Fromasjkake med nøttebunn

Fromasj er ofte litt styr å lage selv, men trenger ikke å være det. I denne nydelige fromasjkaken lages fromasjen superenkelt ved hjelp av sitrongelé som blandes med pisket krem. Den kjempegode kakebunnen er laget med hakkede mandler, men andre nøtter kan også brukes. Gelélokket på toppen kan varieres i ulike farger.

Fromasjkake med nøttebunn
Ingredienser

Nøttebunn:
150 g mandler
150 g sukker
4 eggehviter

Fromasj:
1 pk sitrongelépulver
3 dl vann
2 dl kremfløte

Gelélokk:
1 pk jordbærgelépulver
4 dl vann

Pynt:
friske bær

Fremgangsmåte

Hakk mandlene fint. Pisk eggehvitene stive. Ha i sukkeret og pisk videre til marengs. Vend i mandlene.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret. Sett kakebunnen på et passende fat. Fest kakeringen (eventuelt kakeringen til en rund kakeform som er 22 cm i diameter) rundt kakebunnen (se tips).

Løs opp sitrongelépulveret i 3 dl kokende vann. Avkjøl til blandingen er helt kald, men fortsatt flytende (se tips). Pisk kremfløten til luftig krem. Bland inn den avkjølte, flytende sitrongeléen. Hell over mandelbunnen. Sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet (3-4 timer).

Løs opp jorbærgelépulveret i 4 dl kokende vann. Avkjøl til blandingen er helt kald, men fortsatt flytende. Hell den avkjølte, flytende jordbærgeléen over i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til også gelélokket har stivnet.

Løsne kakeringen fra kaken med en tynn, skarp kniv. Fjern kakeringen. Pynt kaken gjerne med noen friske bær.

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Det er lurt å bruke kakeringen på en rund form som er litt mindre i størrelse når du skal ha den rundt kaken, slik at det tetter skikkelig igjen rundt kaken. Ellers risikerer du at fromasjen og geléen renner ned langs kanten på kaken. Dersom du bruke kakeringen tilhørende formen som du stekte kaken i, må du passe på at kaken går helt ut i kanten på kakeringen, og eventuelt dytte den litt utover mot kakeringen. 

Det er svært viktig at sitrongeléen er helt avkjølt før den blandes med den piskede kremen, ellers vil kremen smelte og fromasjen bli for tynn i konsistensen. Men den må være helt flytende, ellers vil du få små geléklumper i fromasjen. Det er også viktig at jordbærgeléen til gelélokket er helt avkjølt før du heller den over kaken.

Se også Enkel fromasjkake.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei! Cirka hvor lang tid tar det før gelelokket stivner? Tenkte å lage den til i morgen ettermiddag, men usikker på om jeg bør begynne på kaka i dag

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift