Kremkake med syltetøy og bær

Annonse: Dr. Oetker

Hei dere!

En klassisk kremkake er noe alle liker og hører definitivt med på kakebordet på 17. mai!

 

 

Denne er fylt med hjemmelaget blåbærsyltetøy, hjemmelaget bringebærsyltetøy, friske bær og masse krem. 

 

 

En skikkelig god kremkake kjennetegnes av luftig sukkerbrødsbunn, et fyll som er passe søtt og fruktig, og så selvfølgelig masse luftig fløtekrem. Det er utrolig viktig for resultatet at fløtekremen er lett, fyldig og fløyelsmyk i konsistensen! For å få til en slik fløtekrem, er det viktig å ikke piske kremen for lenge; den skal piskes akkurat lenge nok til at den holder formen, men ikke lenger. 

Faren med å sette en flott kremkake på bordet er at en myk og deilig fløtekrem kan bli litt løsere og miste fasongen etter en stund. Et helt supert hjelpemiddel for å unngå dette er Cream Fix fra Dr Oetker, som stabiliserer kremen slik at den tåler å stå lenger.

 

 

Cream Fix er et relativt nytt produkt på det norske markedet, men for meg er dette et kjært gjensyn med det tilsvarende tyske produktet "Sahnesteif" fra Dr Oetker, som jeg brukte mye da jeg bodde i Tyskland for mange år siden.  Smile  

Med Cream Fix i kremen kan du være sikker på at kremen i kremkaken holder seg fin! 

 

 

Ingredienser:

Kakebunn:
♥ 4 egg
♥ 160 g sukker
♥ 90 g hvetemel
♥ 100 g potetmel
♥ 1,5 ts bakepulver

Fyll:
♥ 2 dl blåbærsyltetøy (se tips)
♥ 2 dl bringebærsyltetøy (se tips)
♥ 5 dl kremfløte
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 1 pose Cream Fix (se tips)

Pynt:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 1 pose Cream Fix (se tips)
♥ 100 g friske jordbær
♥ 100 g friske bjørnebær
♥ 100 g friske bringebær
♥ 50 g friske blåbær

 

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis.

Sikt sammen det tørre og vend forsiktig i eggedosisen.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på nederste rille ved 150°C i 55 minutter.

 

 

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langs kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Høyt og flott sukkerbrød! 

Del kaken i 3 bunner.

 

 


Fylling av kaken: 

Pisk kremfløten og vaniljesukker til myk krem.

 

 

 

 

Tilsett Cream Fix.

 

 

Bare ha pulveret rett i bollen med den myke fløtekremen.

 

 

Pisk litt videre til kremen er stiv (men pass nøye på å stoppe i tide så kremen ikke blir kornete). 

 

 

Legg den nederste kakebunnen på et kakefat.

 

 

Dekk med et tykt lag blåbærsyltetøy.

 

 

Fordel over et tykt lag fløtekrem.

 

 

Legg på den andre kakebunnen.

 

 

Dekk med et tykt lag bringebærsyltetøy.

 

 

 

Fordel over et tykt lag fløtekrem.

 

 

 

Legg på den tredje kakebunnen.

 

 

Smør eventuelle rester av fløtekrem rundt kaken. 

 

Pynting av kaken:

Pisk ny runde med kremfløte og vaniljesukker til myk krem. Tilsett Cream Fix og pisk litt videre til kremen er stiv.

 

 

Fordel et godt lag krem rundt hele kaken.

 

 

Jevn til overflaten med en spatel.

 

 

Ha resten av kremen i en sprøytepose.

 

 

Sprøyt krem langsmed kanten av kaken.

 

 

Pynt toppen av kaken med friske bær. 

 

 

Flott kremkake til 17. mai eller sommerfesten! 

 

 

Tips:

♥ Tips for å få et høyt og flott sukkerbrød er å bruke romtempererte egg og å ikke smøre kanten på kakeformen med smør. Det er ikke noe problem å løsne kaken fra kanten på formen med en kniv. Det er også viktig at du lar sukkerbrødet avkjøles HELT i formen.

♥ Sukkerbrødet kan fint fryses ferdig oppdelt i 3 bunner. Da tiner bunnene også raskere. Alternativt kan du pakke sukkerbrødet inn i plast og oppbevare det i kjøleskapet til dagen etter.

♥ Kremkaken bør serveres samme dag som den fylles og pyntes med krem og bær. La kaken stå kjølig frem til servering. Det er ikke nødvendig å dynke bunnene hvis kaken skal stå i kjøleskapet noen timer før servering. Kremen vil da trekke inn i bunnene og gjøre dem bløtere. Hvis du derimot skal servere kaken omgående, kan du dynke bunnene med litt melk før du setter sammen kaken.

♥ Kaken får best smak om du bruker hjemmelaget blåbærsyltetøy og hjemmelaget bringebærsyltetøy. Bruker du kjøpte varianter, vær nøye på å bruke syltetøy med høyt innhold av bær. 

 

 

♥ Det lønner seg å ikke piske mer enn 5 dl kremfløte av gangen, så jeg anbefaler å piske kremen til fyllet og kremen til å ha rundt kaken hver for seg.

♥ Jeg har brukt 1 pose Cream Fix per 5 dl kremfløte. Det går også fint å ha i 1 pose Cream Fix hvis du pisker bare 3 dl kremfløte. Cream Fix inneholder stabilisator som er med på å holde kremen fast også over en lengre tidsperiode. Pulveret gjør ingenting med smaken på kremen, det bidrar kun til å stabilisere konsistensen. Å bruke Cream Fix for å få en fastere og mer stabil krem kan være spesielt gunstig dersom du vil piske krem av laktosefri fløte eller soyafløte.

♥ 1 pk Dr Oetker Cream Fix inneholder 3 poser. Fås kjøpt blant annet hos Coop Obs og Coop Mega. 

 

 

Nydelig kremkake! 

 

 

 

Imponer i selskapet med skikkelig deilig kremkake som alle liker! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Kremkake med syltetøy og bær
Ingredienser

Kakebunn:
♥ 4 egg
♥ 160 g sukker
♥ 90 g hvetemel
♥ 100 g potetmel
♥ 1,5 ts bakepulver

Fyll:
♥ 2 dl blåbærsyltetøy (se tips)
♥ 2 dl bringebærsyltetøy (se tips)
♥ 5 dl kremfløte
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 1 pose Cream Fix (se tips)

Pynt:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 1 pose Cream Fix (se tips)
♥ 100 g friske jordbær
♥ 100 g friske bjørnebær
♥ 100 g friske bringebær
♥ 50 g friske blåbær

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend forsiktig i eggedosisen.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille ved 150°C i 55 min.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langs kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 bunner.

Fylling av kaken:
Pisk kremfløten og vaniljesukker til myk krem. Tilsett Cream Fix og pisk litt videre til kremen er stiv (men pass nøye på å stoppe i tide så kremen ikke blir kornete).

Legg den nederste kakebunnen på et kakefat. Dekk med et tykt lag blåbærsyltetøy. Fordel over et tykt lag fløtekrem.

Legg på den andre kakebunnen. Dekk med et tykt lag bringebærsyltetøy. Fordel over et tykt lag fløtekrem.

Legg på den tredje kakebunnen. Smør eventuelle rester av fløtekrem rundt kaken. 

Pynting av kaken:
Pisk ny runde med kremfløte og vaniljesukker til myk krem. Tilsett Cream Fix og pisk litt videre til kremen er stiv.

Fordel et godt lag krem rundt hele kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt krem langsmed kanten av kaken.

Pynt toppen av kaken med friske bær. 

Tips

♥ Tips for å få et høyt og flott sukkerbrød er å bruke romtempererte egg og å ikke smøre kanten på kakeformen med smør. Det er ikke noe problem å løsne kaken fra kanten på formen med en kniv. Det er også viktig at du lar sukkerbrødet avkjøles HELT i formen.

♥ Sukkerbrødet kan fint fryses ferdig oppdelt i 3 bunner. Da tiner bunnene også raskere. Alternativt kan du pakke sukkerbrødet inn i plast og oppbevare det i kjøleskapet til dagen etter.

♥ Kremkaken bør serveres samme dag som den fylles og pyntes med krem og bær. La kaken stå kjølig frem til servering. Det er ikke nødvendig å dynke bunnene hvis kaken skal stå i kjøleskapet noen timer før servering. Kremen vil da trekke inn i bunnene og gjøre dem bløtere. Hvis du derimot skal servere kaken omgående, kan du dynke bunnene med litt melk før du setter sammen kaken.

♥ Kaken får best smak om du bruker hjemmelaget blåbærsyltetøy og hjemmelaget bringebærsyltetøy. Bruker du kjøpte varianter, vær nøye på å bruke syltetøy med høyt innhold av bær. 

♥ Det lønner seg å ikke piske mer enn 5 dl kremfløte av gangen, så jeg anbefaler å piske kremen til fyllet og kremen til å ha rundt kaken hver for seg.

♥ Jeg har brukt 1 pose Cream Fix per 5 dl kremfløte. Det går også fint å ha i 1 pose Cream Fix hvis du pisker bare 3 dl kremfløte. Cream Fix inneholder stabilisator som er med på å holde kremen fast også over en lengre tidsperiode. Pulveret gjør ingenting med smaken på kremen, det bidrar kun til å stabilisere konsistensen. Å bruke Cream Fix for å få en fastere og mer stabil krem kan være spesielt gunstig dersom du vil piske krem av laktosefri fløte eller soyafløte.

♥ 1 pk Dr Oetker Cream Fix inneholder 3 poser. Fås kjøpt blant annet hos Coop Obs og Coop Mega. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Hei. Er det feil i oppskriften eller skal det faktisk være mer potetmel enn hvetemel?

Hei
Kan du omgjøre denne oppskriften så den passer til en 26 cm form også? Det hadde vært så fint hvis du satte det opp på samme måte som til de andre sukkerbrødene dine!

Hei, skal lage denne å bruke fondant som lokk å pynte med smørkrem å dvs utpå fondanten.
Går det ann å lage kaken dagen før samtidig pynte dagen før å gjør den helt klar?
Da det ikke er tid til noe dagen den skal serveres.

Hei. Beklager, men dette sukkerbrød synes jeg var en fiasko. For tørr, for lite porøst og smaken var heller ikke noe å rope hurra for. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men ble skuffet. Høyden ble derimot bra. Oppskriften jeg, min mor og hennes mor igjen har brukt i alle år er perfekt. Den er såre enkel:6 egg, 150 gr sukker, 150 gr hv. mel. Smak og konsistens er perfekt. Men, da har jeg iallefall prøvd en annen oppskrift en gang. Ellers så mye fine kaker og oppskrifter her

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift