Trippelkremkake (uten bær)

Trippelkremkake er veldig populær her på Det søte liv, og består av mandelbunn som dekkes av tre lag med deilige kremer: Ett lag firkløverkrem, ett lag suksesskrem og så ett lag fløtekrem.

I julekakeboken "Det søte liv - Julens deiligste kaker" er oppskriften på denne kaken med, men i stedet for å pynte med friske bær, viser jeg at det går like fint å pynte med hakket kokesjokolade. 

Dette er altså en deilig kake som man kan nyte året rundt! 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler

Firkløverkrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 200 g Firkløver

Gul suksesskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend de malte mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt i formen.
 

Firkløverkrem:

Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.

Fordel sjokoladekremen over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer eller over natten (eller i fryseren, så går det fortere) til sjokoladekremen har stivnet.

 


 

Gul suksesskrem:

Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne.

Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt.

Sett kjelen i kjøleskapet til den gule kremen er helt kald og begynner å bli skikkelig tykk (gjerne over natten eller minst noen timer i kjøleskapet eller en stund i fryseren).

 

 

Pisk den kalde kremen opp raskt med elektrisk håndvisper slik at kremen blir så tykk at den holder fasongen.  

 

 

Ta den kalde kaken ut av formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat. 

Fordel den tykke, piskede, gule kremen over kaken. 

 

 

Sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer slik at den gule kremen blir helt fast i konsistensen. 
 

Fløtekrem og pynting:

Pisk kremfløte og melis til luftig krem og fordel kremen rundt kaken.

 

 

Pynt med hakket kokesjokolade. 

 

 

Superpopulær Trippelkremkake! 

 

 

Jeg tar meg et kakestykke, jeg.. Grin  

 

 

Tips:

♥ Det lønner seg å starte å lage denne kaken dagen før servering. Både mandelbunn og firkløverkrem må avkjøles en stund før du kan ha på den avkjølte suksesskremen. Dette er viktig for å få de ulike kremen til å danne tre tydelige lag. Hvis du ikke er nøye med dette, vil firkløverkremen smelte inn i mandelbunnen, og dessuten blande seg med suksesskremen. Det er veldig greit å lage mandebunn med firkløverkrem klart dagen i for veien og la dette stå i kjøleskapet til neste dag. Da er det lett å ta kaken ut av formen og flytte den over på et fat. 

♥ Jeg pleier også å lage den gule suksesskremen klar dagen i forveien og lar kjelen stå i kjøleskapet over natten. På serveringsdagen pisker jeg den opp med elektrisk håndmikser så den blir som en tykk krem som holder fasongen og lar seg smøre utover oppå firkløverkremen. Så lar jeg kaken stå i kjøleskapet i et par timer før jeg dekker med pisket fløtekrem og hakket sjokolade.  

♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering. 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med krem og hakket sjokolade. 

♥ Se også Trippelkremkake i langpanne (liten langpanne) og Sommersuksess (stor langpanne), som selvfølgelig begge kan pyntes med hakket sjokolade i stedet for bær. 

 

TRIPPEL NYTELSE!  Yum  Heart  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Trippelkremkake (uten bær)
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler

Firkløverkrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 200 g Firkløver

Gul suksesskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend de malte mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl helt i formen.

Firkløverkrem:
Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.

Fordel sjokoladekremen over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer eller over natten (eller i fryseren, så går det fortere) til sjokoladekremen har stivnet.

Gul suksesskrem:
Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne.

Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt.

Sett kjelen i kjøleskapet til den gule kremen er helt kald og begynner å bli skikkelig tykk (gjerne over natten eller minst noen timer i kjøleskapet eller en stund i fryseren).

Pisk den kalde kremen opp raskt med elektrisk håndvisper slik at kremen blir så tykk at den holder fasongen.  

Ta den kalde kaken ut av formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat. 

Fordel den tykke, piskede, gule kremen over kaken. 

Sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer slik at den gule kremen blir helt fast i konsistensen. 

Fløtekrem og pynting:
Pisk kremfløte og melis til luftig krem og fordel kremen rundt kaken. Pynt med hakket kokesjokolade. 

Tips

♥ Det lønner seg å starte å lage denne kaken dagen før servering. Både mandelbunn og firkløverkrem må avkjøles en stund før du kan ha på den avkjølte suksesskremen. Dette er viktig for å få de ulike kremen til å danne tre tydelige lag. Hvis du ikke er nøye med dette, vil firkløverkremen smelte inn i mandelbunnen, og dessuten blande seg med suksesskremen. Det er veldig greit å lage mandebunn med firkløverkrem klart dagen i for veien og la dette stå i kjøleskapet til neste dag. Da er det lett å ta kaken ut av formen og flytte den over på et fat. 

♥ Jeg pleier også å lage den gule suksesskremen klar dagen i forveien og lar kjelen stå i kjøleskapet over natten. På serveringsdagen pisker jeg den opp med elektrisk håndmikser så den blir som en tykk krem som holder fasongen og lar seg smøre utover oppå firkløverkremen. Så lar jeg kaken stå i kjøleskapet i et par timer før jeg dekker med pisket fløtekrem og hakket sjokolade.  

♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering. 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med krem og hakket sjokolade. 

7 kommentarer

Det blir en søt firkløverkrem, ja, som jeg liker veldig godt slik - men det er bare å kutte ned på sukkermengden hvis du ønsker det. Firkløverkremen stivner uavhengig av sukkermengden. :-)

Må man vispe opp den gule kremen, syns den er så blank og fin, eller kan man la den være som den er, og heller legge den underst?

Hei, du kan la være å piske den gule kremen, men da må du forsikre deg om at den er helt kald før den kommer i kontakt med firkløversjokoladen. Anbefaler å la firkløverkremen være nederst også da, siden den er tyngre enn den gule kremen.
Du bør da også beholde kakeringen rundt kaken og sette kaken i kjøleskapet til dagen etter (med altså både firkløverkremen og den gule kremen) slik at du er sikker på at den gule kremen stivner skikkelig og holder seg på plass før du fjerner kakeringen.

Hei! Den kaken var suksess hos oss. Lurer på om man kan dobble oppskriften og lage den i langpanne?

Denne kaken hadde jeg med på jobb i dag,i anledning min 60 årsdag. Fikk veldig mye skryt 🤩🤩💖

Hei. Bakte kaken til 17 mai. Den ble veldig god, men suksesskremen fløt utover selv om jeg hadde fulgt oppskriften helt, og kremen stod i kjøleskap over natten. Hva kan jeg ha gjort galt?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift