk gode!
Av alle bemerkninger jeg har lest om denne kaken, har jeg valgt ut denne, som jeg synes er nokså søt: "Dette er en skikkelig ond kake - som er alt for god. Når vi lager den hjemme sier alltid mannen: "Fy, man kan ikke servere folk dette, den må vi nok spise selv!"
Bunn:
300 g Oreokjeks
100 g smør
Fyll 1:
200 g kremost
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
50 g Oreokjeks
Fyll 2:
2 pk lys sjokolademousse
4 dl matfløte
50 g Oreokjeks
Pynt:
Oreokjeks, gjerne med mørkt og hvitt sjokoladetrekk (se tips)
Ha Oreokjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Ha en kakeringen til en rund form som er 24 cm i diameter direkte rett på et kakefat. Trykk kjeksmassen løst ned i bunnen og ut i kantene. Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet i 30 min.
Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Ha ca 2/3 av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Sett i kjøleskapet i 30 min.
Pisk sammen sjokolademoussepulveret og kald matfløte (som anvist på pakken). Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.
Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over masse grovt hakkede Oreokjeks til pynt. Bruk gjerne Oreokjeks som er dekket med mørk og hvit sjokolade hvis du vil gi kaken et ekstra dekorativt utseende (se bildet). Det går også an å pynte kaken med sjokoladesaus. La kaken stå i kjøleskapet i 1 time.
Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Ringle eventuelt litt sjokoladesaus over kaken før servering.
Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !". Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker! Oreokjeks fås som oftest kjøpt i pakninger på 176 g som inneholder 4 små poser med 4 kjeks i hver. Du bruker litt over 2 slike pakker til denne kaken. Til pynt har jeg brukt luksusvariantene av Oreokjeks, som er dekket med enten melkesjokolade ("Choc Milk Oreo") eller hvit sjokolade ("Choc White Oreo"), men vanlige Oreo kjeks og/eller sjokoladesaus kan også brukes til pynt.
Kaken oppbevares kjølig.
Se også Oreo Cake Original (med sjokoladepudding) og Pink Oreo Dream Cake (der jeg har farget ostekremen rosa).
99 kommentarer
Hei. De milk choc oreo kjeksa
Hei. De milk choc oreo kjeksa, hvor får du kjøpt de? Takk for svar!
Jeg kjøpte de i en av de
Jeg kjøpte de i en av de store matvarekjedene her i Norge. Er noen år siden nå, og jeg registrerer at jeg ikke ser dem så ofte i butikkene lenger nå. Hør med ICA Maxi og de andre store butikkene om de har eller kan bestille. Finnes overalt i USA:)
Bare elsker denne kaken! Syns
Bare elsker denne kaken! Syns den både ser og smaker helt nydelig, så jeg gleder meg til å lage den igjen! Byttet ut Choc Milk Oreo/Choc White Oreo med vanlig oreo, men smaken var fortsatt "dreamy". Er godt det ikke er lenge til søsteren min har bursdag, haha! :)
Takk for tilbakemeldingen,…
Takk for tilbakemeldingen, hyggelig å høre at du liker kaken så godt!
Hei Kristine! Denne ser bare
Hei Kristine! Denne ser bare helt fantastisk ut..Jeg skal servere den på lørdags ettermiddag og lurer på om den kan lages fredag kveld og likevel holde seg fint? Tenkte mest på at den har kremfløte i det ene fyllet? På forhånd takk! Og takk ellers for en inspirerende side!
Går det å lage denne dagen i
Går det å lage denne dagen i forveien?
Har laget denne mange ganger
Har laget denne mange ganger og den blir bare bedre og bedre jo lengre den for stå i kjøleskape!
Det går veldig fint å lage…
Det går veldig fint å lage denne kaken ferdig dagen før servering.
Eit lite tips: enten doble
Eit lite tips: enten doble mengden med kremost og melis eller berre bland ein tredjedel til halvparten av den piska kremen med blandinga av kremost og melis, og dekk over sjokolademoussen med rein piska krem. Framgongsmåten her gjer nesten smaklaus ostekrem.
Sjølv er eg størst fan av å doble mengden kremost og melis ;)
Eg ønskjer alle eit godt resultat av bakinga! :)
Ja, den hvite kremen var
Ja, den hvite kremen var kjempegod. Brukt den i en annen sjokoladekake og kommer til å doble mengden neste gang. Men har redusert mengenden sukker. Var på hytten så brukte brunt sukker i stedet for melis og kun 1dl. Ble frisk og god krem!
Takk for tips. Sikkert godt…
Takk for tips. Sikkert godt med dobbel mengde kremost og melis! :-)
Denne kaken er super å fryse,
Denne kaken er super å fryse, like god når den tas opp igjen :) Lønner seg å skjære biter før man putter den i fryseren.
Takk for tips! :)
Takk for tips! :)
Takk for tipset ditt! :-)
Takk for tipset ditt! :-)
skal den være myk inni?eller
skal den være myk inni?eller skal alt stivne
Det skal stivne (ellers vil…
Det skal stivne (ellers vil jo kaken ikke kunne holde fasongen), men konsistensen skal være myk og kremete.
Lager denne kaken for andre
Lager denne kaken for andre gang nå, og det er en av de beste kakene jeg noensinne har smakt! Jeg er ikke veldig bake-geni men den er så lett å lage, og mesteparten av tiden trenger man bare å vente på at den står i kjøleskapet.
Tusen takk! <3
Så hyggelig å høre, takk for…
Så hyggelig å høre, takk for tilbakemeldingen!
Lagde den i går men kuttet
Lagde den i går men kuttet ned på melismengden (fra 2.5 dl til 2 dl) og den ble helt perfekt! Smakene satt, den var ikke for søt og nesten hele kaken forsvant med en gang:)
Sverger til oppskriftene her men kutter litt ned på sukkermengden da jeg syns de blir litt for søte men det er smak og behag!
Det burde gå helt fint å…
Det burde gå helt fint å redusere litt på mengden melis slik du beskriver. Det er jo en smakssak hvor søt man liker kaken. :)
Ser ut til at toro lys
Ser ut til at toro lys sjokolademousse har gått ut av produksjon. Noen som har prøvd noe alternativ?
Har brukt en pose Freia
Har brukt en pose Freia sjokolademousse med biter av melkesjokolade, fungerte kjempefint:0)
bruker man matfløte da? eller
bruker man matfløte da? eller bare følge fremgangsmpten som står på pakken?
Jeg har fulgt fremgangsmåten
Jeg har fulgt fremgangsmåten på pakken!
Jeg har brukt Freia med…
Jeg har brukt Freia med melkesjokoldebiter i, men jeg har silt ut sjokoladebitene siden det skal være oreokjeks i. Blandet kjeksbitene i både krem og mousse for å prøve å få de mer jevnt fordelt.
Bruk andre varianter av…
Bruk andre varianter av sjokolademousse, og følg anvisningen på pakningen. Eller bruk hjemmelaget sjokolademousse som du finner oppskrift på her på Det søte liv (søk Sjokolademousse), som blir enda bedre!
Tar man bort det fylle i
Tar man bort det fylle i mellom kjeksen eller lar man den være der?
Du lar det være der
Du lar det være der
Jeg bruker Oreokjeks med det…
Jeg bruker Oreokjeks med det hvite fyllet inni.
Er det gluten i kaken?fint
Er det gluten i kaken?fint med svar
Ja, Oreo-kjeks inneholder
Ja, Oreo-kjeks inneholder gluten, men det finnes glutenfrie alternativer! For eksempel "Chocolate O`s" fra Schär. Smaker ikke helt det samme, men dette merker man ikke i når de brukes i kaken.
Takk til Julie for tips til…
Takk til Julie for tips til glutenfrie alternativer til Oreokjeks.
Jeg lager den med glutenfrie…
Jeg lager den med glutenfrie oreokjeks - helt topp :)
Hei.
Hei.
Jeg lurer på om det er noen som har prøvd å fryse oreokaka...??
Det går fint å fryse kaken.
Det går fint å fryse kaken.
Har laget denne kaken to
Har laget denne kaken to ganger, synes den smaker kjempe godt å ser super ut også, men den blir ikke like høy som på bildet. Virker som det er mere av den lyse kremen (fyll 1) på bildet enn det blir hoss meg Følger oppskriften nøye, men er det noe som er feil?
Tror nok garantert at hun har
Tror nok garantert at hun har doblet iallefall kremostfyllet for å få den slik som på bildet! Syns det er dumt at slikt ikke opplyses om, man har jo en forventning om at man skal få kakene man baker mest mulig tilnærmet bildet man ser:/
kan jo hende at hun brukte en
kan jo hende at hun brukte en mindre form?
Jeg har laget kaken akkurat…
Jeg har laget kaken akkurat som det står beskrevet i oppskriften. Viktig å piske kremene luftige. Og så er det jo slik at når man tar matbilder, så velger man jo alltid beste vinkel, så kanskje derfor det ser ut som at kaken er høyere. ;-)
Min blir så høy - gleder meg
Min blir så høy - gleder meg til å lage den igjen i morgen. Nydelig god kake.
Og oreokjeks har de på Rema ;-)
Hyggelig å høre at kaken din…
Hyggelig å høre at kaken din ble høy og flott, Siri!
Ja, nå er det ikke lenger noe problem å få tak i Oreokjeks i Norge. Litt annerledes enn da jeg publiserte denne oppskriften første gang i 2008.. :)
Veldig bra oppskrift, kaka
Veldig bra oppskrift, kaka ble kjempegod:) Jeg lagde sjokolademoussen selv.
Høres nydelig ut! Blir best…
Høres nydelig ut! Blir best med hjemmelaget sjokolademousse, ja.
Kan man fryse denne kaka hel
Kan man fryse denne kaka hel?og hvor lang tid må den eventuelt ha da for å tine før servering?
Ja, kaken kan fryses…
Ja, kaken kan fryses. Anbefaler å tine den i kjøleskapet, så det går gradvis. Ta den opp kvelden før servering.
Jeg sliter med å få mine oreo
Jeg sliter med å få mine oreo kaker stive nok til å serveres. Hva kan grunnen til dette være?
Hvis du har pisket nok og har
Hvis du har pisket nok og har latt det stå lenge nok i kjøleskapet (kaldt nok kjøleskap, vel og merke), så skal det gå fint...
Hei!
Hei!
Skal i bryllup på lørdag. Kan jeg lage kaken på torsdag?
Absolutt
Absolutt
Ja, det går fint å la kaken…
Ja, det går fint å la kaken stå i kjøleskapet i et par dager.
Hei hvilken kremost bruker
Hei hvilken kremost bruker man?
Jeg bruker Philadelphia
Jeg bruker Philadelphia Kremost original. Nøytral i smaken.
Jeg bruker Philadelphia…
Jeg bruker Philadelphia kremost (ikke lettvariant)
Hello... how could I get this
Hello... how could I get this in English, please? :)
Did you Get the cake recept
Did you Get the cake recept in english? I can translate IT for you.
Hei!
Hei!
Er det mulig å bake denne i bake ut easy formen som er 22 cm?
Det går fint å lage den i
Det går fint å lage den i bake IT easy ja. Mulig den blir litt annerledes i utseende men det går fint. :)
Bruk gjerne Bake it easy…
Bruk gjerne Bake it easy-form, men den bør være 24 cm i diameter.
Hei! Har laget denne en gang,
Hei! Har laget denne en gang, men når jeg jore det så sklei kake toppen av, det som var over sjokolade mossen, hva kan jeg gjøre for å unngå det?
Piske kremene ordentlig…
Piske kremene ordentlig tykke og luftig. Bruk meierismør og kremost (ikke lettvariant) for at kremene skal stivne helt i kjøleskapet.
Herlig, denne falt i smak i
Herlig, denne falt i smak i barneselskapet! :D Takk for oppskriften! Brukte Snøfrisk light og litt vaniljesukker i ostekremen, ble frisk og fin.
Takk for tilbakemelding!
Takk for tilbakemelding!
Hvilken smør BRUKER dere
Hvilken smør BRUKER dere
Meieri!
Meieri!
Jeg bruker alltid meierismør.
Jeg bruker alltid meierismør.
Når man skal lage bunnen skal
Når man skal lage bunnen skal det hvite i preokjeksen fjernes?
Nei, bruk Oreokjeksene med…
Nei, bruk Oreokjeksene med det hvite fyllet inni.
Lager denne kaken nå i dette
Lager denne kaken nå i dette øyeblikk og jeg lager den nå glutenfri siden vi nå er 2 med cøliaki i familien. Ser det ligger tips over her med en type kjeks fra Rema. Mitt råd er; styr unna og kjøp heller Double Cooky (skrives sånn), kakao doppelkeks. En pakke er på 300 g og de smaker himmelsk! Ikke er de så dyre heller; 38 kr for en pakke. Fåes i de fleste vanlige dagligvarebutikker.
Gleder meg til å servere denne i selskapet til min 14- åring i morgen. Denne har hun mast om i evigheter
Sist jeg laget den var for 10-11 år siden.
Takk for tips til glutenfrie…
Takk for tips til glutenfrie kjeks som alternativ til Oreokjeks!
Hva annet kan man ta på
Hva annet kan man ta på toppen
Hva er forskjellen på denne
Hva er forskjellen på denne og Oreo Cake Originale?
Denne er med sjokolademousse…
Denne er med sjokolademousse, mens den andre med sjokoladepudding. Nesten like :)
Hei. Jeg har prøvd meg på
Hei. Jeg har prøvd meg på denne oppskriften. Veldig god kake. Men jeg valkte da Toro sjokolademousse. Men den var ikke god. Hvilken variant er det dere bruker. Hvordan er Freia sin. Neste gang jeg skal bake denne, må jeg lage sjokolademoussen selv.
Sjokolademousse fra Freia er…
Sjokolademousse fra Freia er veldig god. Ellers bruk hjemmelaget sjokolademousse (søk Sjokolademousse her på Det søte liv).
Freia sjokolade mousse
Freia sjokolade mousse meddajmkuler i.Den er kjempegod!
Denne bruker jeg også, alltid
Denne bruker jeg også, alltid :-)
Takk for tips!
Takk for tips!
Er det 2 pk lys…
Er det 2 pk lys sjokolademousse eller bare 1 pk som skal brukes? På freia sin sjokolademousse står det at den skal piskes med 3 dl melk, skal jeg da bruke 6 dl melk hvis jeg bruker 2 pk?
Det holder med en pakke.Har…
Det holder med en pakke.Har litt mindre melk,og tar i litt fløte,da blir den enda bedre :)
Hei Kristine. Bruker ofte…
Hei Kristine.
Bruker ofte dine oppskrifter og er vanligvis veldig fornøyd. Denne kaka ble også kjempegod, men alt for bløt etter min smak. Ble litt vanskelig å dele den ferdig før servering. Om jeg lager den flere ganger må jeg nok ha i til litt gelatin så den blir fastere :)
For bløt? Du må piske…
For bløt? Du må piske mousseen skikkelig :) Laget denne mange ganger, blir ikke bløt
Denne ble for rennende ja…
Denne ble for rennende ja. Skal jeg lage den igjen må den ha gelantin i begge begge kremene. Laget moussen selv. Og den hvite kremen ble for rennende. Forferdelig.
Hei tenkte eg sko lage oreo…
Hei tenkte eg sko lage oreo kaka kan eg bruke vanlig kremfløte ka kremost anbefales det å bruke
Bruk kremfløte som må piskes…
Bruk kremfløte som må piskes til tykk krem. Kremost naturell (Philadelphia), ikke lettvariant.
Fin og grei oppskrift. Det…
Fin og grei oppskrift. Det jeg kan garantere er at hvis man følger denne oppskriften, kan den bli for rennende/smakløs selv om man pisker godt. Jeg doblet kremost og melis i min ostekrem, og tok vekk 1 hel dl med kremfløte- og det var da den faktisk smakte som ostekrem og ikke kremfløte. I sjokoladekremen gjorde jeg det samme. Når jeg lagde kaken valgte jeg å legge inn en annen rundt sjokoladekake i i tillegg mellom ostekrem og sjokoladekremen- for at det ikke bare skulle være tynnn oreobunn og krem. Anbefales!
Denne oppskriften skulle ha…
Denne oppskriften skulle ha blitt oppdatert. Sjokolademousse-biten blir misvisende, og det er mange som følger oppskrifter blindt uten å tenke seg om, og da vil denne kaken bli en smule mislykket. Tenker da på at den mousse-posen oppskriften referer til ikke eksisterer lenger. Anbefaler sjokolademousse med biter, og lag versjon 1 med lettmelk (står på pakken), og dropp all fløte i moussen altså. Da greier seg man med kun 1 pakke kremfløte til denne kaken.
Ja, skal oppdatere…
Ja, skal oppdatere oppskriften - er 15 år siden den ble publisert første gang, så enig i at det er på tide.... :)
Ja enig i at det bør…
Ja enig i at det bør oppdateres. Kjøpte 2 x matfløte, men kunne klart meg med 1
Det opplyses om at det er…
Det opplyses om at det er brukt en form på 24cm- det er definitivt ikke kaken på bildet. Jeg baker denne kaken nå, men i en form på 20cm- og jeg måtte også doble ostekremfyllet og oreobunnen for å få den tilnærmet lik bildet.
Jo, formen som jeg har brukt…
Jo, formen som jeg har brukt er 24 cm.
Har forstått det slik at en…
Har forstått det slik at en kan bruke Freia sin sjokolademousse med biter. Men skal man fortsatt bruke to pk med sjokolademousse eller er det nok med en?
Jeg bruker bare en pose med…
Jeg bruker bare en pose med freia sjokolademousse , da jeg synes den blir for søt og mektig etter min smak.
Hilsen irene
Hei. Jeg lagde denne kaken…
Hei. Jeg lagde denne kaken og hadde den i kjøleskapet over natta. Når jeg tok den ut gikk det maks 15 min før den begynte å smelte (det hvite fyllet), og det så litt ut som en smeltet iskake, hehe. Jeg satte den litt i frysern, men samme skjedde da jeg skulle servere.
Vet du hva som kan ha skjedd, noe jeg burde gjøre annerledes neste gang jeg skal lage den? Jeg brukte sukrinmelis i stedet for vanlig melis, og philadeplhia light med litt mindre kremfløte, kan det være derfor?
Smaken var uansett helt fortreffelig!
SVAR PÅ DENNE, ikke den over…
SVAR PÅ DENNE, ikke den over :)
Hei. Jeg lagde denne kaken og hadde den i kjøleskapet over natta. Når jeg tok den ut gikk det maks 15 min før den begynte å smelte (det hvite fyllet), og det så litt ut som en smeltet iskake, hehe. Jeg satte den litt i frysern, men samme skjedde da jeg skulle servere.
Vet du hva som kan ha skjedd, noe jeg burde gjøre annerledes neste gang jeg skal lage den? Jeg brukte sukrinmelis i stedet for vanlig melis, og philadeplhia light med litt mindre kremfløte, kan det være derfor?
Smaken var uansett helt fortreffelig!
Du må ikke bruke lett…
Du må ikke bruke lett kremost til baking, da kan det bli rennende
Jeg er så overraska over at…
Jeg er så overraska over at bunnen ikke skal stekes.
Hvis det fungerer like bra er det jo kjempefint.
Hei! Hvis man skal servere…
Hei! Hvis man skal servere kaken dagen etter, er det best å vente med å pynte toppen av kaken med oreokjeks? Så de ikke blir myke? Eller spiller det ikke noe rolle?
En god gaveidé til mor. Du…
En god gaveidé til mor. Du kan også tilføje en lille gave, såsom kashmirstrømper og blomster. Hun ville helt sikkert blive glad.
Syns det er litt misvisende…
Syns det er litt misvisende at det står man trenger 4dl mat fløte i oppskriften når det ikke er tilfelle på sjokolade moussen. Er jo kremfløte som skal brukes i sjokolade mousse... Ikke alle som leser på pakningen når man følger oppskrift her.. Matfløte og kremfløte er ikke det samme. Og ingen steder i oppskriften trengs det mat fløte.
Alt i alt en god kake. Men burde kanskje rette på "matfløte" og heller dette kremfløte der 😀👍🏻
Skriv ny kommentar